Fashionistas 2016

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Re: Fashionistas 2016

Post autor: jewelsnake »

Kolejny post Muhammeda. Podobno te imiona były zaplanowane.
"Muhammed Bagci This is the first page of my listing that comes with the retailer catalogs, as you can see, all those names are given."

Obrazek

Ja żałuje,że nie weszły do użytku, dużo wygodniej byłoby mówić o danej lalce czy jej szukać, zamiast Białej Nikki, Goddes w sukience z czerwoną górą czy Rudej pieguski można by używać ich imion.
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Imiona są mattelowe, ale nie oficjalne, hmmm, pewnie mattel nie chce wiązać moldów z imionami, aby nie wprowadzić chaosu w nazewnictwie, szczególnie w sytuacji, gdzie mamy powielony mold goddess 3 razy, lub nikki 2. Pewnie każda lalka bez względu na mold ma wyjść tylko jeden raz i zostać nieoficjalnie nazwana, aby nie była numerem seryjnym. Gdyby mattel przypisał oficjalnie imię do moldu, to w pewnym momencie moglibyśmy się pogubić, czy 5 goddesska, lub 3 mbili jest nową dziewuchą, czy np. Christiną, Mirandą, lub inną kasandrą.

Pewne zamieszanie jednak już wystąpiło, ponieważ nie wiemy, jak nazywać te najnowsze moldy i czy one doczekają się jakiegoś oficjalnego nazewnictwa rzeźb główek, jakie posiadają np. goddesski. Druga sprawa, że Barbie ilekroć by nie wyszła, to pozostaje wciąż Barbie i tutaj nie wiemy, czy to jakaś inna, czy ta sama, tylko przebrana, jak setna z rzędu Draculaura. Na koniec dodam jeszcze, że używanie starszych nazw, jak np. Christie też dobrze nie czyni, bo według mojego oka na Christie dużo lepiej pasowałaby nowa Chandra (swoją drogą ciekawe imię w naszym rozumieniu) bardzo blisko będąca w klimatach Christie z lat 90 (mam u siebie np. Western Fun i tak mi się ona kojarzy), niż jedna z 3 goddessek, która mimo wszystko goddesską pozostanie i jedynie z Christi ma wspólny tylko odcień plastiku.

Ps: Joyce, blondynkę widywałam w prospektach jako Teresę, mimo, że Teresa już jest, ale może źle coś zinterpretowałam. Okropny bigos.

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

W mattelowskim sklepie zaczynają się pojawiać nowe fashionistki. Większość już była na forum, ale na stronie jest po kilka zdjęć, więc linkuję :P
Smile with style
Fancy in flowers
Team Glam
Powder pink
Dolled Up in Dots
Ice Cream Romper

Ruda ma pieprzyki! :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

Post autor: Dampirg85 »

Nie wiem czemu ale nie zachwycają mnie te nowe lalki, nawet Barbie z pięknymi blond lokami czy ruda z pieprzykami. Śmiem nawet stwierdzić, że lalki prezentują się 100 razy lepiej na zdjęciach promo niż tych zdjęciach lalek w pudełku.
Jedyna lalka która naprawdę mi się podoba i która kupię to Fancy in flowers. Tym razem podoba mi się sama lalka, a jej ubranko i dodatki już mniej. :mysli:

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Post autor: Lacrima »

A mi od pierwszych zdjec podobala sie ta asha! Teraz jestem jeszcze bardziej oewna ze ja chce.
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Ooo, Mattel zmienił chyba treść i zamiast imion postanowił nadawać lalkom tytułu, bardzo mądre posunięcie, nie zobowiązujące i nie określające moldów, a bardzo pomocne przy rozróżnianiu dziewcząt.

Fancy in Flowers, to także mój target, jest po prostu cudowna. Taka w stylu brazylijskim, egzotycznym, ale i przypomina mi moje kochane Christie z lat 90, do tego ma niepowtarzającą się pozę, a przy sztywniackich pozujących lalkach, ja nie lubię, gdy pozy się powtarzają zbyt często.

Goddesska oczywiście jest również na mojej liście, mam dwie z poprzednich serii i jeszcze mi mało :hyhy: Goddesski chyba nigdy mnie nie rozczarowały, ile bym ich nie miała, to każda jest dla mnie cudna, nawet jeśli w pudełku wygląda nie pozornie. Denerwuje mnie jedynie oklepana poza najnowszej.

Niby postanowiłam skupić się tylko na dwóch powyższych, ale jeśli w realu druga Azjatka i Mbili będą prezentowały się całkiem interesująco, to też nie mówię nie.

Jak już wcześniej pisałam, w tej cenie (mówiąc o cenie30-40zł), jak na plyaline, sieciówki, to jest całkiem w porządku. Nie są to kolekcjonery, ale nie są tandetnymi budżetówkami, makijaże są przyzwoite, nie takie płaskie, lalki troszkę pozują, jest sporo ciekawych moldów, dla mnie w sam raz.

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Post autor: dollbby »

hmmm, promo zachwyciły mnie bardziej... i pomimo tego, że te lalki to na prawdę OGROMNY powiew świeżości w playline to I seria zauroczyła mnie bardziej ?

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Dziękuję za real fotki :) , super je zobaczyć bez przekłamanego promo.

Tak więc jestem na 200% pewna, że Fancy in flowers, to jest ta lalka, dla której koniecznie chcę zrobić miejsce obok innych fashionistek. Podoba mi się jej buzia, jest taka delikatna i charakterna, egzotyczna, delikatnie uchylone usta dość realistyczne, bardzo ciekawa konkretna buźka. Dla mnie taka Brazylijka w stylu lambady.

No i oczywiście goddesska, trudno mi obok goddessek przejść obojętnie, a jeśli do tego kosztuje ok. 30zł, to nawet się nie zastanawiam długo. Poprzednie dwie cały czas mam gdzieś pod ręką, obok siebie, bardzo lubię ten mold.

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Post autor: Neytiri »

Rozpaczam nad tymi wszystkimi nowymi fashionistas. Takie fajne pomysły, takie śliczne różnorodne mordki, z naturalnymi makijażami i ciekawymi fryzurkami. Najchętniej przygarnęłabym wiele z nich. Jednak gdy już stoję w sklepie przed półkami i przyglądam im się na żywo, to nic nie mogę poradzić, ale te duże głowy z wyraźnie odznaczającym się osadzeniem na szyjce, zupełnie mnie zniechęcają. Panny na Waszych zdjęciach i różnych real foto w internecie wyglądają przeuroczo, ale jak je widzę na żywca to coś mi nie gra :(
Proszę się nie denerwować, że psioczę na wszystkie nowe lalkowe wyroby, po prostu takie są moje spostrzeżenia. Z największą przyjemnością za to pooglądam te fashionistki na Waszych blogach :)

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Tak jak Ingrid będę zastanawiać się nad środkową. Kusi mnie jej nieklasyczna uroda. Pozostałe witam z radością, bo śliczne, ale nie widzę dla nich miejsca u siebie.
Obrazek

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Jak do tej pory, ja mam tylko 5 z tych wszystkich wypustów, którymi obładowali markety.

2 goddesski, bo to goddesski, nawet jeśli nie są idealne, to jednak, jak na playline wyższa klasa. Oczywiście moja Incas, czy Sumatra jest diametralnie inna, ale one stoją kolekcjonersko niczym eksponat muzealny, a playline mogę śmiało przebierać, stylizować, modelować, podczas oglądania tv ;) .

Kolejna trzecia, to Azjatka, gdyż jej jasne ciałko, malutkie naturalne oczka, delikatne zamknięte ustka i ogólnie spokojny wyraz twarzy przy hebanowych włosach bardzo mnie ujęły. Ubrałam sobie ją po swojemu i wiele zyskała w moich oczach. Taka delikatna japońska studentka.

2 ostatnie, to latina, która pierwotnie miała być chyba pazette oraz z wygoleniem na boku głowy, kojarząca mi się z odmianą Mackie. One na żywo jeszcze chwyciły, jakieś tam moje gusta. Szału nie ma, chociaż lubię na nie popatrzeć. Ta z wygolonym bokiem jest bardziej naturalna, ale latinka zaczyna miejscami uciekać właśnie pod klimat opisany Neytiri, coś jakby w niej nie gra do końca.

Z zapowiedzianych właśnie ta Fancy jest urocza. Duża szansa, że na żywo nie zgubi naturalności. Zastanawia mnie jeszcze najnowsza Azjatka, ale wątpię, czy będę chciała powielać temat.

U mnie dużo zagrała cena tych lalek, bo za więcej niż 30-40zł tez bym ich nie wzięła.

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Lodowa bez okularów - https://flic.kr/p/AqXhCe. Podoba mi się, ale chyba nie AŻ TAK, żeby ją kupić.

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Super link, pod nim jest cała galeria, rewelacja. Co do lodowej Panny, to w sumie goddesska, więc dla zasady pewnie ją wezmę, do pełnego trio z pozostałymi dwiema. Natomiast są trzy ALE:

Raz, że ona ma jakieś podpinane różowe pasma pod włosami i pytam się grzecznie, po co to niby? No po co? :face: A zapowiadało się tak pięknie, a wyszło, jak zwykle, popsuli mi fryzurę.

Dwa i Trzy, to okularki. Nie żebym do nich coś miała, nawet się cieszę, że są w zestawie, tylko daczego od razu na jej nosie? To powoduje u mnie stan jakiegoś osłabienia chyba.
Tak więc, okulary uwielbiają wręcz się odciskać na nosie, czole, bokach oczodołów, a zapakowane fabrycznie, to raczej nie odmówią sobie tej przyjemności. No i przez takie okularki nie widać, czy laka ma zezola lalkowego, jedno oko wchodzące na nos, a drugie trzy razy większe, gdzieś na skroni. Dobrze, że te okulary są w miare spore.

Jak wybierałam plazowego Holta Hyde'a, to otworzyłam na ryzko bodajże 20 pudełek, wysuwałam lalków na zewnatrz i pod okularami sprawdzałam, czy sa odgnioty i zezolec, aż wybrałam model satysfakcjonujący.

Mattelu, dlaczego Ty mi to robisz?! :beczy:

ODPOWIEDZ