Lalkowy HAPPYTON :)

Luźne rozmowy o lalkach
Awatar użytkownika
lwica1978
Kontakt:

Re: Lalkowy HAPPYTON :)

Post autor: lwica1978 »

Dziękuję Ingrid, leżaczki to w sumie była jakaś dekoracje marynistyczna, w każdym razie córci lalki od dwóch dni są na kempingu :-)

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

u mnie dopiero rozkładały się morskie dekoracje, więc nie mieli leżaków :( ale będę polować po świętach!
Za to na dziale kraftowym znalazłam ładne koraliki/bransoletki dla monsterek :D

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

Zachciało mi się lalki z afro i pobawiłem się w projekt diy:
ObrazekSpring_02s by Michał O., on Flickr
Jestem zadowolony z rezultatu i chociaż muszę jeszcze popracować nad kształtem fryzury, to uważam, że takie włosy dają więcej możliwości stylizacyjnych niż poprzednie proste uczesanie, kombinowanie jeszcze przede mną :)

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Post autor: Neytiri »

Pink Flamingo, piękna jest Twoja panna i tak ładnie pozuje :) Też marzy mi się afro, ale chciałabym zrobić lalce taką totalną owieczkę, to wymaga mocnego skręcenia i przycięcia, także w dużej mierze trzeba poświęcić szansę na inną fryzurę i ponowne wyprostowanie włosów.

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Post autor: lwica »

Pink Flamingo panna śliczna i sukieneczka też bardzo ładna ale nad fryzurą to musisz jeszcze troszkę popracować. :) Bo na razie to Grace wygląda jakby ją piorun strzelił. :P Może odrobina pianki lub lakieru do włosów pomoże.

Awatar użytkownika
roroDolls
Kontakt:

Post autor: roroDolls »

nie chcialam na flikrze bo zreczywiscie dosc 'piorunujace' wrazenie - za kanciate koncowki, za duzo tapiru za malo skrecenia chyba = z serii wypowiem sie bo nigdy nierobilam afro <3 powodzenia

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Lol, pierwsze afro, jeszcze sporo przede mną ;P Jeżeli mi się znudzi, zawsze pozostaje flockowanie albo reroot, akurat Neytiri jesteś w tym biegła więc nie obawiaj się i kręć loki ;)
Myślę, że trochę ciężko mi otrzymać idealny kształt, bo lalka ma przedziałek na boku i włosy nie tworzą takiego idealnego kulistego kształtu, no, ale eksperymentu będzie ciąg dalszy :)

Awatar użytkownika
roroDolls
Kontakt:

Post autor: roroDolls »

tez musze sprubowac...na razie szukam kandydatki do 'podgolenia'...

Awatar użytkownika
Ciabas
Kontakt:

Post autor: Ciabas »

Świetne afro wychodzi z tzw. sznurka skręcanego, taki ozdobny jak do spinania firanek kiedyś był z frędzelkiem na końcu. Można go kupić na metry, szpulki i to w trylionie kolorów oraz rozmiarów tj. grubościach :) minimalna praca, a efekt piorunujący :D
I jak tak patrzę na eksperyment Pink Flamingo to jedną ze swoich czarnulek chętnie "porażę" ;)
Chciałabym w każdym obudzić bohatera

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Fryzura w charakterze Barbie Klimt, ciekawe artystyczne założenie ;)

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

Przyszła peruka dla mojego lalka. Wprawdzie nie wygląda jak na fotkach promo, ale jedzie niedługo do Pata na spa a on ją już doprowadzi do porządku. Parafrazując Night Vale: No one does doll hair like Pat. NO ONE!
Obrazek
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Zostałem obdarowany urodzinowo przez wspaniałych, kochanych i drogich mi ludzi. Jestem wzruszony i uradowany - moja wielka słabość, blond Mackie i ikoniczna repro TH!
ObrazekDolly birthday gifts

Nadmienię jeszcze słowem, że zdziwiły mnie polskie napisy na opakowaniu TH, to oznacza, że Mattel przewidział ją na nasz rynek, ale nie było o tym żadnej informacji w katalogu...

Awatar użytkownika
Pokrzyva
Kontakt:

Post autor: Pokrzyva »

WOW! Wspaniałe prezenty, ale chyba jeszcze bardziej można się cieszyć z takich cudownych ludzi wokół siebie! Lalki Boskie, myślałam nad tą Mackie, ale odpuściłam z powodu funduszy. Gratulacje :)
Tu powinien być jakiś motywujący, głęboki tekst.

JoannaS
Kontakt:

Post autor: JoannaS »

Francuzka od dawna mi sie podoba, zarówno ubranie i lalka. Gratuluję :)

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Post autor: Neytiri »

Pink Flamingo, super prezenty! To z pewnością była niezwykle miła niespodzianka, wiem że od dawna kusiła Cię Francuzka, a i reprodukcja TH to must have do kolekcji :)
I przy okazji wszystkiego najlepszego! Spóźnione, ale najszczersze życzenia: dużo szczęścia, uśmiechu i lalek :) :impra:

ODPOWIEDZ