Wariuję, mam chcicę na lalkę!

Luźne rozmowy o lalkach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Re: Wariuję, mam chcicę na lalkę!

Post autor: Mangalarga »

Ja w UK jestem, FLTE tu nie wysyła :P

EDIT: Jednak Amazon.
Obrazek

Awatar użytkownika
Preity
Kontakt:

Post autor: Preity »

Mangalarga pisze:Tu bardziej chodzi o cło - Amazon.com ma Global Shipping Program, dzięki któremu podobno nie płaci się cła.
Cło się płaci, tylko po prostu amazon załatwia wszystkie formalności związane z cłem i dolicza odpowiednią kwotę do końcowych kosztów.
Każdy ma swą przystań,
taki mały port.
I na jawie i we śnie,
musi tylko wierzyć, że dopłynie tam.

Tercet Egzotyczny - Noc w Ekwadorze

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Preity pisze:
Mangalarga pisze:Tu bardziej chodzi o cło - Amazon.com ma Global Shipping Program, dzięki któremu podobno nie płaci się cła.
Cło się płaci, tylko po prostu amazon załatwia wszystkie formalności związane z cłem i dolicza odpowiednią kwotę do końcowych kosztów.
Fakt, źle to ujęłam :P
Obrazek

Awatar użytkownika
dextella
Kontakt:

Post autor: dextella »

Mam dylemat, sprzedać wszystkie everki i kupić jedną faszyn rojalkę, czy nie?
Cóż czynić?

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

dextella pisze:Mam dylemat, sprzedać wszystkie everki i kupić jedną faszyn rojalkę, czy nie?
Cóż czynić?
Nie jestem obiektywny, to się nie wypowiem ;P Ale jeżeli myślisz o zmianie profilu kolekcjonowania to może warto zastanowić się porządnie, czy naprawdę chcesz rozstawać się z everkami, bo to jednak spora różnica w charakterze lalek i czy zamienienie ich wszystkich na FR naprawdę sprawi Ci radość. Mnie dość łatwo przyszło zrezygnować na rzecz świata stricte "Collector" ze współczesnego Mattelowego playlineu, pomimo że wele propozycji jest naprawdę uroczych i udanych.

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Post autor: lwica »

Dextella to zależy od tego na czym Ci bardziej zależy.I wyszło mi masło maślane.Chciałam napisać,że wszystko zależy od tego jakie masz lalkowe upodobania i co bardziej trafia do Twojego serducha.Jeżeli jeszcze nie masz u siebie rojalki a bardzo Ci się podoba to możesz oczywiście ją kupić ale,proponowałabym nie sprzedawać everek.A jak rojalka Ci się nie spodoba na żywo a sprzedasz everki to będzie klops.Bo nie będziesz mieć everek i zostaniesz z lalką która nie do końca Ci odpowiada.No chyba,że masz już u siebie rojalkę i masz porównanie.Niemniej jednak zrób jak podpowiada Ci serce.

Awatar użytkownika
dextella
Kontakt:

Words of wisdom :D dziękuję
No właśnie się waham, bo royalki nie mam żadnej, a kluski i tak trzymam w domu rodzinnym, bo nie mam jak je przewieźć z Łodzi do Wrocławia (i jakoś o dziwo za nimi nie tęsknię). I tak się przewracam z boku na bok i myślę, co tu zrobić. :D Mam finanse posegregowane na różne rzeczy: jedzenie, archiwa, ciuchy, mieszkanie i lalki. :D chwilowo szuflada lalkowa, dzięki kolejnemu Heydrichowi, się opróżniła do cna. A nie chcę za bardzo ruszać innych sektorów, bo może się okazać, że chcica na royalkę, to jakaś tam fanaberia.
Ale z drugiej strony one są takie piękne ;_;

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

nie wiem czy to jest dobry czas na pozbywanie się everek, niedawno były w pepco po 40 zł nowe z serii basic, więc nie wiem czy nawet przy idealnym stanie udałoby Ci się z nich wyciągnąć odpowiednią sumę.
to znaczy nie wiem które lalki masz :p
długo męczy Cię chcica? ja bym poczekała jeszcze jakiś czas.

Awatar użytkownika
dextella
Kontakt:

O rany, co im się tak spadło z cen?
Mam pierwsze basici i bliźniaczki O'Hair, ale widząc ceny to odstawiam na półkę, nie ma sensu.

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Post autor: EvilCupcake »

Nosi mnie strasznie przy półkach w sklepach z zabawkami, bo jestem rozdarta między cztery lalki i dwie decyzje. Everkowa Crystal, mam z nią to samo co z Darling, w pudełku nieciekawa, a na zdjęciach ownerskich nabiera charakteru. (minusem Crystal jest brak stojaka i wmoldowane gacie) Następna jest MH Ari. Dalej jest to dla mnie podrobiona Spectra, ale mam na nią pomysł i bardzo chciałabym ją trochę przerobić. Pytanie tylko, czy kupić jej wersję na ruchomym ciałku za ok 60 zł, czy czekać na ownerskie zdjęcia lalki z instrumentem żeby zobaczyć, czy ostatecznie ma ruchome ręce? Na miejscu trzecim jest barbie MTM. Korci mnie zakup jednej o ciemniejszym kolorze, najlepiej tej pomarańczowej, bo miałabym wtedy ciałko dla Cha-chy. W grę wchodzi też azjatka na przeszczep dla tangkou. No i na końcu DC Bumblebee. Chcę i to bardzo, zwłaszcza, że w Auchan mają dobrą cenę, ale boję się, że jej pyszczek szybko mi się znudzi. Te oczy są takie... Proste? Ale jednocześnie ładne. No i bardzo bym chciała wymagać ciałko które mają panny DC.
Boję się, że jak będę czekać do promocji na święta, to nie załapię się na żadną z tych lalek, a z drugiej strony przyzwyczaiłam się, że na plastiki nie wydaję więcej niż 50 zł, więc kieszeń trochę boli. XD

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Chciałam kupić nowego monsterkowego Gila, odkładałam ciągle na później i teraz nie ma go za normalną cenę...
Obrazek

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Post autor: EvilCupcake »

Ghhh amaznon.com ma teraz super ceny na niektóre everki i descendants (20 i 25 zł), ale w momencie jak przesyłka wychodzi o 100 zł droższa niż koszt zamówienia czterech lalek, to jednak muszę podziękować. :c

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Hmm... chodzi za mną Zoe Benson z AHS: Coven, ale nie jestem do końca przekonany i tak waham się w tę i tamtą, bo może ładniejsza jest konwentowa Laka O'rion albo 16 Glitterazi niedoceniona, nie wiedząc czemu... trudno mi wybrać prezent świąteczny :)

Awatar użytkownika
Soihime
Kontakt:

Post autor: Soihime »

A ja zastanawiam się czy nie kupić curvy barbie i nie spróbować jej "uruchomić". :D Widziałam kilka takich opcji w necie.

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Hm, coś mnie wzięło na starsze Barbiowate z lat 80 i 90. Przypuszczalnie to dużo wolnego czasu na chorobowym i za duża dawka ebaya, ale nagle mocno zaczęły do mnie przemawiać lalki z serii Jazzie, takie urocze i niedocenione! I DOTW Nigeria, Jamajka, Ghana i Kenia. A do tego jeszcze jakiś klasycznie wdzięczny uśmiech Superstarki...

ODPOWIEDZ