Lalkowe "mini me"

Luźne rozmowy o lalkach
Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Lalkowe "mini me"

Post autor: Mangalarga »

Czyli nasze miniaturki w lalkowej wersji.

Nie chodzi mi tyle o wierny portret właściciela, co lalkę, która pewnymi cechami przypomina nas - kolor włosów, oczu, styl ubioru.

Np. Doll Affinity używa jaki "mini me" pierwszej wersji Katniss :)

Obrazek
Reroot by Cat, on Flickr

Pamiętam też, że Ina z Flickra zcustomizowała swoją Blythe na swoje podobieństwo:
https://www.flickr.com/photos/gingerkit ... 4661663290

Mi od jakiegoś czasu chodzi coś w tym stylu po głowie - nie mój dokładny portret, ale blada, niebieskooka i ruda lalka, którą mogłabym ubierać w stylu podobnym do mojego. Obecnie kusi mnie, żeby zrobić z mojej Vitamin C taką "mini me", zrerootować na jakiś rudawy kolorek i voila - niebieskie gały ma, karnacja też ujdzie, do tego owal twarzy w miarę zbliżony :P

Macie taką lalkę albo plany na nią? Co sądzicie o takim pomyśle? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Re: Lalkowe "mini me"

Post autor: Neytiri »

Ostatnio taką lalkową wersję właścicielki wypatrzyłam na filmikach u Denisy Medrano. Na jednym filmiku wykonywała fryzurkę i brodę dla lalkowej wersji swojego przyjaciela Jasona i towarzyszyła jej błękitno-włosa lalka, moim zdaniem ewidentnie podobna do właścicielki. Super sprawa :)

Stety lub niestety wszystkie moje lalki są ładne i żadna by się nie nadawała do takiego projektu. Ewentualnie też mogłabym wytypować Katniss, ponieważ wpisuje się w najbardziej przeciętny wygląd duża buzia i brązowe włosy. Gdybym miała ją "stylizować" ubraniowo na siebie, to byłaby jeszcze bardziej przeciętna i zginęłaby w tłumie ;P Pomysł na "mini me" jest bardzo fajny, ale warto wtedy być świadomym swoich charakterystycznych cech wyglądu i w ogóle takowe posiadać.

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Post autor: Miranda »

"Mini me" zrobiona przez AFD group
Obrazek
źródło

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Miranda, czy to może jesteś Ty?

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Neytiri pisze:Stety lub niestety wszystkie moje lalki są ładne i żadna by się nie nadawała do takiego projektu. Ewentualnie też mogłabym wytypować Katniss, ponieważ wpisuje się w najbardziej przeciętny wygląd duża buzia i brązowe włosy. Gdybym miała ją "stylizować" ubraniowo na siebie, to byłaby jeszcze bardziej przeciętna i zginęłaby w tłumie ;P Pomysł na "mini me" jest bardzo fajny, ale warto wtedy być świadomym swoich charakterystycznych cech wyglądu i w ogóle takowe posiadać.
Jakby nie patrzeć, Vit C poza wymienionymi cechami (owal twarzy, karnacja i kolor oczu) też wcale mnie nie przypomina ;) Jak wspomniałam, nie chodzi mi o dokładny portret i odzwieciedlenie osoby (jak choćby mattelowskie "celebrity dolls"), raczej o bardzo ogólne/pobieżne podobieństwo i stylizację - takie lalkowe alter ego. Bo jakbym zaczęła wchodzić w szczegóły, to musiałabym zmienić baaardzo wiele XD (inny nos, mniejsze oczy i węższe usta, że o figurze nie wspomnę, bo to oczywista oczywistość)
Obrazek

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

ingrid pisze:Miranda, czy to może jesteś Ty?
Nieee, to OOAK Mariny. Z tego, co pamiętam sama udziela się na dollplanet i pisała o tej lalce, że to prezent od przyjaciół na urodziny.

Moim zdaniem to fajna inicjatywa, ale sama nie wiem, czy chciałabym mieć swoją lalkową wersję.

Awatar użytkownika
Rudy Królik
Kontakt:

Post autor: Rudy Królik »

Ja mam swoją wersję nawet z mini Maślakiem :hihi:
Obrazek

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Post autor: barbusia77 »

Genialny pomysł !!! Ciekawe jaka by była reakcja domowników na taką lalkową wersję mnie :boisie: No i ile potrzeba by było czasu i pracy żeby odtworzyć w plastiku taki "okaz" ;)
<3

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

barbusia77 pisze:Genialny pomysł !!! Ciekawe jaka by była reakcja domowników na taką lalkową wersję mnie :boisie: No i ile potrzeba by było czasu i pracy żeby odtworzyć w plastiku taki "okaz" ;)
Pewnie zależy, ile zmian potrzeba zrobić w lalce.

Awatar użytkownika
Ner
Kontakt:

Post autor: Ner »

Mam w planach lalkowe alter ego, zwłaszcza, że pojawiły się niskie ciałka (niestety, bez artykulacji). Wciąż się waham, który powinnam wybrać mold, ale póki co, wydaje mi się, że Millie byłaby najbardziej zbliżona. Odcień skóry nawet by pasował, choć mógłby być nawet jaśniejszy. Musiałabym tylko ogarnąć dobre włosy w moim kolorze.

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

O, jakby pojawiło się artykułowane niskie ciałko w odcieniu Nostaglic, to kupiłabym bez wahania dla mojej mini me :serducho:
Ja teraz waham się między łepkami - wziąć Tris (lepszy kształt brwi, oczy i nosa, gorszy owal twarzy i kolor ślipków) czy Vitamin C (na plus owal i kolor gał, nie do końca kształt oczu, brwi i nosa). Bo mini me zrobię na pewno (przynajmniej częściowo, bo nie będę bawić się w nie wiadomo jaką customizację, więc będzie ładniejszą wersją mnie, o!).
Obrazek

Awatar użytkownika
Lunarh
Kontakt:

Post autor: Lunarh »

Ładne jesteście :) Ja bym musiała wziąć dorodnego ziemniaka, domalować mu oczy i przyoblec w kawałek szmatki ;) Potatoe Me!

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Mangalarga pisze:O, jakby pojawiło się artykułowane niskie ciałko w odcieniu Nostaglic, to kupiłabym bez wahania dla mojej mini me :serducho:
Ja teraz waham się między łepkami - wziąć Tris (lepszy kształt brwi, oczy i nosa, gorszy owal twarzy i kolor ślipków) czy Vitamin C (na plus owal i kolor gał, nie do końca kształt oczu, brwi i nosa). Bo mini me zrobię na pewno (przynajmniej częściowo, bo nie będę bawić się w nie wiadomo jaką customizację, więc będzie ładniejszą wersją mnie, o!).
Niech ktoś ze znajomych się wypowie, gdzie jesteś bardziej podobna. ;)

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Znajomym wystarczy, że zbieram lalki, jak bym wyskoczyła z takim pytaniem, to już w ogóle miałabym opinię totalnego czubka zapewne XD

Zobaczyłam ta Tris i decyzja zapadła! Nawet kolor włosów taki, o jakim myślę! :D Nie jest co prawda łudząco do mnie podobna, ale nie o to mi chodzi. Teraz tylko trzymać kciuki za niskie artykułowane ciałko od Mattela!

Nawet już wypatrzyłam odpowiednie okulary na eBay'u! XD

Obrazek
Divergent Tris Lea Reroot by dolls-in-reverse, on Flickr
Obrazek

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Mangalarga pisze:Znajomym wystarczy, że zbieram lalki, jak bym wyskoczyła z takim pytaniem, to już w ogóle miałabym opinię totalnego czubka zapewne XD
Dobre. :D Zawsze jednak można zapytać takich zakręconych na swoim hobby. :D
Ale super, że sama wybrałaś, w takim razie jeden problem z głowy. :)

ODPOWIEDZ