Playline 2016

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Re: Playline 2016

Post autor: ingrid »

Te nowe ciałko kojarzy mi się z moją figurką Lary Croft - Tomb Raider 2013 (ok.15- 20cm), do której początkowo nie byłam przekonana z powodu widocznych łączeń stawów, ale co, jak co, te łączenia dają naprawdę ogromne pole do popisu i na fotkach Lara wygląda niezwykle dynamicznie. Tutaj jest jeden plus, że figurka ma wmoldowany strój, włosy itp., tak więc i łączenia bardziej się gubią. U Barbiowych natomiast można przykryć łączenia ubraniem.

Jeśli chodzi o wyrabianie się stawów, to moje lalki raczej takowych odpukać nie mają, ani Monsterki, ani TnT, czy Model Muse, ja po prostu mało je macam i one 90% czasu stoją na półce, ale jeśli gdzieś znajduję trupka z odzysku, to on zdecydowanie zazwyczaj jest tak rozluzowany, że ręce opadają.
Obrazek

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

oftop, ale- wow, twoja? Fajna jest, choć niepodobna do oryginału.

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Tak moja :> , udało mi się ją kupić rzutem na taśmę, jak to mawiają. Byłam za granicą chwilę i wybrałam się na wycieczkę po sklepach zabawkowych, a w jednym stała sobie Lara w gablotce i to, że była ostatnią sztuką na sprzedaż przecenili mi ją na ok. 33 euro (pierwotnie kosztowała ok. 100 euro, a dzisiaj może i drożej).

Ta artykułowana Lara jest nowego wydania zresetowanej serii,.. mam jeszcze figurkę starej klasycznej Lary, której zdobycie kosztowało mnie sporo czasu, wręcz lat wyczekiwania, Lara z części trzeciej, rok 98, Misja na pacyfiku:
Obrazek

Marzy mi się Lara Croft od Mattela :(

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

Post autor: Dampirg85 »

ingrid pisze:Marzy mi się Lara Croft od Mattela :(
To tak jak mi... Ale raczej nigdy nie doczekamy się tych czasów. :zalamka: No chyba, że kiedyś w końcu pojawi się ten nowy film oparty na najnowszej części gier z Larą Croft, to może wtedy Mattel się skusi i stworzy lalkę. Było by super... ^^

p.s. Fajnie, że wśród forumowiczór pokazał się kolejny fan Lary. :) :hurra: Ja również zbieram figurki oraz gry z Panią Archeolog. Kiedyś nawet prowadziłem dość popularną stronę internetową poświęconą całej serii. Niestety prowadziłem ją zupełnie sam i po kilku latach musiałem ją zamknąć, gdyż nie dawałem już rady pogodzić prowadzenia strony, pracy i życia prywatnego. :zalamka:

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

Skończmy oftop- to temat o mattelowskich playline, nie o figurkach Lary (choć przyklasnę powstaniu osobnego tematu o niej ;) )

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Dampirg Czy Ty wiesz, jak ja się bardzo cieszę, że i mi dane jest spotkać wielkiego, wiernego i oddanego fana Lary? Rok 85?, to prawie mój rocznik, myślę, że mamy podobne doświadczenia ;) , bardzo chętnie wymienię się zdaniami, opiniami, wszelką ekscytacją oraz dowiem więcej na temat słynnej strony TR. Zapraszam do działu Inne Lalki :]

Zamykamy zatem oftop, jest aprobata i zgoda, to otworzę wątek o Larze np. w dziale Inne Lalki.

Awatar użytkownika
miumiu
Kontakt:

Post autor: miumiu »

ja jestem bardzo na tak dla ruchomych ciałek,a juz tych zwłaszcza

takie śliczne nowe buzie a ciałka miały sztywne, na pewno kupie jak sie doczekam gdy wprowadza w Polsce
I marzy mi się by mattel zaczęło sprzedawać osobno
ciałka, główki i ubranka

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Flickr zalewa mnie zdjęciami nowych ciałek i jestem coraz bliżej zamiaru wymiany truchełek wszystkim moim Barbie - na razie powstrzymuje mnie jedynie fakt, że nie ma odcienia Raquelle i SIS Kary. Z jednej strony chcę, żeby takie wypuścili, z drugiej - mój biedny budżet... :szok:
Obrazek

Awatar użytkownika
miumiu
Kontakt:

Post autor: miumiu »

oj tak, budżet, budżecik:)))

Awatar użytkownika
trujewszczak
Kontakt:

Post autor: trujewszczak »

Świetne są! A liczyłam na to, że obejdzie się bez barbiowatych pod moim dachem... :beczy:

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Malina pisze:Gdyby ktoś kupował ją na ciałko, to bardzo prosiłabym o zdjęcie szyi bez głowy :)
https://flic.kr/p/A7pK1Q

Awatar użytkownika
arigato78
Kontakt:

Post autor: arigato78 »

Porównując fotki z internetu nagich Fashionistek 2015/2016 (nowe ciałko) z tymi z serii "Made To Move", stwierdzam, że MTM mają cechy tych nowych "sztywnych" ciałek (bardziej zaznaczone obojczyki, krótszy odcinek od szyi do ramion [no jak się nazywa ta część ciała???????????], mniejsze piersi, mniej smukłą talię, węższe "krocze" (?), ciut bardziej "obfite" nogi na całej długości (zwłaszcza uda; kocham tę zmianę!). A zatem Mattel chyba na stałe wprowadza zmiany w wyglądzie ciał Barbie. Oby tylko nie pojawiły się nagle problemy z dopasowaniem Fashionistkowych 2014/2015 ciuchów do nowych ciał.

Lalki MTM (a raczej ich ciałka) pozują niesamowicie. Nie mogę się doczekać grudnia, kiedy będę mógł pozwolić sobie na zakup lalki z tej serii. Stawiam na Teresę, bo jest piękna.

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Dobra, dałam się złamać! A raczej naoglądałam się zdjęć i naczytałam ochów i achów na ich temat... Będę polować na te lalki-joginki masowo (szczególnie na Leę, bo najwięcej mam właśnie takich bledziochów) i będę żywić mocną nadzieję, że w końcu wypuszczą te ciałka w innych odcieniach!

A teraz ładnie proszę, żeby pojawiły się w UK i reszcie Europy jak najszybciej!

EDIT:

Kurczę, te ciałka są naprawdę obłędne!

Obrazek
I'm loving the new torso sculpt. by dwbeau, on Flickr
Obrazek

ODPOWIEDZ