Nasze ubranka dla lalek - wątek zbiorczy ..

Szyjesz, dziergasz? Pochwal się swoim dziełem!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Balbinka
Kontakt:

Re: Nasze ubranka dla lalek - wątek zbiorczy ..

Post autor: Balbinka »

Mnie się najbardziej ten szary kombinezon podoba. A buty superowe. Dzisiaj w buty na forum obrodziło. Normalnie, aż się za kapcie dla Taśków chyba wezmę :)
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
...

Awatar użytkownika
Malina
Kontakt:

Post autor: Malina »

W ramach butowej inspiracji znalazłam coś takiego:

http://forum.dollplanet.ru/viewtopic.ph ... 0&start=90

Wykrój na męskie pantofle jest w poście około 3/4 strony.

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

Dziękuję za słowa uznania :)
Buty szyte to dla mnie wyzwanie, zwłaszcza w skali 12", ale pewnie porwę się jeszcze z motyką na słońce :)
Malina, podeszwy robię z modeliny/masy plastycznej Fimo - najpierw odrysowuję stopy lalki na kartce, robię szablony podeszw, potem rozwałkowuję modelinę cienko - lub grubo w zależności od pożądanego fasonu - wykrawam je nożykiem introligatorskim lub skalpelem + dodatkowe elementy - obcasy, platformy, etc., dalej wypalam w piekarniku, maluję i kombinuję z górą buta - używam takiego sztucznego zamszu, który robi za "wyściółkę", do niego przyklejam paski, sznurki itd. I, voila, buty gotowe :)

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Post autor: Neytiri »

PinkFlamingo, rewelacja! Oba projekty są śliczne, bardzo modne stylizacje i tak pięknie wykonane. Jednak prawdziwy zachwyt wywołują te buty :serducho: Piękne, realistycznie wyglądające buty dla lalek to niezwykła rzadkość. Ogromnie zazdroszczę Wam umiejętności samodzielnego tworzenia takich. Po prostu super, chylę czoła :padam:

Awatar użytkownika
Chupacabra
Kontakt:

Post autor: Chupacabra »

Pink Flamingo, powiem tak. Spódnica z drugiego zdjęcia jest po prostu boska, :slinka: idealnie dopasowana :klaszcze:
http://wkolorowym.blogspot.com/ - Fotki fotki - 16.04

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

Dzięki wielkie :D Szalenie mi miło :) jbc to po kliknięciu w fotkę otwiera się taka mini galeria i tam jest kilka ciuchów więcej :)
A do butów po prostu zmusiły mnie same lalki - Ayumi na ciałku Poppy Parker i wspomniana wcześniej Nyasha mają stopy zupełnie inne niż Barbie, co sprawiło, że zacząłem się kreatywnie gimnastykować w sferze lalkowego obuwia :) Postaram się pokazać jeszcze co udało mi się zrobić dla Ayumi, bo ona ma płaskie stopy i to zupełnie inna para kaloszy, nomen omen :)
btw, Neytiri, po Twoim ostatnim blogowym wpisie zazdroszczę Ci nie tylko Sonii, ale i cudnej Christie. A stylizacje są świetne :)

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Post autor: barbusia77 »

Pink flamingo ciuchy boskie :zakochany: buty-- myślałam że kupione!! Dopiero jak wpisy przeczytałam padłam z wrażenia że je sam ZROBIŁEŚ :straszne: Ja próbowałam z modeliny ale odpadał obcas :wrr: ,kupiłam mase modelarską- to samo :niewiem: więc dałam sobie spokoj z butami.. :(
<3

Awatar użytkownika
lubamaruda
Kontakt:

Post autor: lubamaruda »

Słuchajcie, skończyłam to cholerstwo :hura: Noż myślałam, że mnie coś chwyci :boisie:
Nie będę robić spamu zdjęciowego, ograniczę się do jednej sztuki :D Jeśli byście chcieli zobaczyć więcej to wejdźcie na mojego blogasa http://coldandbeauty.blogspot.com/2015/ ... heimu.html
Obrazek
Teraz zrobiłam miejsce dla innych rzeczy i w końcu mogę się wziąć za coś casualowego :happy:

Awatar użytkownika
Balbinka
Kontakt:

Zbieram szczękę z podłogi.... Genialne!!! Jakbyś robiła takie rzeczy na sprzedaż to byś mogła nieźle na tym zarobić :)
...

Awatar użytkownika
Cynamonka
Kontakt:

Post autor: Cynamonka »

Jak Hel jest cudowna O.o Zachwyciłam się wykonaniem rogów i całego hełmu. Niesamowita precyzja; dodatkowo myślę, że rude włosy mocno wpłynęły na tę stylizację. Brakuje mi tylko jakiejś mini czachy, aby mogła ją pocałować. W końcu do od niej wzięło się angielskie Hell :) Bardzo lubię tę boginię. Gratulację (obejrzałam też fotki z bloga ^^)
i know i am c e l e s t i a l,
but god, even s t a r s
d i e

http://cynamonka-tworzy.blogspot.com/
http://www.kf2.pl/profil-zewnetrzny/17897 <- Mogę prosić o klik Wesprzyj postać w jej walce?

Awatar użytkownika
Malina
Kontakt:

Post autor: Malina »

Strój Hel jest niesamowity. Precyzja wykonania tego małego dzieła aż prosi się o oklaski. Ile w sumie dłubałaś górę i hełm? Nie żebym narzekała na spodnie, ale widziałabym ją w długiej czarnej spódnicy ze śliskiego (nawet takiego podszewkowego) materiału.

Awatar użytkownika
lubamaruda
Kontakt:

Balbinka powoli myśl o szyciu zarobkowym we mnie kiełkuje... Przede wszystkim zastanawiam się gdzie coś takiego sprzedawać. Chyba najprędzej etsy. Trochę jednak mnie przeraża jeszcze ta myśl. No i przede wszystkim za ile :bezradny:

Cynamonka Dziękuję :blush: To fakt, bez tej rudości nie było by to już takie charakterne. A pomyśleć, że byłam początkowo sceptycznie nastawiona do tej lalki bo myślałam, że przytłoczy wszystko co zrobię i, że jest zbyt określona... Tymczasem ona robi połowę roboty :D Uwielbiam ją. A wiesz też myślałam nad czachą, mam takiego plastikowego kościotrupka zajumanego siostrze, nawet go przygotowałam ale zapomniałam zabrać ze sobą w teren :( No nic następnym razem. Nie miałam zielonego pojęcia, że nazwa piekła wzięła się od Hel - dziękuję Ci niezmiernie za tą informację! :zawstydzony:
PS. Też uwielbiam Castiela :D

Malina Dziękuję :))) Jakby policzyć dłubaninę non stop, bez prucia - to hełm tak 3 godziny, może w porywach do 5 godzin - bez czasu wysuszenia rogów (w piekarniku a potem wysuszenie lakieru do paznokci, któym go pomalowałam). A gorset - hmmm... Ja wiem, z 6 godzin? Ciężko mi stwierdzić bo robota strasznie się rozwlekła. Mogło być tego dłubania nawet 12 godzin. Z modyfikacjami kilka dni... :zawstydzony: Spódnicę chciałam zrobić tak przed kolano, z pociętych pasm eko skóry i luźno puszczonych koralików ale wyglądała jak miotełka do kurzu więc porzuciłam ten pomysł :zly:

Awatar użytkownika
Balbinka
Kontakt:

Etsy wydaje się najlepszym miejscem. Co do ceny to musisz wycenić materiały i swoją pracę :) ale na ile to nie umiem Ci doradzić :) ale myślę, że na ile byś nie wyceniła to chętnych i tak znajdziesz, bo tworzysz prawdziwe cudeńka. :)
...

Awatar użytkownika
lubamaruda
Kontakt:

Dziękuję Ci Balbinko Wycenienie tego to będzie ciężki orzech do zgryzienia. Mam nadzieję, że nie okaże się gorzki :D

Awatar użytkownika
Elka
Kontakt:

Post autor: Elka »

To ja w takim razie czekam na wycenę topielnej sukni

ODPOWIEDZ