Playline 2016
- Annorelka
- Kontakt:
Re: Playline 2016
Wydaje mi się, ze te laleczki mogą być stosunkowo tanie, a przynajmniej nie aż tak drogie jak Style Glam, bo ubranka wydają się skromne, nawet butów nie ma.
To chyba seria w stylu "Barbie ćwiczy jogę".
- ingrid
- Kontakt:
Azjatka, to nawet może ćwiczyć karate. Mogliby wrzucić jej jakieś ciekawe kimono dla odmiany 
- jewelsnake
- Kontakt:
A Murzynce mogli dać banana i spódniczkę z trawy. Celowo piszesz tak stereotypowo i lekceważąco czy przypadkowo ci to wychodzi?
Ciałka absolutnie świetne, obawiam się, że przez nie zbankrutuję! Mam nadzieje, że będą też zginalni mężczyźni.
Ciałka absolutnie świetne, obawiam się, że przez nie zbankrutuję! Mam nadzieje, że będą też zginalni mężczyźni.
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers
- VMarcin
- Kontakt:
Chyba jestem pesymistą, ale co do nowych artykułowanych ciałek, to mam wrażenie, że po kilku sesjach zdjęciowych/zabawach lalki będą latać jak kiedyś latały "pajacykowate" ciałka... obym się mylił.... 
- ingrid
- Kontakt:
Bez obaw, nie jestem sarkastyczna, czy lekceważąca, denerwuję mnie tylko miejscami, że jesteśmy wirtualnie skazani na łaskę eksperymentów mattela i to w czasach, gdy potrzeby kolekcjonerów są bardzo zróżnicowane. Tak, jak jest wiele odmian sztywnych lalek, to artykułowane powinny być normą.
Co do stereotypów, to zauważyłam, że firma, jak ktoś na forum już słusznie wcześniej wspomniał, zazwyczaj wypuszcza na rynek białą i ciemnoskórą równolegle, jako priorytet, gdyż w stanach mają dość drażliwą przeszłość z czarnymi w tle i teraz firma pomaga odstawić im chyba pokutę. Dlaczego nie zrobią Azjatki Hollidayki na święta zimowe? Czy nie ma Azjatek w religii chrześcijańskiej? Choinka i Azjatka jakoś się gryzie?
Biała Barbie może być w kimonie, mimo, że ma ono korzenie w Azji, ale Azjatka w kimonie to stereotyp. Co zabawne czarna ma w zwyczaju mieć wszystko globalnie tuż zaraz po białej, a reszta, to zapychacz tła, o Kenach różnych narodowości nie wspomnę. Tak więc banan i trawa u ciemnoskórej jest bardzo na miejscu, niczym jej nie ujmując.
Mam Hawajkę z serii walizkowej w trawiastej spódniczce, a kiedyś miałam Leę Amazing nails właśnie w białym kimonie do sztuk walki, ale komuś ją odstąpiłam. Wyglądała perfekcyjnie ściśnięta czarnym pasem. Wątpię więc, by nowa artykułowana wypadła gorzej w takiej odsłonie.
Co do stereotypów, to zauważyłam, że firma, jak ktoś na forum już słusznie wcześniej wspomniał, zazwyczaj wypuszcza na rynek białą i ciemnoskórą równolegle, jako priorytet, gdyż w stanach mają dość drażliwą przeszłość z czarnymi w tle i teraz firma pomaga odstawić im chyba pokutę. Dlaczego nie zrobią Azjatki Hollidayki na święta zimowe? Czy nie ma Azjatek w religii chrześcijańskiej? Choinka i Azjatka jakoś się gryzie?
Mam Hawajkę z serii walizkowej w trawiastej spódniczce, a kiedyś miałam Leę Amazing nails właśnie w białym kimonie do sztuk walki, ale komuś ją odstąpiłam. Wyglądała perfekcyjnie ściśnięta czarnym pasem. Wątpię więc, by nowa artykułowana wypadła gorzej w takiej odsłonie.
- Lunarh
- Kontakt:
Przestań już tak wojować i naskakiwać na każdego, kto wg Ciebie przejawia choćby najbledszy odcień stereotypowego myślenia na temat ludzi innych ras. W ten sposób na pewno niczego pozytywnego nie wskórasz. A sami zainteresowani śmieją się z takich rzeczy. Bądźmy milsi dla siebie niezależnie od koloru skóry.jewelsnake pisze:A Murzynce mogli dać banana i spódniczkę z trawy. Celowo piszesz tak stereotypowo i lekceważąco czy przypadkowo ci to wychodzi?

Z pozdrowieniami od małej Lunarh i kolegów.
- Pink Flamingo
- Kontakt:
Ciekawią mnie bardzo nowe ciałka artykułowane, zauważyłem też, że zaczęły pojawiać się już na instagramowym koncie barbie @barbiestyle. I ucieszył mnie mocno powrót Ashy!
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/doll_enthusiast/
- arigato78
- Kontakt:
Nie mogę oglądać zdjęć na tym insta-koncie... Po prostu nie! Te ciuchy są tak boskie, że mam wrażenie jakbym oglądał zdjęcia jakiejś laski na fashion-blogu. Bardzo podoba mi się nowa Barbie w czerwonych ustach. Czy została taka wypuszczona oficjalnie? Jest też wersja z grzywką i zamkniętymi ustami - to efekt Photoshop'a czy rzeczywiście taki "wypust" był?Pink Flamingo pisze:Ciekawią mnie bardzo nowe ciałka artykułowane, zauważyłem też, że zaczęły pojawiać się już na instagramowym koncie barbie @barbiestyle. I ucieszył mnie mocno powrót Ashy!
https://instagram.com/p/8gOHOgQ4h4/
https://instagram.com/p/7fl0bUQ4kV/
P.S. Uuuuu, jest także bezgrzywkowa zamkniętousta:
https://instagram.com/p/7nYbGGQ4kZ/
Czy to fotoszop czy nie? Ktoś coś wie?
- ingrid
- Kontakt:
Playline jest raczej tak luźno powiązany z rzeczywistością, że faktycznie nie ma się o co denerwować. Dobrze jeśli lalki są zróżnicowane, dlatego tak bardzo kocham serię Dotw, a najbardziej cenię je za to i chylę głowę mattelowi, że przedstawicielki tej serii są ukoronowaniem dziedzictw narodowych, jak np. moja cudowna Navajo, wolnych od globalizacji i dżinsów.
Czy te nowe ruchome ciałka są dokładnie tymi samymi, co ma posiadać Wonder Woman 2016? Zastanawiam się, bo np. kiedyś myślałam, że niektóre kolekcjonerskie są posadzone na ciałkach starszych ruchomych fashionek, aż mnie olśniło, gdy kupiłam Barbie Sinatrę i zdałam sobie sprawę, że mimo podobnych dłoni, ciałka są inne i te kolekcjonerskie, to słynny pivotal. Ciekawe jakim typem ciałka jest Jack z piratów z Karaibów, mogliby facetom wrzucić coś podobnego.
Co do lalek z instagramu, to też zastanawia mnie ta z zamkniętymi ustami. Widziałam już zdjęcia jakby promo z nią w roli głównej i szukałam tego modelu po sieci, ale nic nie napotkałam. Ona jest naprawdę śliczna, taką odmianę fashionistki bardzo chętnie bym nabyła, bo zamknięte usta lalkowe bardzo sobie ulubiłam
Czy te nowe ruchome ciałka są dokładnie tymi samymi, co ma posiadać Wonder Woman 2016? Zastanawiam się, bo np. kiedyś myślałam, że niektóre kolekcjonerskie są posadzone na ciałkach starszych ruchomych fashionek, aż mnie olśniło, gdy kupiłam Barbie Sinatrę i zdałam sobie sprawę, że mimo podobnych dłoni, ciałka są inne i te kolekcjonerskie, to słynny pivotal. Ciekawe jakim typem ciałka jest Jack z piratów z Karaibów, mogliby facetom wrzucić coś podobnego.
Co do lalek z instagramu, to też zastanawia mnie ta z zamkniętymi ustami. Widziałam już zdjęcia jakby promo z nią w roli głównej i szukałam tego modelu po sieci, ale nic nie napotkałam. Ona jest naprawdę śliczna, taką odmianę fashionistki bardzo chętnie bym nabyła, bo zamknięte usta lalkowe bardzo sobie ulubiłam
- Annorelka
- Kontakt:
Zauważyłam, że Wonder Woman ma bardziej zarysowaną talię, więc nie wiadomo.Czy te nowe ruchome ciałka są dokładnie tymi samymi, co ma posiadać Wonder Woman 2016?
- Pink Flamingo
- Kontakt:
Instagram Barbie jest czadowy, oj to prawda
Też zastanawiałem się nad buzią z zamkniętymi ustami, ale na razie nie wiem jeszcze czy podoba mi się czy nie
Nie do końca podobają mi się zabiegi z próbami retuszowania lalce stawów...
Właśnie, to z Wonder Woman, wydaje mi się, że to to samo ciałko - łączenie stawu w łokciu jest bardzo podobne, a nie widzieliśmy jeszcze ciałek Barbie, Ashy, Teresy i Neko (sic!) w pełnej krasie możliwości artykulacyjnych. Poza tym, coś mi się nie chce wierzyć w Mattelowy gest i obdarowanie nas dwoma nowymi rodzajami ciałek
Właśnie, to z Wonder Woman, wydaje mi się, że to to samo ciałko - łączenie stawu w łokciu jest bardzo podobne, a nie widzieliśmy jeszcze ciałek Barbie, Ashy, Teresy i Neko (sic!) w pełnej krasie możliwości artykulacyjnych. Poza tym, coś mi się nie chce wierzyć w Mattelowy gest i obdarowanie nas dwoma nowymi rodzajami ciałek
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/doll_enthusiast/
- Annorelka
- Kontakt:
Możliwe, że Wonder Woman to "składak" - dali jej kończyny od nowego ciałka, ale jakiś inny tors. 
- ingrid
- Kontakt:
Właśnie też tak myślę, że zrobią coś w stylu pivotala i fashionistek, czyli na szkielecie jednego dopieszczą szczegóły, aby nadać format klasy kolekcjonerskiej. Jeżeli Wonder Woman nie będzie w drastycznej cenie, to chętnie bym ją kupiła, ponieważ lubię mieć po jednym rodzaju ciałka z danego wyrzutu, tak do kolekcji. Z serii bardziej playline dla sieciówek, to przygarnęłabym Azjatkę, mimo, że ma chyba dokładnie tę samą buźkę, co sztywniarka. Polubiłam ten mold. U sztywnych laleczek lubię to, że nie widać właśnie łączeń stawów i mimo, że tracą sporo przez unieruchomienie, to w dużym stopniu zyskują na realizmie.
Pamiętam, jak mattel próbować sił w ukryciu łączenia stawów i wydał takie ustrojstwo, jak dance flex barbie. Mam jedną taką u siebie i w sumie straszyć nie straszy, ale podczas artykulacji nie można spodziewać się cudów, bo wszelkie zgięcia są w typie plastusia, do tego w pewnym momencie pękł mi drucik w biodrze i po zabawie.

Pamiętam, jak mattel próbować sił w ukryciu łączenia stawów i wydał takie ustrojstwo, jak dance flex barbie. Mam jedną taką u siebie i w sumie straszyć nie straszy, ale podczas artykulacji nie można spodziewać się cudów, bo wszelkie zgięcia są w typie plastusia, do tego w pewnym momencie pękł mi drucik w biodrze i po zabawie.

- Lacrima
- Kontakt:
A jest jakies info odnośnie kiedy do sklepu wejda te Barbie-obitsu? Strasznie mnie ciekawość zrzera. Widok stawów mi nie przeszkadza bo Barbie to ma cień szansy na realizm tylko w rękach kogoś o zacięciu Noela Cruza, ale boje się że są przy tym strasznie niezgrabne... Chce po każdej.
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/
- reiha
- Kontakt:
Może jeszcze przed świętami, skoro Mattel już pokazuje zdjęcie lalki w pudełkuLacrima pisze:A jest jakies info odnośnie kiedy do sklepu wejda te Barbie-obitsu? Strasznie mnie ciekawość zrzera. Widok stawów mi nie przeszkadza bo Barbie to ma cień szansy na realizm tylko w rękach kogoś o zacięciu Noela Cruza, ale boje się że są przy tym strasznie niezgrabne... Chce po każdej.