Mysha - Gaja zawsze ładne
Imiona waszych "podopiecznych"
- CottonCandyTail
- Kontakt:
Re: Imiona waszych "podopiecznych"
Moja Catrine DeMew została przechrzczona na Kitty-Kitty. Wiem, twórczo 
- ada.otto
- Kontakt:
moje 50 lalek ma imię. Mama kiedyś mnie o nie pytała na wyrywki i stwierdziła, że wymyślam na poczekanie, bo tego nie da sie zapamiętać 
-
Herma
- Kontakt:
Dla swoich kenów też mam imiona jeden to David a drugi to Mark
- Mysha
- Kontakt:
Omlet ma twarz jak omletStary_Zgred pisze:
Omlet szaleje ze szczęścia, tyle, że chowa to w sobie
Wyszukanie innego nie jest łatwe. Chcę imię polskie (niekoniecznie takie typowe jak Bogusława na przykład, ale takie, które w Polsce jest normalne), a jednocześnie dające się zinternacjonalizować. Kira nie brzmi zbyt polsko niestety. Najbardziej skłaniam się do imienia Kaja, ale mam trudności, żeby nawet myśleć o niej w ten sposób.Miranda pisze:W takim razie poszukaj może jeszcze innego? U mnie z imieniem musi coś zaskoczyć, to uczucie, kiedy wiem, że do tej konkretnej lalki będzie dane imię pasować.Mysha pisze:Ja z zasady nadaję imiona pudełkowe, aczkolwiek ostatnio postanowiłam zmienić imię mojej Kizuny - doszłam do wniosku, że dojrzała już do tego etapu. Zastanawiam się ciagle pomiędzy "Gaja", "Kaja" i "Maja" i za nic nie potrafię podjąć decyzji. "Maja" najbardziej naturalnie mi przychodzi, ale jest też aż nazbyt popularne. Może macie dla mnie radę?
Mnie jakoś do Twojej lalki pasuje Kira.
Gaja jest wstępnie zajęte dla drugiej lalkiCottonCandyTail pisze:Mysha - Gaja zawsze ładne
Kizuna [Smart Doll] Isabelle [DD Saber Extra] Maya [DD DDH-06] Angelica [DD Sakuya] Koteczek [MDD Mariko] Lancer [Ringdoll Lucifer] Moonlight [Smart Doll] Emilka [DD Miku]

- Miranda
- Administrator
- Kontakt:
Czyli to jeszcze nie to.Mysha pisze: Wyszukanie innego nie jest łatwe. Chcę imię polskie (niekoniecznie takie typowe jak Bogusława na przykład, ale takie, które w Polsce jest normalne), a jednocześnie dające się zinternacjonalizować. Kira nie brzmi zbyt polsko niestety. Najbardziej skłaniam się do imienia Kaja, ale mam trudności, żeby nawet myśleć o niej w ten sposób.
- jewelsnake
- Kontakt:
Kaja brzmi bardzo ładnie, tak ma na imię mój były chłopak (japończyk)Mysha pisze:Ja z zasady nadaję imiona pudełkowe, aczkolwiek ostatnio postanowiłam zmienić imię mojej Kizuny - doszłam do wniosku, że dojrzała już do tego etapu. Zastanawiam się ciagle pomiędzy "Gaja", "Kaja" i "Maja" i za nic nie potrafię podjąć decyzji
Stary Zgred, Twój Omlet jest śliczny! Prawdziwa męska piękność ! Mi on wygląda na Yuki'ego, ale Omlet też pasuje, brzmi tak bezpretensjonalnie.
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers
- Mysha
- Kontakt:
Dokładnie. Jej pełne imię to Yumeno Kizuna i miało oznaczać więź ze snami / marzeniami. Zabieg jak najbardziej celowy i - żeby nie było - nie ja to wymyśliłam, a producentjewelsnake pisze:Kaja brzmi bardzo ładnie, tak ma na imię mój były chłopak (japończyk). Kizuna samo z siebie nie jest imieniem, oznacza to "więzi".
Kizuna [Smart Doll] Isabelle [DD Saber Extra] Maya [DD DDH-06] Angelica [DD Sakuya] Koteczek [MDD Mariko] Lancer [Ringdoll Lucifer] Moonlight [Smart Doll] Emilka [DD Miku]

- reiha
- Kontakt:
Maja też mi to niej pasuje. Może Ula?
- Mysha
- Kontakt:
Ula będzie średnie na forum międzynarodowym (nie za bardzo wiem jak to po angielskiemu przeczytać).reiha pisze:Maja też mi to niej pasuje. Może Ula?
Mam prośbę o poradę (kolejną

- privace
- Kontakt:
Zapomniałam wspomnieć, że jedna z nielicznych moich lalek, jedna-jedyna z lps Blythe (Fabulously Vintage Blythe b3) ma swoje imię, ba nawet nazwisko.
Nie mam fotki, więc posłużę się zdjęciem zajumanym z Once Upon a Doll Collection

U mnie ta paskuda nazywa się Penelopa Garcia![uśmiech :]](./images/smilies/kwadr.gif)
Nie mam fotki, więc posłużę się zdjęciem zajumanym z Once Upon a Doll Collection

U mnie ta paskuda nazywa się Penelopa Garcia
- Miranda
- Administrator
- Kontakt:
Jeden post:Mysha pisze:
Mam prośbę o poradę (kolejną) - potrzebuję imienia dla rycerza... kobiety
(jeśli komuś coś to powie, to lalką jest Saber z Fate/Stay Night). Założenia takie jak poprzednio - imię polskie, ale ma "działać" również międzynarodowo. Chciałam coś, co będzie się z rycerzami kojarzyć, ale kobiet rycerzy to zbyt wiele w historii nie było. "Joanna" aż nazbyt oczywiste, z polskiej historii to "Jadwiga" mi się skojarzyło, ale nie lubię tego imienia, poza tym ona i tak nie była rycerzem
... Zostaje "Zawisza" - też w sumie damskie imię ("ta Zawisza") XD Macie jakieś mądrzejsze pomysły?
http://www.historycy.org/index.php?show ... t&p=177369
Cała dyskusja:
http://www.historycy.org/index.php?showtopic=4592&st=15
- Mysha
- Kontakt:
Dziękuję bardzo! Nie umiałam znaleźć niczego takiegoMiranda pisze:Jeden post:Mysha pisze:
Mam prośbę o poradę (kolejną) - potrzebuję imienia dla rycerza... kobiety
(jeśli komuś coś to powie, to lalką jest Saber z Fate/Stay Night). Założenia takie jak poprzednio - imię polskie, ale ma "działać" również międzynarodowo. Chciałam coś, co będzie się z rycerzami kojarzyć, ale kobiet rycerzy to zbyt wiele w historii nie było. "Joanna" aż nazbyt oczywiste, z polskiej historii to "Jadwiga" mi się skojarzyło, ale nie lubię tego imienia, poza tym ona i tak nie była rycerzem
... Zostaje "Zawisza" - też w sumie damskie imię ("ta Zawisza") XD Macie jakieś mądrzejsze pomysły?
http://www.historycy.org/index.php?show ... t&p=177369
Cała dyskusja:
http://www.historycy.org/index.php?showtopic=4592&st=15

- HES
- Kontakt:
U mnie lale mają imiona z filmów, moich ulubionych książek lub po prostu wybieram takie pasujące do nich.
- Saga
- Kontakt:
Staram się, by każda moja lalka czy postać (czasem coś popisuję i sporo gram w RPG) dostała imię, które z niczym ani nikim konkretnym mi się nie kojarzy. W ten sposób łatwiej mi stworzyć z niej unikalną osobę z własnym charakterem i historią. Wyjątkiem jest Akkarin, który... no. Ale on po prostu naprawdę wygląda jak Akkarin 
- ingrid
- Kontakt:
Ja swego czasu nazwałam moje dotw imiona z danego kraju i tak
Hiszpanka została nazwana Carmen,
Marokanka Fatima,
Francuzka to Madeleine,
Holenderka Lottie,
Austriaczka Heidi,
Polka Anna,
Szwedka Ingrid,
Rosjanka Nadia,