Fashionistas 2015

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
ODPOWIEDZ
Herma
Kontakt:

Re: Fashionistas 2015

Post autor: Herma »

Dla mnie to czy są sztywne czy nie na razie większego znaczenia nie ma. Największe znaczenie ma wygląd twarzy i ubranie, bo jak twarz i ubranie mi nie przypasuje to nie kupię. Z Obecnych fashionistek podoba mi się jeszcze kilka poza tą, którą posiadam. Z niecierpliwością czekam na nowe.

Awatar użytkownika
arigato78
Kontakt:

Post autor: arigato78 »

Neytiri pisze:
Lacrima pisze:Neytiri, ciężko będzie kupić je tylko dla główki skoro większości z nich masz niewielką możliwość zmiany ciała w racjonalnej cenie
Wiadomo już czy odcienie ich ciałek będą się znacząco różniły od tych artykułowanych występujących dotychczas? Liczę, że jednak będę mogła podmienić na dostępne ciałka starych fashionistek Raquelle, Barbie, Artsy.
Mnie zastanawia czy "nowa" Barbie ma kolor skóry jaśniejszy od dotychczasowego czy tylko niektóre modele lalek z nowym moldem Barbie mają jaśniejszą karnację. Ja nabyłem z drugiej ręki sztywniarę z nowym moldem we wcieleniu księżniczko-cośtam (cała plastikowa, bledsza niż Baśki z poprzedniej epoki, z lekko twardszą głową i prostymi włosami z kanekalonu). I takich bladzioszek jest sporo, zwłaszcza w wydaniach playline'owych. Ale w ostatnim wpisie na blogu "Lalka w pudełku" (http://marsbarbie.blogspot.com/2015/06/ ... 4-x-2.html) widać, że nawet te wyższo-półkowe modele Barbie nie grzeszą dotychczasową opalenizną. Albo już mi wzrok odmawia posłuszeństwa :-(

Posiadacze Barbie z nowym pyszczkiem (nieważne jaki to model) odezwijcie się i podzielcie spostrzeżeniami na temat karnacji nowych Barbie i twardości głów (w porównaniu np. do GG). Please :-)

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

Arigato, odcienie nowych playline'ów są różne, i bladawe, i opalone. Może dostrzeżesz to też na moich zdjęciach:
https://dollsecondhand.wordpress.com/20 ... owa-twarz/
https://dollsecondhand.files.wordpress. ... 300517.jpg
Co do twardości główek, to te trzy, które ja mam mają klej w głowie i są zrobione raczej z trochę twardszej gumy. Mam dwie GG i one mają bardziej miękkie głowy.

Awatar użytkownika
arigato78
Kontakt:

Post autor: arigato78 »

Dzięki za zobrazowanie, Aniu. Czasami te niuanse są mało widoczne, tym bardziej na ekranie monitora i dopóki się nie ma w ręku kilku lalek i nie można ich porównać, to można paść ofiarą złudzeń optycznych :-) Ale i tak te najbardziej opalone (mam cały czas na myśli nową Barbie) wydają się być niewiele ciemniejsze od tych bladzioszek (?).

W sumie osobiście jestem zadowolony z odcienia karnacji mojej lalki. Mogę przeboleć nawet te sztywne plastikowe nogi, ale nie kanekalon na głowie... Buzia śliczna. Zdjęcia promo lalek z nowym moldem są przekłamane (ładniejsze niż zdjęcia pudełkowe), ale i tak na żywo te buźki wygrywają.

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Nie ma za co :) Te odcienie faktycznie nie są tak bardzo różne od siebie, jak np. Raquelle i Barbie, o kupowaniu dla bladszego ciałka raczej nie ma mowy :) A zdjęcia promo naprawdę są przekłamane chyba z powodu poprawek graficznych, przez które nowa buźka lalki wydaje się być moim zdaniem gładsza i krąglejsza :)

Awatar użytkownika
takes
Kontakt:

Post autor: takes »

jejku ta ruda skradła moje serce :o muszę ją mieć
http://www.barbiecollector.com/shop/dol ... doll-cjy41
pytanie czy ich już nie ma czy jeszcze nie ma ? :C

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

W UK w sklepach pojawiają się już panny z najnowszego rzutu (m.in. wygolona blondyna), a ja wciąż nie mogę nigdzie znaleźć rudzielca, choć podobno już powinna być :(
Z nowych Fash zależy mi właściwie tylko na niej i Lei. Jeszcze nie wiem co z tą z nowym moldem, muszę obejrzeć na żywo.
Obrazek

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Post autor: barbusia77 »

Podoba mi się że Barbiochy z nowej serii mają większe oczy i mniej makijażu :)
<3

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Lalka po prawej ma chyba nowy mold - mam wrażenie, że nieco różni się od Pazette. Najbardziej rzucają mi się w oczy usta i kości policzkowe.

Obrazek
https://www.flickr.com/photos/27292654@N04/19503260288/

Obrazek
Pazette by farmspeedracer, on Flickr

Mam nadzieję dorwać ją w najbliższym czasie i porównać z Pazette na żywo. I zobaczyć sygnaturę.
Obrazek

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Pod jakimś zdjęciem widziałam podpis, że ma mold tej lalki. Nie znam jej nazwy, ale pamiętam że wyskoczyła mi po wyguglowaniu :p

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

reiha pisze:Pod jakimś zdjęciem widziałam podpis, że ma mold tej lalki. Nie znam jej nazwy, ale pamiętam że wyskoczyła mi po wyguglowaniu :p
To jest Mutya, ona ma mold Kira :)

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Dzięki! Znalazłamto zdjęcie jeszcze raz (internet przyspieszył, uf, niech tak zostanie), hm, pewnie Mutya była winą wpisania w wyszukiwarkę nazwiska projektanta (wzięłam je za nazwę lalki LOL). Ten pan na swoim filckrze napisał, że fashionistka ma zupełnie nowy mold.

i
She shares Nikki's typical skintone, so you can body swap with her!
This doll's sculpt is different from the doll in the pink floral print pants, but both are brand new.

Awatar użytkownika
takes
Kontakt:

Post autor: takes »

Kupiłam rudą piękność i już jest!
Niestety jakośc jest tragiczna (nie miałam do tej pory nic oprócz monsterek i eah) włosy jej lecą, plastik jest szorstki twardy. Artykulacja prawie żadna.
Przynajmniej ma idealną twarzyczkę. No smuteczek. Żałuje, że nie poczekałam do jakiejś promocji.
Pytanko czy pod wpływem gorącej wody ten plastik mogę uformować (dłonie, poza rąk)?
Chce jej zakręcić włosy ale boje się, że zaraz jej wszystko wyleci, może zalać główkę od wewnątrz klejem żeby domocować te włosy? Co myślicie?

Obrazek
więcej tu http://takes.pinger.pl/m/24474391

Awatar użytkownika
astridnat
Kontakt:

Post autor: astridnat »

Klej jest nieprzewidywalny, nie wiadomo czy nie wejdzie w reakcje z tworzywem, z którego wykonana jest głowa. Poza tym klej po pewnym czasie zaczyna wyciekać i włosy robią się paskudnie tłuste. BA! Większość z nas modli się, żeby firmowego kleju w głowie lalkowej nie było... Powiem Ci, że wielu lalkom na początku włosy większymi partiami wychodziły, a potem się unormowało. Ale czesać to ja ich za dużo nie czeszę :)
Obrazek

ODPOWIEDZ