Repainty, wigi i rerooty czyli paszczury Illamy ;)

Repaintujesz lalki? Zajmujesz się rerootem? Koniecznie nam pokaż!
Awatar użytkownika
Illama
Kontakt:

Re: Repainty, wigi i rerooty czyli paszczury Illamy ;)

Post autor: Illama »

Może za mało prostowałaś :) Najpierw trzeba napleść na sznurek potem bardzo dokładnie wyprostować takimi seriami żeby wystygły włosy w międzyczasie i wtedy wyczesać :) Nie sądzę aby to było przez rodzaj włóczki bo miałam już najróżniejsze i podejrzane z ryneczku i po 30 zł za motek i wszędzie było ok po dobrym potraktowaniu :P

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Post autor: EvilCupcake »

Przyznam, że nie prostowałam jej wcale. :P Sznurek był tak luźny, że się w dłoniach rozpadał na kosmyki i poleciałam na przysłowiowe "yolo". ^^

Awatar użytkownika
Illama
Kontakt:

To czekam na kolejne próbki ;)
A ja na mojej biednej Barbince produkuję już czwarty czepek :D Może zrobię manekina głowy barbiocha żeby robić peruki na potęgę :P

Awatar użytkownika
Illama
Kontakt:

Wreszcie dokończyłam pierwszą próbną perukę dla Barbie. Zrobiłam ją specjalnie dla mojej nowej królowej z odzysku :P Przycinać na długość czy nie?
ObrazekObrazek

W planach mam jeszcze zrobić dla niej podgalaną bordową perukę i brzoskwiniowo-różową ze skośną grzywką. Do tej ostatniej planuję przetestować kręcenie włóczki w piekarniku co mi ostatnio naszło na łeb:P

Awatar użytkownika
Balbinka
Kontakt:

Post autor: Balbinka »

Moim zdaniem jeśli chcesz skracać to tylko minimalnie. Bardzo ładnie wygląda laluchna :)
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
...

Awatar użytkownika
Illama
Kontakt:

Dziękuję za miłe słowa :)

Dziś wracam z błyskawicznym szkicem projektu na BJD którą może za kilka stuleci wykonam :P Zrobiłam go na podstawie swoich szkiców sprzed lat, które dziś tknęły mnie i zapędziły do szkicowania.
Obrazek
Powstał na podstawie tej panienki:
Obrazek
Zaraz moje niecne łapy naszkicują coś dla pozostałych dziewczyn i może jeszcze jakąś pannicę wykombinują :P
ObrazekObrazek

Wybaczcie, że tyle tego wszystkiego ale potrzebuję opinii czy takiego czegoś już przypadkiem nie ma (jestem nowa w temacie BJD i tworzę co mi do głowy wpadnie nie inspirując się niczym), i czy nadaje się w ogóle do czegokolwiek taki pomysł.

ODPOWIEDZ