Barbie Glamour Luxury Fashion

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ner
Kontakt:

Re: Barbie Glamour Luxury Fashion

Post autor: Ner »

Pewnie chcą sprawdzić, jak nowa seria się przyjmie na naszym rynku i zależnie od tego będą wprowadzać kolejne.

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

W Stanach Raquelle też jest rzadsza i mniej dostępna - starczy spojrzeć na ebay. O ile jest pełno początkowej trójki to Raqelle się trafia pojedynczo. Mattel chyba przyjął strategię, żeby zawsze jakaś lalka w serii była dużo rzadsza od innych i żeby tym podsycać zainteresowanie. (Viperine też była ciężka do dostania na początku)
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

KiciaKocia pisze:(Viperine też była ciężka do dostania na początku)
Ale teraz chyba jest łatwiej dostępna, nie? Jeśli tak, to jest nadzieja, że niedługo i Raquelle będzie łatwiej dostać. Chętnie bym ją kupiła (ma najfajniejsze ciuszki z pierwszej serii), ale na razie kosztuje jakieś 170 zł na FLTE :/
Obrazek

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

Post autor: Dampirg85 »

Mangalarga pisze:
KiciaKocia pisze:(Viperine też była ciężka do dostania na początku)
Ale teraz chyba jest łatwiej dostępna, nie? Jeśli tak, to jest nadzieja, że niedługo i Raquelle będzie łatwiej dostać. Chętnie bym ją kupiła (ma najfajniejsze ciuszki z pierwszej serii), ale na razie kosztuje jakieś 170 zł na FLTE :/
Właśnie też ostatnio widziałem piękną Raquelle na FLTE. :zakochany: Eh Niestety obecna cena trochę mnie odstraszyła, więc ciągle łudzę się że spadnie chociaż do 90-100 zł. :blush:
Ciekawe kiedy pojawi się te druga seria owych lalek, bo od zdecydowanie bardziej mi się podoba.

Awatar użytkownika
Lunatyczka
Kontakt:

Post autor: Lunatyczka »

Melduję, że w Pile też są, wszystkie trzy, nie licząc rzecz jasna Raquelle, i takoż po 119,99... oczywiście, jakby ktoś potrzebował wiedzieć :P
Żyj szybko. Kochaj mocno. Umrzyj młodo. Zostaw po sobie dobrze wyglądające zwłoki.
http://akwarelove.blogspot.com/ - blogasek
http://lunatyczka.soup.io/ - tumblr dla hipsterów

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Wygląda na to, że w drugim rzucie będzie 5 lalek, w tym Nikki:

Obrazek
Complete Barbie Style Wave 2 by Berry_Dolls, on Flickr

Chcę wszystkie! Te ciuszki i dodatki są obłędne! :slinka:
Obrazek

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Annorelka pisze:A gdzie posty o bladości Nikki? :(
Ja podejrzewam, że nie będzie się wiele różniła od dotychczasowych Nikki/Artsy. Chyba już była podobna sytuacja z inną Nikki czy Artsy, ale okazało się, że to było tylko takie zdjęcie promo ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
MajorMistakes
Kontakt:

Post autor: MajorMistakes »

Swoją drogą nie rozumiem tego wybielania skóry- czy barwnik tak bardzo podwyższyłby cenę lalki? Kiedyś się opłacało, dzisiaj już nie? Przecież to nie może być spowodowane względami estetycznymi- patrzę na ciemnoskórą Goddess i na tę "kaukaską" i obie są jednakowo piękne. SiS też trzymają się dość jasnych odcieni. Szkoda, bo w ten sposób naprawdę można by rozpropagować pozytywny przekaz.
Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.

http://offwithmyheadhead.blogspot.com/

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Post autor: jewelsnake »

Też uważam, że lalki Murzynki powinny wyglądać jak Murzynki - ciemnobrązowa skóra i afro lub inne murzyńskie fryzury, ale niestety, takie Rihanna czy Beyonce nie wyglądają jak Murzynki, rozjaśniają skóry i noszą nie zgodne z ich rasą fryzury, Michelle Obama nosi fryzury białych i Azjatyckich kobiet, więc czego oczekiwać po lalkach. Jak dla mnie Nikki ma kolor skóry opalonej białej kobiety.
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Post autor: Neytiri »

Uważam, że lalki Barbie oddające bardziej typową afroamerykańską urodę są z serii S.I.S., np. taka Chandra jest mocno ciemno brązowa. Posiadam Karę Rocawear i ona też ma dość ciemną karnację, chociaż na zdjęciach promocyjnych wypadła troszkę bledsza, ale jak wiadomo są one nieźle retuszowane. Pewnie podobnie jest tutaj z Nikki.

A ciuszki z nowej serii są świetne, szczególnie Midge i Raquelle. Ciekawe, czy tym razem w polskich sklepach będą dostępne wszystkie lalki z serii?

Awatar użytkownika
MajorMistakes
Kontakt:

Post autor: MajorMistakes »

jewelsnake pisze:Też uważam, że lalki Murzynki powinny wyglądać jak Murzynki - ciemnobrązowa skóra i afro lub inne murzyńskie fryzury, ale niestety, takie Rihanna czy Beyonce nie wyglądają jak Murzynki, rozjaśniają skóry i noszą nie zgodne z ich rasą fryzury, Michelle Obama nosi fryzury białych i Azjatyckich kobiet, więc czego oczekiwać po lalkach. Jak dla mnie Nikki ma kolor skóry opalonej białej kobiety.

Oczywiście mają prawo i noszą to, co lubią, chodzi mi właśnie o większą różnorodność.
Lalki o takim kolorze skóry jaki ma Alek Wek (a są przecież ciemniejsze odcienie) to lalki kolekcjonerskie, w playline prym wiedzie Nikki, która tak jak pisze Jewel ma najwyżej kolor skóry latynoski.
SiS- faktycznie, jedna jest ciemnoskóra, ale generalnie preferowana jest jasna skóra. I absolutnie nie chcę powiedzieć, że ktoś się pod kogoś podszywa, tylko szkoda, że dzieci o naprawdę ciemnym kolorze skóry nie mają lalek, które by je przypominały.

E: przepraszam, kończę off top. Bardzo żałuję, że mattel nie zdecydował się na wydanie fashion packów do fashionistek- chociaż pewno byłyby drogie. Oprócz Midge nie pasuje mi żadna z lalek, a nie chcę za bardzo dublować moldów. Ubranka fajne... w LiDH Barbie i Raquelle noszą ciuchy z pierwszej i drugiej fali :)
Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.

http://offwithmyheadhead.blogspot.com/

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Post autor: jewelsnake »

tez za offtopuję, moim zdaniem mają dokładnie takie prawo nosić fryzury białych kobiet i rozjaśniać skórę, jak białe kobiety maja aby nosić fryzury murzynek i przyciemniać skórę.
Nie widzę powodu do tego, aby dzieci bawiły się lalkami które je przypominają.Białe dzieci też nie mają lalek wyglądających tak jak one, to samo z Azjatyckimi.Lalka to lalka, nie musi być "mini me".

Nie wiem jak będzie z tą Nikki, ale Fashionistas ma kolor skóry białej kobiety. Naprawdę murzyńskie są niektóre basics, afrykańskie "księżniczki", czy też parę SIS. Szkoda, ze nie robią zwyczajnych playlinów z większą różnorodnościa kolorów, co by komu zaszkodziło, gdyby ta seria miała wyraźny podział rasowy. Kiedyś myslałam, ze Raquelle to Azjatka, ale ta mało na nią wygląda.
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

Zgodzę się z Wami z tym, że Nikki odstaje od tej serii. I podobnie jak moja przedmówczyni, MajorMistakes, też czekam z niecierpliwością na Midge, która, uwaga, uwaga, od początku roku figurowała na stronie target.com z opisem "niedostępna w sklepie stacjonarnym, niedostępna w sprzedaży internetowej", zastanawiające. Wówczas jeszcze nie wiadomo było, kiedy owa Midge będzie dostępna, bo zdjęcia promow internecie krążyły przecież od dawna - i to razem z pierwszą falą, stały wszystkie panie w jednym rządku. Podoba mi się też bardzo outfit Raquelle i na niego będę zapewne polować na ebayu w wersji bezlalkowej :)

Lalki AA kocham miłością prawdziwą i czarną jak smoła :) Moimi obiektami westchnień są trzy czarnoskóre przedstawicielki z pierwszego wypustu Basics.

ODPOWIEDZ