O lalce i wystawie na stronie muzeum
Opis imprezy i jak na nią trafić (adres)
Strona samej lalki

Byłam, napstrykałam zdjęć, później pewnie obrobię i wrzucę na bloga.

O lodce jeszcze opinii nie mam, na lalanke mam alergie z wysypka.IHime pisze:Lodkę odbieram bardziej pozytywnie od Lalanki.
W jaki sposób? Nazwiska projektantów są na stronie i co dalej? Co oni z tego mają? To że sa znani z tego że są znani ( wiadomo, to pomaga), czy zarabiaja na sprzedaży tych ubranek? nie powiem, kilka pewnie sama bym dla Ellowynek kupiła jakby pasowały, mimo, że na tej lalce leżą dziwnie.IHime pisze:Jej idea wydaje mi się dużo mniej naciągana. Ma promować młodych projektantów - nazwiska - i miasto.
Region i historia? Fajnie. Projekt artystyczny? Nie fajnie, nie lubię.IHime pisze: Odbieram ją jako projekt artystyczny, ale mocno osadzony w regionie i historii.
IHime pisze:Tak, ma sprzedawać ich ciuchy, co odnosi się do przeznaczenia dawnych lalek w sklepach i zakładach krawieckich.
Nie, nie musi. Jest mnóstwo lalek które są dla mnie brzydkie. Na zdjęciach mooqle, czy repainty kmarzy są paskude, jednak widac w nich pracę, kunszt wykonania, a jak patrzę a zdjęcia Lodki to mam wrażenie że ktoś ja zrobił a kolanie pomiędzy kawa a herbatą i dorobil do niej ideologię.IHime pisze:Zgadzam się, że lalka nie jest piękna. Ale czy lalka kolekcjonerska musi być piękna?
O, to witam w klubie! O ile estetycznie Lalanka jest dla mnie znośna, to dorobiona do niej ideologia z *** wzięta i forma agresywnego marketingu całkowicie oderwanego od realiów mnie wpienia.Lacrima pisze:O lodce jeszcze opinii nie mam, na lalanke mam alergie z wysypka.
Lalka zadebiutowała w październiku w necie, króciutka wystawa w Manu jest chyba dopiero trzecią okazją, żeby ją w ogóle zobaczyć na żywo. Jest seria zdjęć na tle Łodzi. Były też warsztaty dla małych dzieci, które mogły nauczyć się tworzyć ubranka dla lalek. Myślę, że autorzy jeszcze pokażą, jaki mają plan dla Lodki. Na razie wiadomo, że co roku będzie ją ubierał inny projektant.Lacrima pisze:W jaki sposób? Nazwiska projektantów są na stronie i co dalej? Co oni z tego mają? To że sa znani z tego że są znani ( wiadomo, to pomaga), czy zarabiaja na sprzedaży tych ubranek? nie powiem, kilka pewnie sama bym dla Ellowynek kupiła jakby pasowały, mimo, że na tej lalce leżą dziwnie.
Ja lubię, o ile nie ma w nim zadęcia i przerostu formy nad treścią. Tutaj na razie tego nie wyczułam. Lalka dobrze wpisuje się w klimat miasta, poprawia jego wizerunek i pokazuje, że mają tu miejsce ciekawe inicjatywy.Lacrima pisze:Projekt artystyczny? Nie fajnie, nie lubię.
Tak, ciuchy dla ludzi, a lalka to symbol dla młodych projektantów związanych z Łodzią. Pośrednio widzę w tym taki sens, że taniej jest wysłać gdzieś na wystawę pudło lalek, niż zorganizować pokaz mody.Lacrima pisze:Ciuchy dla ludzi? Cos jak manekin-symbol dla jakiejs grupy? To ma już jakiś sens.
Powaznie?? Przy tym wykonaniu to o zero za dużo. Moglo być ciekawe, ale w tej sytuacji jestem na nie.Manhamana pisze: O ile ciuchy byłyby do przełknięcia, to sama lalka już nie tym bardziej że cena lalki to 490PLN
Nigdy nie rozumiałam dlaczego niektórzy by pochwalić, zareklamować jakąś rzecz porównują ją do innej i tę drugą mieszają z błotem (lalanka i Barbie).O, to witam w klubie! O ile estetycznie Lalanka jest dla mnie znośna, to dorobiona do niej ideologia z *** wzięta i forma agresywnego marketingu całkowicie oderwanego od realiów mnie wpienia.O lodce jeszcze opinii nie mam, na lalanke mam alergie z wysypka.
Dziękuję, wychodzę. Zwłaszcza, że muszę się zgodzić z jednym - one naprawdę wyglądają strasznie niechlujnie i żadne tłumaczenie się "projektem artystycznym" tego nie usprawiedliwiaZ buntu przeciw wszechogarniającej chińskiej tandecie, która psuje gusty małych dzieci.
Dokładnie- niestety gdyby posadzić Lodkę obok chińskiej porcelanowej masówki, nie zdziwiłabym się gdyby większość sięgnęła po chińszczyznę - bo ładniejszaDaga pisze:Dziękuję, wychodzę. Zwłaszcza, że muszę się zgodzić z jednym - one naprawdę wyglądają strasznie niechlujnie i żadne tłumaczenie się "projektem artystycznym" tego nie usprawiedliwiaZ buntu przeciw wszechogarniającej chińskiej tandecie, która psuje gusty małych dzieci.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość