Jesteś lalkomaniaczką jeśli...

Luźne rozmowy o lalkach
Awatar użytkownika
Jednorożec
Kontakt:

Re: Jesteś lalkomaniaczką jeśli...

Post autor: Jednorożec »

Do mnie pasuje 1,2,3,6,6a,7,8 :D i dużo dpisanych przez reszte ;3

Awatar użytkownika
Dark-Beauty
Kontakt:

Post autor: Dark-Beauty »

dubluję ukochana lalkę...żeby mieć ją w idealnym stanie nawet gdy będę starą babcią.
Zapraszam :)
http://darkbeautydoll.blogspot.com/ (Barbie model muse - szycie)
http://dark-beauty-dal.blogspot.com/ (od niedawna little dal+obitsu 11cm)
http://www.flickr.com/photos/81974816@N02/ (galeria)

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

Jesteś lalkomaniaczką, jeśli w supermarkecie czujesz się nieszczęśliwa gdy facet siłą odciąga cię od półek z zabawkami i nie przekonują cię słowa "no chodź kupię ci sukienkę" (tak, kupił mi dziś sukienkę- a ja chciałam lalkę).

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Post autor: Grażyna »

Jesteś lalkomaniaczką, jeśli rozważasz emigrację do UK lub USA, tylko po to by móc założyć konto na tamtejszym Ebayu, i kupować wszystkie lalki, na które przyjdzie co ochota, a których nie możesz kupić mieszkając w Polsce (bo koszty przesyłki są wściekle wysokie, albo sprzedający ma takie widzimisię, że nie wysyła do Polski) :rotfl:
Obrazek

Awatar użytkownika
Pat
Kontakt:

Post autor: Pat »

Idealnie wszystkie punkty do mnie pasują :> no może szycie jeszcze nie, bo jeszcze ćwiczę.
Grażyna pisze:Jesteś lalkomaniaczką, jeśli rozważasz emigrację do UK lub USA, tylko po to by móc założyć konto na tamtejszym Ebayu, i kupować wszystkie lalki, na które przyjdzie co ochota, a których nie możesz kupić mieszkając w Polsce (bo koszty przesyłki są wściekle wysokie, albo sprzedający ma takie widzimisię, że nie wysyła do Polski) :rotfl:
Ten punkt też do mnie pasuje, bo na poważnie zastanawiam się nad emigracją do UK, ale dopiero jak skończę szkołę, i nie tylko po to żeby kupować lalki :zakupy:
Dolls... Dolls everywhere...

Awatar użytkownika
Darcy
Kontakt:

Post autor: Darcy »

@Ola, a, nie tylko z tobą rozmawiam przecie. >D

O, jeszcze jedno:
Jesteś lalkomaniaczką, jeśli ludzie, pytając się, co chcesz jako prezent (okazja X), od razu mówią: "tylko oprócz lalek!". XD
"You put your arms around me and I'm home..."
Zapraszam do mojego lalczanego domu:
http://cute-candies.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Magalita
Kontakt:

Post autor: Magalita »

Jeśli policjant mówi Ci wysokość mandatu za przekroczenie drogowe a Ty w duchu przeliczasz ile lalek za to byś kupił/a
Zapraszam - blog pod nowym adresem! ----> http://summerdollstories.blogspot.com/
Obrazek

Awatar użytkownika
Dark-Beauty
Kontakt:

Post autor: Dark-Beauty »

ja tak mam nawet w spożywczym...kupię wielkie G...i wtedy tym bardziej myślę -"to byłaby już jakaś część wymarzonej lalki-a tak G do domu zaniosę!"
Zapraszam :)
http://darkbeautydoll.blogspot.com/ (Barbie model muse - szycie)
http://dark-beauty-dal.blogspot.com/ (od niedawna little dal+obitsu 11cm)
http://www.flickr.com/photos/81974816@N02/ (galeria)

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Post autor: Mono »

Dark-Beauty pisze:ja tak mam nawet w spożywczym...kupię wielkie G...i wtedy tym bardziej myślę -"to byłaby już jakaś część wymarzonej lalki-a tak G do domu zaniosę!"
Ja też tak mam. Robię zakupy, kasjerka mówi kwotę jaką mam zapłacić, a ja myślę "Rany, ja tu pierdoły kupuję, a tam Sporty "Na balu" leży na półce i czeka na mnie...".

Jesteś lalkomaniaczką gdy masz zaskórniaki przeznaczyć na lalki, ale jest tyle piękności, że nie wiesz na którą się zdecydować :mysli: (a normalna kobieta już dawno wydałaby to na sukienkę, buty czy torebkę :facepalm: o ile życie byłoby prostsze! )
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

... jeśli codziennie przeczesujesz zasoby Flickr'a w poszukiwaniu zdjęć ciekawych lalek, a jak już je znajdziesz, to zaczynasz się ślinić do ekranu i wyobrażać jak pięknie byłoby mieć wszystkie te lalki ze zdjęć dla siebie.
Obrazek

Awatar użytkownika
elianka
Kontakt:

Post autor: elianka »

Mijając ludzi na ulicy oglądasz ich ubrania i zastanawiasz się czy dałoby się uszyć coś takiego dla lalki. Opcjonalnie - rozważasz kradzież szalika obcej babie, bo ma takie ładne groszki...
Nie jestem dziwna. Jestem po prostu z edycji limitowanej.

Mój lalkowy blog

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Długo szukałam tematu, który pasowałby do tego linka XD 2012, czuję się jak archeolog :P

Bardzo luźne tłumaczenie z tumblr, oryginał jest po angielsku. Naprawdę bardzo luźne, więc jak ktoś ma ochotę, niech kliknie w link.

Etapy uzależnienia od lalek:
1. Widzisz lalkę. Och nie, jest taka śliczna! Trochę droga, ale... "ok, kupię tylko tę JEDNĄ lalkę"

Zadowolenie.

2. Twoja lalka jest śliczna, ale samotna. Potrzebuje przyjaciela. A trochę ich jeszcze zostało w sklepie... "To może jeszcze tylko jedną", tak dla równowagi.

Równowaga osiągnięta

3. "Ciekawe jakie jeszcze lalki wyszły w tej serii?". Sprawdzę na Allegro.

Zadziwienie

4. "Te wszystkie lalki są taaakie ładne! Ładniejsze niż moje! Ale ceny na Allegro są kosmiczne. Zostanę przy tych, które mam. Chyba...

Melancholia

5. "Może sprawdzę czy istnieją jacyś kolekcjonerzy, od których będę mogła kupić lalki taniej. OMG. Są genialne. CHCĘ!"

Zazdrość

6. Sprawdź FLTE. Sprawdź fora. Gugluj sklepy z zabawkami i zniżki w supermarketach. WIĘCEJ. LALEK. NATYCHMIAST.

Chcica

7. Przegrałam. Przegrałam. Przegrałam licytację ZNOWU.

Gniew

8. "Może po prostu zostanę przy tym co mam..." *maniakalny śmiech*

Odmowa

9. Lata mijają. Jesteś wykończony. Ale masz je. Masz je wszystkie. Straciłeś czas, pieniądze i energię. Ale dają ci radość.

Akceptacja. (mam nadzieję...)

10. "Co tym razem? Mattel znowu narobił nowych lalków?"

I wszystko od początku...

Rebeka
Kontakt:

Post autor: Rebeka »

Matko! Wszystko do mnie pasuje! Mój listonosz dzwoni do mnie z pytaniem kiedy będę w domu i ewentualnie zostawia lalkę u sąsiadów, a jak jest za pobraniem, zakłada za mnie , a ja mu wpłacam na konto :P
Co do chłopów, to mój były mąż od czasu do czasu prezentuje mi ...porcelanową lalkę.Przez tyle lat nie załapał, że ja nie cierpię porcelanek! Nawet mój syn , chociaż codziennie patrzy jak wielkie lalki przemieszczają się po mieszkaniu, w grudniu kupił mi ...50 szt. malutkich porcelanowych laleczek (całe z porcelany, ale ruszają rękami i nogami) :/ , ale ...jemu się podobały.
Tysiące razy obiecywałam sobie, że "ta jest już ostatnia", ale codzienne grzebanie w internecie ujawnia jakąś nową i MUUUUSZĘĘĘ ją mieć!
Jestem lalkomaniaczką!

Awatar użytkownika
mobe
Kontakt:

Post autor: mobe »

Uwaga mam nowy punkt do lalkomaniactwa, z którego ostatnio śmiałyśmy się z BarbieDream.

Jesteś lalkomaniaczką, jeśli składasz aplikację na stewardessę i twoim największym priorytetem nie jest praca sama w sobie, tylko możliwość korzystania z strefy bezcłowej oraz sklepów z zabawkami w (tutaj wkleić miasto, w którym akurat ląduje nasz samolot).

Awatar użytkownika
BarbieDream
Kontakt:

Post autor: BarbieDream »

mobe pisze:Uwaga mam nowy punkt do lalkomaniactwa, z którego ostatnio śmiałyśmy się z BarbieDream.

Jesteś lalkomaniaczką, jeśli składasz aplikację na stewardessę i twoim największym priorytetem nie jest praca sama w sobie, tylko możliwość korzystania z strefy bezcłowej oraz sklepów z zabawkami w (tutaj wkleić miasto, w którym akurat ląduje nasz samolot).
Hahah :) To fakt ;p

ODPOWIEDZ