Stardoll by Mattel

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Stardoll by Mattel

Post autor: Mono »

Wszystkie młodsze dziewczynki, a może i te starsze też, znają na pewno przeglądarkową grę Stardoll. Jeśli nie, to po krótce objaśnię, że to gra, w której ma się swoja lalkę, kupuje dla niej ubrania i dowolnie stylizuje. Oczywiście gra posiada jeszcze szereg innych opcji i możliwości, ale one tu i teraz nie są istotne.

Obrazek

W lutym 2011 roku Stardoll ogłosił, że podjął wieloletnią umowę licencyjną z Mattel. Co to oznaczało? Ano nic innego, jak produkcję lalek Stardoll przez firmę, która na świat wydała właśnie Barbie!
Dzięki lalkom Stardoll wyprodukowanym przez Mattel, można cieszyć się zabawą w przebieranki już nie tylko online, jak dotychczas, ale i w świecie realnym!

Oto kilka przykładowych lalek na zdjęciach promo:

Stardoll Fallen Angel
Obrazek
Akcesoria upadłych:
Obrazek

Stardoll Bisou
Obrazek
Akcesoria Bonjour Bizou:
Obrazek

Stardoll Space
Obrazek

Stardoll Pretty N' Love
Obrazek
Akcesoria Pretty N' Love:
Obrazek

Więcej fotek Stardolls tutaj: http://www.flickr.com/groups/stardollbybarbie/pool/
Info i zdjęcia zaczerpnięte stąd: http://www.squidoo.com/Stardoll-by-Barbie

Jak Wam sie lalki podobają?
Mnie zniechęca trochę to, że są nieartykułowane. Skoro Mattel ma już licencję na produkcję tych lalek, to mógł się postarać o artykułowane ciałka, a tak to kolejne Fashionistki potracą swoje głowy :|

Za to ich twarze podobają mi się bardzo, nie wspominając już o akcesoriach. Świetne są!
Ciekawe, czy lalki te można już dostać w PL, jeszcze nie zdążyłam sprawdzić.
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Re: Stardoll by Mattel

Post autor: Mangalarga »

Znam tą linię. Mnie też odrzuca to sztywne ciałko. Za to ich dodatki są powalające. Z Flickra wiem, że ubranka pasują na Barbie a buty na Monsterki.
Ale nawet jeśli pojawią się u nas, raczej nie będę ich kupować, nawet dla dodatków ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Post autor: dollbby »

a ja się może skuszę xD podobają mi się i nawet ciałko mnie nie odrzuca, ciekawe czy całe plastikowe? :hyhy: :hyhy:

Awatar użytkownika
BarbieDream
Kontakt:

Post autor: BarbieDream »

jestem jakaś staromodna, ale one wogóle mi się nie podobają, wyglądają na takie sztuczne xD

Awatar użytkownika
Fleur
Kontakt:

Post autor: Fleur »

Mi się podoba Fallen Angel w czerwonej sukience, ta pierwsza. Reszta jest bardzo podobna do Fashionistek. Pomysł ciekawy! W ogóle nie wiedziałam o ich istnieniu szczerze mówiąc. :)

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Mnie podobają się wszystkie zrobione "na wampa". Oglądałam ich zdjęcia na flickrze - w realu te laleczki są ciekawsze niż na fotkach promocyjnych. Myślę, że są bardzo fotogeniczne, choć dość nieruchome. Na szczęście można je zdekapitować i przesadzić na inne ciała, co świetnie im służy. Ta nowa seria bardzo kojarzy mi się z dawniejsza grupa matellowskich "modelek" i grupa "dżins"

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Post autor: jewelsnake »

kupiłam z siostrą 4 sztuki, jedną bo mi się podoba, Doll Space – Style 1 (kojarzy mi się z prześliczną Veronicą Lake), trzy sztuki na spróbowanie (2 mają ciekawe ubranka, jedna, z czerwonymi pasemkami może nadawać się na "człowieka") obydwie Fallen Angel i Bisou w szortach,na razie czekam na przesyłkę :) jestem ciekawa jak będą wyglądały na żywo!

muszę przyznać, że stylizacje lalek z poprzedniego postu są wybitnie nie w moim guście, szczególnie blondynki :facepalm:
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

jewelsnake pisze:kupiłam z siostrą 4 sztuki, jedną bo mi się podoba, Doll Space – Style 1 (kojarzy mi się z prześliczną Veronicą Lake), trzy sztuki na spróbowanie (2 mają ciekawe ubranka, jedna, z czerwonymi pasemkami może nadawać się na "człowieka") obydwie Fallen Angel i Bisou w szortach,na razie czekam na przesyłkę :) jestem ciekawa jak będą wyglądały na żywo!

muszę przyznać, że stylizacje lalek z poprzedniego postu są wybitnie nie w moim guście, szczególnie blondynki :facepalm:
Zaszalałaś z ilością zakupów Jewelsnejku! Ale to dobrze :) Będę czekać na fotografie lal w realu, bo te z flickra mi nie wystarczają. Mnie też nie podoba się stylizacja blondynki, choć pomysł z przełożeniem głowy na artykułowane ciało jest dobry (sama blondynka też mi się średnio podoba :D )
Obrazek

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

absolutnie zgadzam się co do przekładania głowy na artykułowane ciało! ciała już czekają na panie, mam tylko nadzieje,że odcień będzie pasował
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
marshalka
Kontakt:

Post autor: marshalka »

Mają ciekawe dodatki widziałam je na amazonie, ale nie wiem czy bym się skusiła na nie. :D :P
http://marshalkasdolls.blogspot.com/ => Moje lalki, te duże i małe. :)

Zapraszam! ;)

Awatar użytkownika
La Chatte
Kontakt:

Post autor: La Chatte »

Kiedy się na nie natknęłam kilka miesięcy temu, chciałam kupić tą po lewej z Fallen Angel, ale jakoś mi przeszło ;)

Pozbawione sztywnych ciałek nawet mi się spodobały, miło się na nie patrzy, mają niezłe ciuchy i dodatki, ale mimo wszystko raczej wątpię żeby dołączyły do moich panien... Chociaż kto wie ;)
(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste bunny
(")_(") to help him gain world domination.

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

już się nie mogę doczekać, moje Stardolls wreszcie do mnie lecą! (koleżanka mojego przyjaciela się nie śpieszyła z przesłaniem lalek dalej, kupiłam je na początku grudnia) niestety będą bez oryginalnych opakowań, których jestem ciekawa, ale cóż, w ten sposób wychodzi tańsza przesyłka.
ciekawe jak jest z jakością ubranek w tym wypadku ! już wiem, że skinny jeans z fallen angel są dużym rozczarowaniem, bo sięgają nawet nie do połowy łydki, pewnie Mattel oszczędzało na materiale >.> szkoda, bo tę lalkę zamówiłam przede wszystkim ze względu na te jeansy :/ mam nadzieję, że nie będzie żadnych niespodzianek w przypadku zestawu z szortami.
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Bomba
Kontakt:

Post autor: Bomba »

Mnie się podoba tylko jedna- mulatka z Pretty N' Love. A w Stardolla nigdy nie grałam, wczoraj weszłam z ciekawości, ale i tak nie łapię o co tam chodzi :D
We're all full of lies

http://szalenstwakamy.blogspot.com/ <--- blog lalkowy
http://fotomaniabomba.blogspot.com/ <--- blog nielalkowy, fotograficzny

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Bomba pisze:Mnie się podoba tylko jedna- mulatka z Pretty N' Love. A w Stardolla nigdy nie grałam, wczoraj weszłam z ciekawości, ale i tak nie łapię o co tam chodzi :D
chyba tylko się przebiera postacie. nudne to moim zdaniem. jest tam postać na wzór Billa z Tokio Hotel, coś dla mnie, więc go przebierałam, ale ile można. lalki to według mnie zdecydowanie ciekawszy pomysł!
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Alrunia
Kontakt:

Post autor: Alrunia »

Moja pierwsza Stardoll (link) ma włosy jakich w życiu nie widziałam u żadnej lalki, są opalizujące :D W sztucznym świetle nic ciekawego, zwykły platynowy kanekalon. W dziennym świetle mają bardzo intensywne srebrno-niebieskie refleksy na które nie mogę sie napatrzeć.

ODPOWIEDZ