Transport lalek

Luźne rozmowy o lalkach
Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Transport lalek

Post autor: Mangalarga »

Zbliża się spotkanie i chciałabym zabrać ze sobą przynajmniej jedną lalkę, maksymalnie 3. Tylko nie jestem pewna jak mam je przetransportować, żeby nic im się nie stało.
Moja siostra ma plastikową tubę na papiery (mniej więcej taką: LINK) - wymyśliłam, że pożyczę tą tubę, lalki owinę w jakiś materiał (żeby je osłonić i żeby nie "latały" po tubie) i jakoś to będzie.
A może ktoś ma jakiś inny, sprawdzony pomysł na transport lalek? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Re: Transport lalek

Post autor: Lacrima »

Świetny pomysł! Myślę o tym już od kilku dni ale o tubie nie pomyślałam!
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

Awatar użytkownika
Imago
Kontakt:

Post autor: Imago »

Ja za pierwszym razem zabrałam w tubie po jakimś koniaku zawiniętą w folię bąbelkową, a wiga osobno w pudełku. Za drugim zapakowane w ręczniki leżały w przegródkach w plecaku foto, a za trzecim owinięte w folię poupychane w torbie foto z aparatem. xD
"Każda głupia potrafi być czarownicą z runicznym nożem, ale trzeba wysokiego kunsztu, by być czarownicą z obierakiem do jabłek!"
http://ask.fm/ImagoImaginacjaImagowska

Awatar użytkownika
nmin
Kontakt:

Post autor: nmin »

Z klawiatury mi wyciągnęłaś ten temat, dobry tydzień zabierałam się, żeby taki założyć! ;)

Do tej pory nie miałam problemu z transportem, bo dwie małe Dal mieściły mi się na waleta do kosmetyczki i nic im nie groziło. Teraz powoli doprowadzam do ładu wygląd i garderobę dużej, trzeba by jakiś plenerek zaliczyć i pojęcia nie mam, w czym pannę nosić, żeby było poręcznie podczas spaceru, a zarazem by nie groziło jej porysowanie innymi rzeczami z torby.
Dolls Around The Corner [Blog] [Facebook]

Awatar użytkownika
Leela
Kontakt:

Post autor: Leela »

Ja noszę lalki w plecaku, poowijane w małe ręczniki i żadna jeszcze skargi nie składała. A noszę ich czasem cały plecak na większą odległość i nic im się nie stało. Nie ma co panikować, chyba że lalka jest droga albo z gatunku "odpada mi stopa co 5 minut".

Awatar użytkownika
Mr.Bart
Kontakt:

Post autor: Mr.Bart »

Kony przyniósł kiedyś na spotkanie lalki w walizce. Kosmicznie mi się ten pomysł podoba i o mało co bym go już zrealizował. W Jysk są fajne walizki z motywami flagi angielskiej i amerykańskiej, jednak 60zł za walizkę, w której bez większego wysiłku można wyrwać rączkę, to przesada :/
Everybody should belive in something. I belive I'll have another coffee.

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Post autor: Mono »

Kiedyś zabrałam kilka Barbie na wyjazd i wpakowałam je zwyczajnie do torby. Z tym, że w torbie nie było niczego innego.
A na sesję w bliższe plenery lalki nosiłam w pudełkach po butach, zdarzyło mi się iść z Livką w kieszeni bluzy, a nawet woziłam w zwykłej reklamówce przyczepioną do bagażnika roweru. I jakoś żyją :D

Myślę, że nie ma co panikować, trzeba tylko zabezpieczyć włosy, żeby się zbytnio nie poplątały. Oczywiście dotyczy to wyłącznie Barbie i Liv, co do innych lalek nie mam doświadczenia.
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Tylko ja będę jechała jakieś 200 km z tymi lalkami :P
W sumie mam torbę do której zmieszczą się lalki, a będzie wygodniejsza niż tuba. Wystarczyłoby je tylko czymś owinąć, żeby się nie pobrudziły.
Obrazek

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

Mangalarga pisze:Tylko ja będę jechała jakieś 200 km z tymi lalkami :P
W sumie mam torbę do której zmieszczą się lalki, a będzie wygodniejsza niż tuba. Wystarczyłoby je tylko czymś owinąć, żeby się nie pobrudziły.
No to może zawiń je w jakieś mniej gniotące się ciuchy na zmianę?
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

Ja sobie jakiś czas temu umyśliłam, żeby uszyć pokrowiec- tylko oczywiście wciąż jeszcze tego nie zrobiłam :D
Coś w stylu- podłużna usztywniona płachta z tasiemkami do przywiązana lalki w pasie i gumką na nogi, przykryte drugą płachtą i zamykane. Coś w stylu dawnych piórników, lub przyborników do manicure
Wizualizacja pomysłu- zamiast tych różnych pierdół lalki przywiązane wstążeczkami lub w osobnych kieszeniach ;)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Mad-Telepath
Kontakt:

Post autor: Mad-Telepath »

Ja noszę w torbie na laptopa, dodatkowo owinięte ręcznikiem.
Kłopot z myśleniem polega na tym, że kiedy już się zacznie, niełatwo przestać.
Terry Pratchett

Moi chłopcy: http://madtelepath.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Ja na zbliżające się spotkanie przywiozę jednego delikwenta. Owinę go w coś miękkiego i myślę, że to wystarczy. Nie wyobrażam sobie tachania dodatkowych ciężarów w postaci tub, specjalnych toreb czy innego ustrojstwa.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

Znalazłam coś takiego:
http://www.dudsfordolls.com/Chatty/dollcase.htm :)
Chyba nie byłoby trudne uszycie takiej sakiewki samemu. I chyba zwykłe kosmetyczki by się na to nadały :)

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Stary_Zgred pisze:Ja na zbliżające się spotkanie przywiozę jednego delikwenta. Owinę go w coś miękkiego i myślę, że to wystarczy. Nie wyobrażam sobie tachania dodatkowych ciężarów w postaci tub, specjalnych toreb czy innego ustrojstwa.
Proszę, niech to będzie Sweeney! :serducho:

Torbę i tak biorę, więc to nie będzie dodatkowy bagaż. Teraz tylko muszę skołować coś, w co zawinę lalkę :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

No przeca, że Sweeney. Na razie nic "ładniejszego" nie mam :)

Fajny patent, ten z posta Ani. Normalnie lalkowa, elitarna torba :)
Obrazek

ODPOWIEDZ