Lalki które rozczarowały po zakupie.

Luźne rozmowy o lalkach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
astridnat
Kontakt:

Re: Lalki które rozczarowały po zakupie.

Post autor: astridnat »

KiciaKocia pisze:Co zagranica to zagranica a co Polska to Polska. Jak próbowałam reklamować moją Rochelle, która cierpi na lekki przypadek indonezyjskiego problemu z klejem i ma koślawo wymalowane oko to kazali mi ją odesłać, (A jako, że nie miałam wtedy czasu, pieniędzy i ochoty na zabawę to machnęłam na nich ręką, gdy mi nie odpowiedzieli na maila z pytaniem czy mogę ją osobiście przynieść, bo mi tak łatwiej i wygodniej)
A masz jakiś pisemny kontakt do polskiego Mattela? Bo na tej stronie którą podał mi ten koleś, to jest tylko nr telefonu.
Obrazek

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

Kupiłam sobie dzisiaj na przecenie łysą Bratzę na ciuchy dla monsterek. Niestety, okazało się, że spodnie z tego zestawu są za ciasne nawet dla chudych monsterek... Z sukienki, która tak mi się podobała też nie jestem w 100% zadowolona - jest cokolwiek kusa, choć od biedy obleci. Ale cóż... Mądry Polak po szkodzie i następnym razem zastanowię się zanim wydam nawet te 30zł.
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
Rudy Królik
Kontakt:

Post autor: Rudy Królik »

Żadna, ale to żadna lalka nie rozczarowała mnie tak, jak Black Onyx od Aston Drake.
Miałam odłożony (dość duży) budżet na pewną Barbie, ale w ostatniej chwili postanowiłam kupić coś bardziej... coś co w ciemym pokoju uda Dolfa. Wiem, że to smieszne porównanie, ale tak akurat wtedy myślałam.
I tak po kilku tygodniach użerania się z pocztą i cłem dostałam lalkę. O jejku!- tępe spojrzenie, wielka głowa, garb (bo artykulacja pod biustem opada), paskudny wig i najgorsze: ciało koloru topielca.
Ryczałam z wściekłości.
Po wielu miesiącach podjęłam "męską" decyzję- albo lalka zmieni "ymydż", albo się rozstajemy,
...
No, od kilku dni Dalia siedzi w nowym outficie, ja ronię łzy nad kolejną wydaną na nią gotówką, ale zaczynamy nowy rozdział życia- taki, w którym się lubimy!

W pewnym momencie doszło do tego, że łysa i naga lalka podobała mi się bardziej niż ubrana:
Obrazek

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

marcepan pisze: (...) zaczynamy nowy rozdział życia- taki, w którym się lubimy!
Miała skubana farta. Z drugiej strony, tak dziwna, nietypowa lalka zasługuje na kilka prób :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Post autor: Grażyna »

Jinafire! Nie kupowałam jej w ciemno - widziałam ja na settkach zdjęć, czytałam internetowe recenzje, wiedziałam, czego mogę się spodziewać. Jest to lalka, bez której mogłabym żyć, nie była jakimś super-hiper priorytetem. Jeddnak całkowita niemożliwość znalezienia jej w sklepach i podwyższone ceny na Allu zadziałały psychologicznie ;) Jak tylko pojawiła się w przystępnej cenie na FLTE, kliknęłam!
Nie mam pojęcia, jak ludzie ją ustawiają, u mnie nawet same buty bez lalki nie trzymają równowagi! Są to chyba jedyne monsterkowe buty, które wywracają się same z siebie.
Sukienka niezbyt mi się podoba (ale to akurat nie jest dla mnie niespodzianką.
To co mnie naprawdę denerwuje, to te dzyndzle przy ozdobie do włosów. Matko, nie sądziłam, że to aż tak irytujące! Na zdjęciach wyglądało to całkiem-całkiem, ale w rzeczywistości :zly: Na szczęście można jej odczepić.
I jeszcze ta wielka dziura na ogon
Obrazek
W sumie to nie jest aż tak źle. Mam dzisiaj trochę emo nastrój.
Obrazek

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

Grażyna pisze:Nie mam pojęcia, jak ludzie ją ustawiają, u mnie nawet same buty bez lalki nie trzymają równowagi! Są to chyba jedyne monsterkowe buty, które wywracają się same z siebie.
Chyba trafił ci się wybrakowany egzemplaż - Emily z Toybox Philosopher wspominała, że jej Jina świetnie stoi.
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Post autor: Szklanooka »

Grażyna, a ja z nią miałam zupełnie odwrotnie - na zdjęciach mi się nie podobała, a po kupieniu stwierdziłam, że jest świetna. Nawet ta ozdoba którą ma na głowie (pojęcia nie mam jak to się nazywa) bardzo do niej pasuje i wydaje mi się, że to jedna z ciekawszych Monsterek. Buty są takie sobie przez to, że mają za miękkie i dziwnie wygięte obcasy, ale moja pozuje bez problemu i ma jedne z lepszych stawów jakie miałam. A tak poza tym jestem wielką fanką jej ogona! Obrazek

marcepan, wygooglałam sobie tą lalkę i na twoim zdjeciu wygląda o wiele lepiej!

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Post autor: Grażyna »

Szklanooka pisze: Buty są takie sobie przez to, że mają za miękkie i dziwnie wygięte obcasy, ale moja pozuje bez problemu i ma jedne z lepszych stawów jakie miałam. A tak poza tym jestem wielką fanką jej ogona! Obrazek
Na stawy nie narzekam, za to stojak niczego nie trzyma :( Ogon jako ogon też mi się bardzo podoba, tylko po co taka dziura?

Z butami nie ogarniam. Zakładałam kilku monserkom, i się przewracały. Założyłam Purrsefonie - stoi jak ta lala :] Magiczne stopy po prostu.

-- 16 mar 2013, o 09:57 --

Butów ciąg dalszy: chciałam je założyć Meowlody, żeby sprawdzić, czy stoi tak jak siostra, i o
Obrazek

:zly: Już dawno nie mam sześciu lat, nie niszczę lalek, wiem, że z monsterkami trzeba ostrożnie itd itd. :zly: To jednak przesada! Po dosłownie kilku założeniach, buty się zniszczyły. Zaraz w ruch pójdzie kropelka (a może lepszy byłby klej na gorąco?)
Zastanawiam się, czy można to reklamować?

W dodatku, przy dziennym świetle doszłam do wniosku, że Jina wcale nie jest złota. a ma kolor musztardy...

Eh, mój emo nastrój właśnie osiąga swe szczyty (albo doliny).
Obrazek

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Post autor: Szklanooka »

Ojej szkoda z tymi butami... też zauważyłam, że ta guma jest bardzo cieńka a nieźle musiałam się nasiłować, żeby go zdjąć i bałam się, że się rozerwie... Słabo to zrobili. Mam nadzieję, że uda ci się to naprawić i że nie będzie tego widać na lalce.

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Post autor: Neytiri »

Jestem w kropce. Kupiłam fioletową balerinę Azjatkę przez allegro, gdyż tych z różowym diademem nie mogłam spotkać w sklepie. Niestety jestem bardzo mocno rozczarowana. Czy to mi się tylko wydaje, czy lalka wygląda kompletnie inaczej?

Obrazek

Po lewej zdjęcie lalki z pudełka znalezione w internecie (czyli nie promocyjne, bo wiadomo, że te są fotoszopowane), po prawej zdjęcie zakupionej przeze mnie lalki.
To jakaś nieudana partia mi się trafiła? Czy może ktoś z Was spotkał taką baletnicę w sklepie na żywo, wszystkie tak wyglądają?
Mam jeszcze 8 dni na ewentualny zwrot, co prawda będę dwie wysyłki w plecy, ale zawsze coś mi się zwróci. Nie wiem czy zostawić taką jajogłową czy zwrócić?

Awatar użytkownika
BarbieDream
Kontakt:

Post autor: BarbieDream »

Być może różni je inny kraj produkcji, a kupując przez internet to loteria na co trafisz...

Awatar użytkownika
MajorMistakes
Kontakt:

Post autor: MajorMistakes »

Ładna jest...szukałam swego czasu główki baletnicy na przeszczep, ale trzy dychy przeputałam w TRU :( szkoda, bo pewnie bym się na nią skusiła.
Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.

http://offwithmyheadhead.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Mad-Telepath
Kontakt:

Post autor: Mad-Telepath »

Też uważam, że panna jest ładna. A co do tego ownerskiego zdjęcia, to również mogło być fotoszopowane.
Kłopot z myśleniem polega na tym, że kiedy już się zacznie, niełatwo przestać.
Terry Pratchett

Moi chłopcy: http://madtelepath.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Widziałam taką, jak ta po lewej u siebie w sklepie.
Zresztą, pierwsza balerina Lea też miała dwa warianty, zależne od kraju produkcji.
Obrazek

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Post autor: Neytiri »

Właśnie to co mnie w tej lalce urzekło (przynajmniej tej na zdjęciu po lewej) to jej buźka w kształcie trójkąta, wygląda niewinnie i dziewczęco. Moja ma bardziej pociągłą twarz (trochę mi nową Katniss przypomina), też jest ładna, ale niestety coś straciła z tego uroku. Oznaczenie Made in Indonesia.

ODPOWIEDZ