AnniMani, dzięki za poradę
Repaint Grażki
- Czarnab1
- Kontakt:
Re: Repaint Grażki
No racja, przecież nie mogłam zmyć farby akrylowej z bombek, które chciałam przemalować. Mam farby akrylowe w domu, w weekend poeksperymentuję
- Pink Flamingo
- Kontakt:
Genialna rekonstrukcja! W ogóle Shani prezentuje się świetnie po Twojej ingerencji 
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/doll_enthusiast/
- AnniMani
- Kontakt:
Polecam się na przyszłośćCzarnab1 pisze: AnniMani, dzięki za poradę
Znajdziesz mnie na:
Blog http://annimani.blogspot.com/
YouTube https://www.youtube.com/channel/UC5a5nZ ... 9OMNWSdwVQ
Etsy https://www.etsy.com/shop/AnniManiDolls
Blog http://annimani.blogspot.com/
YouTube https://www.youtube.com/channel/UC5a5nZ ... 9OMNWSdwVQ
Etsy https://www.etsy.com/shop/AnniManiDolls
- Czarnab1
- Kontakt:
Pink Flamingo dziękuję. Dzisiaj w nocy spróbuję przemalować zrekonstruowaną dłoń farbami akrylowymi. Pomyślę jeszcze nad zmianą fryzury. Myślałam nad afro, ale ma bardzo gęste włosy i może to nie wyglądać za dobrze. Będę kombinować.
Wiem już na 100% że Shani zostanie ze mną i dołączy do najważniejszych lalek w kolekcji.
Wiem już na 100% że Shani zostanie ze mną i dołączy do najważniejszych lalek w kolekcji.
- Czarnab1
- Kontakt:
Dzisiaj znowu poznęcałam się nad ręką Shani. Wydłużyłam delikatnie palce, bo były troszkę za krótkie, poprawiłam kształt i pomalowałam farbą akrylową. Nie mogę dobrać idealnego koloru, zawsze jest trochę jaśniejszy, ciemniejszy, potem odcień za zimny, za czerwony... masakra... Po 4 próbach poddałam się.
Na zakończenie wrzucam nową fotkę Shani z pomalowana dłonią.

- Balbinka
- Kontakt:
Wygląda świetnie. Jakbyś nie powiedziała, że kolor nie jest idealny to bym pewnie nawet nie zwróciła uwagi na to 
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
...
...
- Czarnab1
- Kontakt:
Dziękuję Balbinko. Na zdjęciu mniej widać różnicę, za to w witrynie wygląda jak nowa 
- Czarnab1
- Kontakt:
Hej
Kolejna nieprzespana noc i kolejna lalka wyszła spod lampy UV
Teraz pracuję nad perełką Barbie Superstar, którą kupiłam w SH. Zmasakrowana okropnie, nie przez dzieci tylko głodne myszki.
W pierwszym etapie zrekonstruowałam ubytek w lewej stopie, załatałam dziurki po ugryzieniach na twarzy i lewej łydce. Lalkę czeka jeszcze zamalowanie masy żelowej, reroot, posklejanie pęknięć w gumie przy kostkach i pewnie jeszcze jakieś drobiazgi dojdą.
Poniżej stopa z "protezą". Jak tak dalej pójdzie, to będę mieć same inwalidki w kolekcji.

Końcowy efekt pokażę wkrótce. Muszę tylko znaleźć moje igły do rerootu, bo gdzieś je zapodziałam.
Kolejna nieprzespana noc i kolejna lalka wyszła spod lampy UV
Teraz pracuję nad perełką Barbie Superstar, którą kupiłam w SH. Zmasakrowana okropnie, nie przez dzieci tylko głodne myszki.
W pierwszym etapie zrekonstruowałam ubytek w lewej stopie, załatałam dziurki po ugryzieniach na twarzy i lewej łydce. Lalkę czeka jeszcze zamalowanie masy żelowej, reroot, posklejanie pęknięć w gumie przy kostkach i pewnie jeszcze jakieś drobiazgi dojdą.
Poniżej stopa z "protezą". Jak tak dalej pójdzie, to będę mieć same inwalidki w kolekcji.

Końcowy efekt pokażę wkrótce. Muszę tylko znaleźć moje igły do rerootu, bo gdzieś je zapodziałam.
- Czarnab1
- Kontakt:
Po długim czasie zabrałam się za wykończenie 2 lalek.
Hula hair Christie - Powiększyłam usta i przemalowałam cień na powiekach oraz lekko poprawiłam oczka.

Lalka chińska z aliexpress - kilka miesięcy temu przemalowałam całą twarz. Dzisiaj wykonałam delikatne korekty i dokleiłam rzęski. Będę je jeszcze skracać i zrobię coś z fryzurą. Lalka za kilkanaście złotych ma potencjał do przeróbek, tylko jest problem z wstawieniem oczu po malowaniu. Ja lekko uszkodziłam mold i musiałam poprawiać...
Drugiej lalce planuję powiększyć usta żelem do tipsów. Ciekawa jestem efektu końcowego.
Orginalna

Po repaincie

Hula hair Christie - Powiększyłam usta i przemalowałam cień na powiekach oraz lekko poprawiłam oczka.

Lalka chińska z aliexpress - kilka miesięcy temu przemalowałam całą twarz. Dzisiaj wykonałam delikatne korekty i dokleiłam rzęski. Będę je jeszcze skracać i zrobię coś z fryzurą. Lalka za kilkanaście złotych ma potencjał do przeróbek, tylko jest problem z wstawieniem oczu po malowaniu. Ja lekko uszkodziłam mold i musiałam poprawiać...
Drugiej lalce planuję powiększyć usta żelem do tipsów. Ciekawa jestem efektu końcowego.
Orginalna

Po repaincie

- Balbinka
- Kontakt:
Naprawa stópki robi wrażenie.
barbiszka super wyszła, a klonik też na urodzie zyskał. Myślę, że powiększenie jej ust dodatnio wpłynie na jej urodę. Czekam na efekt pracy z niecierpliwością 
There is no emotion, there is peace.
...
...
- Czarnab1
- Kontakt:
Dziękuję Balbinko.
- Czarnab1
- Kontakt:
Moje plany na przyszły tydzień.

- Lilka
- Kontakt:
WOW Czarnab1, podziwiam właśnie wszystkie Twoje prace i co kolejny post to nowe ochy i achy
Uwielbiam takie "ratunkowe" historie, gdy pogryzione i zniszczone lalki wracają do "zdrowia". Mistrzowski pomysł z tym akrylem do tipsów! Jakiej lampy do utwardzania używasz (marka)? A jeśli chodzi o repaint, to zazdroszczę talentu do robienia symetrycznych oczu- dla mnie to jakiś koszmar, nigdy mi nie wychodzą (na rysunkach, bo za repaint lalek się jeszcze nie wzięłam i nie wiem czy kiedykolwiek się odważę).
Anyway, BRAWO!!!
Anyway, BRAWO!!!
- Czarnab1
- Kontakt:
Dziękuję.
Poprzednie lalki nie wyszły mi symterycznie. Ta głowka jest po 3 poprawkach. Jeszcze muszę dużo ćwiczyć.
Do wypełniania ubytków używam zwykłej lampy uv, mam też lampę led, ale jest słabsza i żel nie zastyga tak szybko jak pod uv. Mam taką uv
zdjęcie z Internetu
Nie używam akrylu tylko żelu do tipsów. Akryl może być lepszy ze względu na możliwość wykonania gęstszej konsystencji i schnie w 24h bez lamy. Żel bez lampy spłynie.
Dodatkowo proszek akrylu można zmieszać z farbą pastelową i wypełniać ubytek kolorową masą. Nie wiem jak to wyjdzie, ale żelu nie da się jednolicie wymieszać z farbą.
Poprzednie lalki nie wyszły mi symterycznie. Ta głowka jest po 3 poprawkach. Jeszcze muszę dużo ćwiczyć.
Do wypełniania ubytków używam zwykłej lampy uv, mam też lampę led, ale jest słabsza i żel nie zastyga tak szybko jak pod uv. Mam taką uv
zdjęcie z InternetuNie używam akrylu tylko żelu do tipsów. Akryl może być lepszy ze względu na możliwość wykonania gęstszej konsystencji i schnie w 24h bez lamy. Żel bez lampy spłynie.
Dodatkowo proszek akrylu można zmieszać z farbą pastelową i wypełniać ubytek kolorową masą. Nie wiem jak to wyjdzie, ale żelu nie da się jednolicie wymieszać z farbą.
- Miranda
- Administrator
- Kontakt:
Czy żelu da się użyć do wypełniania większych powierzchni? Mam Skippkę z wyb=gryzionym kawałkiem pięty i myślę, aby czymś wypełnić ten ubytek.