Imiona waszych "podopiecznych"

Luźne rozmowy o lalkach
Awatar użytkownika
CottonCandyTail
Kontakt:

Re: Imiona waszych "podopiecznych"

Post autor: CottonCandyTail »

Moja Catrine DeMew została przechrzczona na Kitty-Kitty. Wiem, twórczo xD

Mysha - Gaja zawsze ładne :D

Awatar użytkownika
ada.otto
Kontakt:

Post autor: ada.otto »

moje 50 lalek ma imię. Mama kiedyś mnie o nie pytała na wyrywki i stwierdziła, że wymyślam na poczekanie, bo tego nie da sie zapamiętać :P

Herma
Kontakt:

Post autor: Herma »

Dla swoich kenów też mam imiona jeden to David a drugi to Mark

Awatar użytkownika
Mysha
Kontakt:

Post autor: Mysha »

Stary_Zgred pisze:Obrazek
Omlet szaleje ze szczęścia, tyle, że chowa to w sobie :P
Omlet ma twarz jak omlet O.o pasuje do niego
Miranda pisze:
Mysha pisze:Ja z zasady nadaję imiona pudełkowe, aczkolwiek ostatnio postanowiłam zmienić imię mojej Kizuny - doszłam do wniosku, że dojrzała już do tego etapu. Zastanawiam się ciagle pomiędzy "Gaja", "Kaja" i "Maja" i za nic nie potrafię podjąć decyzji. "Maja" najbardziej naturalnie mi przychodzi, ale jest też aż nazbyt popularne. Może macie dla mnie radę? :)
W takim razie poszukaj może jeszcze innego? U mnie z imieniem musi coś zaskoczyć, to uczucie, kiedy wiem, że do tej konkretnej lalki będzie dane imię pasować.
Mnie jakoś do Twojej lalki pasuje Kira. :P
Wyszukanie innego nie jest łatwe. Chcę imię polskie (niekoniecznie takie typowe jak Bogusława na przykład, ale takie, które w Polsce jest normalne), a jednocześnie dające się zinternacjonalizować. Kira nie brzmi zbyt polsko niestety. Najbardziej skłaniam się do imienia Kaja, ale mam trudności, żeby nawet myśleć o niej w ten sposób.
CottonCandyTail pisze:Mysha - Gaja zawsze ładne :D
Gaja jest wstępnie zajęte dla drugiej lalki :hura:
Kizuna [Smart Doll] Isabelle [DD Saber Extra] Maya [DD DDH-06] Angelica [DD Sakuya] Koteczek [MDD Mariko] Lancer [Ringdoll Lucifer] Moonlight [Smart Doll] Emilka [DD Miku]
Obrazek

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Post autor: Miranda »

Mysha pisze: Wyszukanie innego nie jest łatwe. Chcę imię polskie (niekoniecznie takie typowe jak Bogusława na przykład, ale takie, które w Polsce jest normalne), a jednocześnie dające się zinternacjonalizować. Kira nie brzmi zbyt polsko niestety. Najbardziej skłaniam się do imienia Kaja, ale mam trudności, żeby nawet myśleć o niej w ten sposób.
Czyli to jeszcze nie to. ;) Musisz szukać dalej, a że to nie jest łatwe, wiem z własnego doświadczenia. :D

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Post autor: jewelsnake »

Mysha pisze:Ja z zasady nadaję imiona pudełkowe, aczkolwiek ostatnio postanowiłam zmienić imię mojej Kizuny - doszłam do wniosku, że dojrzała już do tego etapu. Zastanawiam się ciagle pomiędzy "Gaja", "Kaja" i "Maja" i za nic nie potrafię podjąć decyzji
Kaja brzmi bardzo ładnie, tak ma na imię mój były chłopak (japończyk) :D. Kizuna samo z siebie nie jest imieniem, oznacza to "więzi".

Stary Zgred, Twój Omlet jest śliczny! Prawdziwa męska piękność ! Mi on wygląda na Yuki'ego, ale Omlet też pasuje, brzmi tak bezpretensjonalnie.
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Mysha
Kontakt:

jewelsnake pisze:Kaja brzmi bardzo ładnie, tak ma na imię mój były chłopak (japończyk) :D. Kizuna samo z siebie nie jest imieniem, oznacza to "więzi".
Dokładnie. Jej pełne imię to Yumeno Kizuna i miało oznaczać więź ze snami / marzeniami. Zabieg jak najbardziej celowy i - żeby nie było - nie ja to wymyśliłam, a producent :)
Kizuna [Smart Doll] Isabelle [DD Saber Extra] Maya [DD DDH-06] Angelica [DD Sakuya] Koteczek [MDD Mariko] Lancer [Ringdoll Lucifer] Moonlight [Smart Doll] Emilka [DD Miku]
Obrazek

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Maja też mi to niej pasuje. Może Ula?

Awatar użytkownika
Mysha
Kontakt:

reiha pisze:Maja też mi to niej pasuje. Może Ula?
Ula będzie średnie na forum międzynarodowym (nie za bardzo wiem jak to po angielskiemu przeczytać).

Mam prośbę o poradę (kolejną ^^) - potrzebuję imienia dla rycerza... kobiety :D (jeśli komuś coś to powie, to lalką jest Saber z Fate/Stay Night). Założenia takie jak poprzednio - imię polskie, ale ma "działać" również międzynarodowo. Chciałam coś, co będzie się z rycerzami kojarzyć, ale kobiet rycerzy to zbyt wiele w historii nie było. "Joanna" aż nazbyt oczywiste, z polskiej historii to "Jadwiga" mi się skojarzyło, ale nie lubię tego imienia, poza tym ona i tak nie była rycerzem :P... Zostaje "Zawisza" - też w sumie damskie imię ("ta Zawisza") XD Macie jakieś mądrzejsze pomysły?
Obrazek

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

Zapomniałam wspomnieć, że jedna z nielicznych moich lalek, jedna-jedyna z lps Blythe (Fabulously Vintage Blythe b3) ma swoje imię, ba nawet nazwisko.
Nie mam fotki, więc posłużę się zdjęciem zajumanym z Once Upon a Doll Collection
Obrazek
U mnie ta paskuda nazywa się Penelopa Garcia :]

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Post autor: Miranda »

Mysha pisze:
Mam prośbę o poradę (kolejną ^^) - potrzebuję imienia dla rycerza... kobiety :D (jeśli komuś coś to powie, to lalką jest Saber z Fate/Stay Night). Założenia takie jak poprzednio - imię polskie, ale ma "działać" również międzynarodowo. Chciałam coś, co będzie się z rycerzami kojarzyć, ale kobiet rycerzy to zbyt wiele w historii nie było. "Joanna" aż nazbyt oczywiste, z polskiej historii to "Jadwiga" mi się skojarzyło, ale nie lubię tego imienia, poza tym ona i tak nie była rycerzem :P... Zostaje "Zawisza" - też w sumie damskie imię ("ta Zawisza") XD Macie jakieś mądrzejsze pomysły?
Jeden post:
http://www.historycy.org/index.php?show ... t&p=177369
Cała dyskusja:
http://www.historycy.org/index.php?showtopic=4592&st=15

Awatar użytkownika
Mysha
Kontakt:

Miranda pisze:
Mysha pisze:
Jeden post:
http://www.historycy.org/index.php?show ... t&p=177369
Cała dyskusja:
http://www.historycy.org/index.php?showtopic=4592&st=15
Dziękuję bardzo! Nie umiałam znaleźć niczego takiego :)
Obrazek

Awatar użytkownika
HES
Kontakt:

Post autor: HES »

U mnie lale mają imiona z filmów, moich ulubionych książek lub po prostu wybieram takie pasujące do nich.

Awatar użytkownika
Saga
Kontakt:

Post autor: Saga »

Staram się, by każda moja lalka czy postać (czasem coś popisuję i sporo gram w RPG) dostała imię, które z niczym ani nikim konkretnym mi się nie kojarzy. W ten sposób łatwiej mi stworzyć z niej unikalną osobę z własnym charakterem i historią. Wyjątkiem jest Akkarin, który... no. Ale on po prostu naprawdę wygląda jak Akkarin ^^

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Ja swego czasu nazwałam moje dotw imiona z danego kraju i tak
Hiszpanka została nazwana Carmen,
Marokanka Fatima,
Francuzka to Madeleine,
Holenderka Lottie,
Austriaczka Heidi,
Polka Anna,
Szwedka Ingrid,
Rosjanka Nadia,
Szkotka Lucy,
Irlandka Amy,
Angielka Victoria,
Australijka Charlotte,
Chilijka to Martina,
Argentynka Milagros,
Meksykanka Maria Luisa,
Chinka Michelle,
Japonka Meiko,
Induska Shanti,
Kanadyjka Emma Jacqueline,
a Indianka Northwest Coast River Bend xD .
Nad np. Filipinką, Hawajką, czy Indonezyjką jeszcze się zastanawiam :P

ODPOWIEDZ