Barbie Glamour Luxury Fashion
- Ner
- Kontakt:
Re: Barbie Glamour Luxury Fashion
Pewnie chcą sprawdzić, jak nowa seria się przyjmie na naszym rynku i zależnie od tego będą wprowadzać kolejne.
- KiciaKocia
- Kontakt:
W Stanach Raquelle też jest rzadsza i mniej dostępna - starczy spojrzeć na ebay. O ile jest pełno początkowej trójki to Raqelle się trafia pojedynczo. Mattel chyba przyjął strategię, żeby zawsze jakaś lalka w serii była dużo rzadsza od innych i żeby tym podsycać zainteresowanie. (Viperine też była ciężka do dostania na początku)
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."
- Mangalarga
- Kontakt:
Ale teraz chyba jest łatwiej dostępna, nie? Jeśli tak, to jest nadzieja, że niedługo i Raquelle będzie łatwiej dostać. Chętnie bym ją kupiła (ma najfajniejsze ciuszki z pierwszej serii), ale na razie kosztuje jakieś 170 zł na FLTEKiciaKocia pisze:(Viperine też była ciężka do dostania na początku)
- Dampirg85
- Kontakt:
Właśnie też ostatnio widziałem piękną Raquelle na FLTE.Mangalarga pisze:Ale teraz chyba jest łatwiej dostępna, nie? Jeśli tak, to jest nadzieja, że niedługo i Raquelle będzie łatwiej dostać. Chętnie bym ją kupiła (ma najfajniejsze ciuszki z pierwszej serii), ale na razie kosztuje jakieś 170 zł na FLTEKiciaKocia pisze:(Viperine też była ciężka do dostania na początku)
Ciekawe kiedy pojawi się te druga seria owych lalek, bo od zdecydowanie bardziej mi się podoba.
- Lunatyczka
- Kontakt:
Melduję, że w Pile też są, wszystkie trzy, nie licząc rzecz jasna Raquelle, i takoż po 119,99... oczywiście, jakby ktoś potrzebował wiedzieć 
Żyj szybko. Kochaj mocno. Umrzyj młodo. Zostaw po sobie dobrze wyglądające zwłoki.
http://akwarelove.blogspot.com/ - blogasek
http://lunatyczka.soup.io/ - tumblr dla hipsterów
http://akwarelove.blogspot.com/ - blogasek
http://lunatyczka.soup.io/ - tumblr dla hipsterów
- Mangalarga
- Kontakt:
Wygląda na to, że w drugim rzucie będzie 5 lalek, w tym Nikki:

Complete Barbie Style Wave 2 by Berry_Dolls, on Flickr
Chcę wszystkie! Te ciuszki i dodatki są obłędne!

Complete Barbie Style Wave 2 by Berry_Dolls, on Flickr
Chcę wszystkie! Te ciuszki i dodatki są obłędne!
- Lunarh
- Kontakt:
- Annorelka
- Kontakt:
A gdzie posty o bladości Nikki? 
- Mangalarga
- Kontakt:
Ja podejrzewam, że nie będzie się wiele różniła od dotychczasowych Nikki/Artsy. Chyba już była podobna sytuacja z inną Nikki czy Artsy, ale okazało się, że to było tylko takie zdjęcie promoAnnorelka pisze:A gdzie posty o bladości Nikki?
- MajorMistakes
- Kontakt:
Swoją drogą nie rozumiem tego wybielania skóry- czy barwnik tak bardzo podwyższyłby cenę lalki? Kiedyś się opłacało, dzisiaj już nie? Przecież to nie może być spowodowane względami estetycznymi- patrzę na ciemnoskórą Goddess i na tę "kaukaską" i obie są jednakowo piękne. SiS też trzymają się dość jasnych odcieni. Szkoda, bo w ten sposób naprawdę można by rozpropagować pozytywny przekaz.
Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.
http://offwithmyheadhead.blogspot.com/
- jewelsnake
- Kontakt:
Też uważam, że lalki Murzynki powinny wyglądać jak Murzynki - ciemnobrązowa skóra i afro lub inne murzyńskie fryzury, ale niestety, takie Rihanna czy Beyonce nie wyglądają jak Murzynki, rozjaśniają skóry i noszą nie zgodne z ich rasą fryzury, Michelle Obama nosi fryzury białych i Azjatyckich kobiet, więc czego oczekiwać po lalkach. Jak dla mnie Nikki ma kolor skóry opalonej białej kobiety.
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers
Manic Street Preachers
- Neytiri
- Kontakt:
Uważam, że lalki Barbie oddające bardziej typową afroamerykańską urodę są z serii S.I.S., np. taka Chandra jest mocno ciemno brązowa. Posiadam Karę Rocawear i ona też ma dość ciemną karnację, chociaż na zdjęciach promocyjnych wypadła troszkę bledsza, ale jak wiadomo są one nieźle retuszowane. Pewnie podobnie jest tutaj z Nikki.
A ciuszki z nowej serii są świetne, szczególnie Midge i Raquelle. Ciekawe, czy tym razem w polskich sklepach będą dostępne wszystkie lalki z serii?
A ciuszki z nowej serii są świetne, szczególnie Midge i Raquelle. Ciekawe, czy tym razem w polskich sklepach będą dostępne wszystkie lalki z serii?
- MajorMistakes
- Kontakt:
jewelsnake pisze:Też uważam, że lalki Murzynki powinny wyglądać jak Murzynki - ciemnobrązowa skóra i afro lub inne murzyńskie fryzury, ale niestety, takie Rihanna czy Beyonce nie wyglądają jak Murzynki, rozjaśniają skóry i noszą nie zgodne z ich rasą fryzury, Michelle Obama nosi fryzury białych i Azjatyckich kobiet, więc czego oczekiwać po lalkach. Jak dla mnie Nikki ma kolor skóry opalonej białej kobiety.
Oczywiście mają prawo i noszą to, co lubią, chodzi mi właśnie o większą różnorodność.
Lalki o takim kolorze skóry jaki ma Alek Wek (a są przecież ciemniejsze odcienie) to lalki kolekcjonerskie, w playline prym wiedzie Nikki, która tak jak pisze Jewel ma najwyżej kolor skóry latynoski.
SiS- faktycznie, jedna jest ciemnoskóra, ale generalnie preferowana jest jasna skóra. I absolutnie nie chcę powiedzieć, że ktoś się pod kogoś podszywa, tylko szkoda, że dzieci o naprawdę ciemnym kolorze skóry nie mają lalek, które by je przypominały.
E: przepraszam, kończę off top. Bardzo żałuję, że mattel nie zdecydował się na wydanie fashion packów do fashionistek- chociaż pewno byłyby drogie. Oprócz Midge nie pasuje mi żadna z lalek, a nie chcę za bardzo dublować moldów. Ubranka fajne... w LiDH Barbie i Raquelle noszą ciuchy z pierwszej i drugiej fali
Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.
- jewelsnake
- Kontakt:
tez za offtopuję, moim zdaniem mają dokładnie takie prawo nosić fryzury białych kobiet i rozjaśniać skórę, jak białe kobiety maja aby nosić fryzury murzynek i przyciemniać skórę.
Nie widzę powodu do tego, aby dzieci bawiły się lalkami które je przypominają.Białe dzieci też nie mają lalek wyglądających tak jak one, to samo z Azjatyckimi.Lalka to lalka, nie musi być "mini me".
Nie wiem jak będzie z tą Nikki, ale Fashionistas ma kolor skóry białej kobiety. Naprawdę murzyńskie są niektóre basics, afrykańskie "księżniczki", czy też parę SIS. Szkoda, ze nie robią zwyczajnych playlinów z większą różnorodnościa kolorów, co by komu zaszkodziło, gdyby ta seria miała wyraźny podział rasowy. Kiedyś myslałam, ze Raquelle to Azjatka, ale ta mało na nią wygląda.
Nie widzę powodu do tego, aby dzieci bawiły się lalkami które je przypominają.Białe dzieci też nie mają lalek wyglądających tak jak one, to samo z Azjatyckimi.Lalka to lalka, nie musi być "mini me".
Nie wiem jak będzie z tą Nikki, ale Fashionistas ma kolor skóry białej kobiety. Naprawdę murzyńskie są niektóre basics, afrykańskie "księżniczki", czy też parę SIS. Szkoda, ze nie robią zwyczajnych playlinów z większą różnorodnościa kolorów, co by komu zaszkodziło, gdyby ta seria miała wyraźny podział rasowy. Kiedyś myslałam, ze Raquelle to Azjatka, ale ta mało na nią wygląda.
"It's not that I can't find worth in anything
Manic Street Preachers
Manic Street Preachers
- Pink Flamingo
- Kontakt:
Zgodzę się z Wami z tym, że Nikki odstaje od tej serii. I podobnie jak moja przedmówczyni, MajorMistakes, też czekam z niecierpliwością na Midge, która, uwaga, uwaga, od początku roku figurowała na stronie target.com z opisem "niedostępna w sklepie stacjonarnym, niedostępna w sprzedaży internetowej", zastanawiające. Wówczas jeszcze nie wiadomo było, kiedy owa Midge będzie dostępna, bo zdjęcia promow internecie krążyły przecież od dawna - i to razem z pierwszą falą, stały wszystkie panie w jednym rządku. Podoba mi się też bardzo outfit Raquelle i na niego będę zapewne polować na ebayu w wersji bezlalkowej
Lalki AA kocham miłością prawdziwą i czarną jak smoła
Moimi obiektami westchnień są trzy czarnoskóre przedstawicielki z pierwszego wypustu Basics.
Lalki AA kocham miłością prawdziwą i czarną jak smoła
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/doll_enthusiast/