Barbie lata 70-te i 80-te
- lwica
- Kontakt:
Re: Barbie lata 70-te i 80-te
Zgredko gdzie Ty takie piękności ciemnoskóre znajdujesz?Ona jest wspaniała,wyjątkowa i niepowtarzalna.Po pierwsze to Barbie Superstar,po drugie murzynka,po trzecie te dwukolorowe włoski,cud miód i orzeszki w czekoladzie.A tą drugą Barbie jak bym zobaczyła w używaku,to pomyślałabym,że to brzydki klonik.Ta trójkątna twarz jest co najmniej dziwna.
Daga faktycznie może i masz jedną starszą laleczkę ale za to przepiękną,cudowną i delikatną baletnicę.Gratuluję tak udanego znaleziska.
Daga faktycznie może i masz jedną starszą laleczkę ale za to przepiękną,cudowną i delikatną baletnicę.Gratuluję tak udanego znaleziska.
- VintageVixen
- Kontakt:
- lwica
- Kontakt:
Śliczna staruszka z Twojej Barbie,choć jak na swój wiek całkiem nieźle się trzyma.Ma bardzo delikatną urodę,te śliczne rumieńce no i oczywiście dziubek.Oj szkoda,że już tak rzadko można ją spotkać,ale dzięki Tobie możemy cieszyć się z jej widoku.
Kolejna moja kandydatka,tym razem z końca lat 80-tych.
barbie and the all stars 1989

Kolejna moja kandydatka,tym razem z końca lat 80-tych.
barbie and the all stars 1989
- VintageVixen
- Kontakt:
Barbie and the all stars bardzo sympatyczna seria, typowo lata 80te, te kolory i stroje. Sliczna twoja Barbie, do twarzy jej w tej rozowej hmm sukience? czy bluzce? Lepiej niz w dziwacznym, krzykliwym stroju do cwiczen
Poluje na Terese z tej serii,jest przesliczna i ma najladniejszy stroj.
- lwica
- Kontakt:
To sukienka i bardzo dziękuję.Oj Tereska,też się na nią czaję,nawet może być bez oryginalnego stroju,aby makijaż miała ok i włosy w oryginalnej długości.
- Stary_Zgred
- Kontakt:
Oooo, ładność, po trzykroć ładność. Tak delikatne makijaże wydobywają z lalek całą łagodność rysów. Pewnie dlatego nigdy nie uwiodła mnie seria "Rockers" - to były świetne lalki, ale potrzebowały odbiorcy otwartego na szaleństwa w makijażu.VintageVixen pisze:W tym watku, ja zaczne od mojej European Standard Barbie z 1975 roku

- VintageVixen
- Kontakt:
I tu akurat tez sie wylamuje bo mnie w ogole nie przekonuje seria Rockers, pomijajac, ze lata 80te to sa najgorsze lata w swiecie mody, to Barbie z tamtych lat byly swietne, ale nie wszystkie. U Rockers i makijaz i stroje jakos sa malo atrakcyjne dla mnie.Stary_Zgred pisze: Oooo, ładność, po trzykroć ładność. Tak delikatne makijaże wydobywają z lalek całą łagodność rysów. Pewnie dlatego nigdy nie uwiodła mnie seria "Rockers" - to były świetne lalki, ale potrzebowały odbiorcy otwartego na szaleństwa w makijażu.
Moze w takim razie przypadnie ci do gustu ta Barbie, bo o makijazu raczej mozna tu zapomniec. Beauty Secret z 1979 roku. Moja to akurat hybryda na jakims innym ciele. Szczerze mowiac ja nie moge sie przyzwyczaic do niej, jakos te oczy sa dla mnie wrecz dziwne, ten malunek jest taki no...sami zobaczcie.
- Lunarh
- Kontakt:
- lwica
- Kontakt:
Śliczna jest,może faktycznie te oczka ma trochę inne,takie wampirki,ale taki był urok tamtych czasów.Nie wszystkie lalki Barbie były idealnie malowane.W końcu Mattel się dopiero uczył co i jak,aby trafić w gusta klientów.
- Czarnab1
- Kontakt:
poniżej moje 70-tki i 80-tki
Sorry za jakość niektórych zdjęć, fotki zrobiłam na szybko przy słabym oświetleniu i z telefonu.
Lata 70-te
Malibu barbie 1971 rok
model tej lalki zapomniałam Lata 80-te
moja ukochana My First Barbie "Ballerina" z 1986 roku
modelu nie znam, ale wiem, że jest z lat 80-tych, bo wtedy koleżanka dostała ją od ciotki z USA (odtworzyłam mold na twarzy bo miał duże ubytki)
Hybryda złożona z główki Crystal Barbie z 1983 roku, oraz z ciała od Magic Moves Barbie z 1985 roku
My first Barbie z 1982 roku
x3 Fashion Play (w fioletowej sukience z 1986 roku, pozostałe dwie z 1983 roku)To chyba wszystkie moje dziewczyny z okresu lat 70-tych i 80-tych.
- lwica
- Kontakt:
Czarnab1 masz piękne Barbie.Najbardziej podobają mi się My First Barbie Balerina,Crystal Barbie i My First Barbie 1982.A czy ta Crystal Barbie nie miała przypadkiem w oryginale jeszcze takiej pięknej błękitnej pelerynki czy narzutki obszytej puszkiem dookoła?
- Czarnab1
- Kontakt:
Dzięki.
Magic moves Barbie w komplecie ma niebieską pelerynę obszytą futerkiem, ale moja niestety była kupiona bez niej. Znalazłam na Ebay pelerynę, ale przez wysokie koszty przesyłki zagranicznej nie kupiłam jej.
Magic moves Barbie w komplecie ma niebieską pelerynę obszytą futerkiem, ale moja niestety była kupiona bez niej. Znalazłam na Ebay pelerynę, ale przez wysokie koszty przesyłki zagranicznej nie kupiłam jej.
- VintageVixen
- Kontakt:
No taka sobie stworzyli i taka ona jakas....Ale moze jeszcze kiedys sie do niej przekonam.lwica pisze:Śliczna jest,może faktycznie te oczka ma trochę inne,takie wampirki,ale taki był urok tamtych czasów.Nie wszystkie lalki Barbie były idealnie malowane.W końcu Mattel się dopiero uczył co i jak,aby trafić w gusta klientów.
Czarnab1 sliczne masz dziewczyny, dobrze sie trzymaja jak na takie staruszki
Magic Moves posiadam ze wszystkim oprocz paska...
- lwica
- Kontakt:
VintageVixen sorki przegapiłam wcześniej Twój wpis o chcieju na Barbie cote d`azure.I mówisz,że to przeze mnie.Ja tylko opowiedziałam Ci kilka historii z mojego życia które dotyczą tej właśnie Barbie.A na którą konkretnie z tej serii masz chcieja?
- Czarnab1
- Kontakt:
Jednak moja Barbie w stroju w groszki jest z początku lat 80-tych. To model Sunsational Malibu Barbie #1067
Czyli na razie siedemdziesiątkę mam tylko jedną
Na zakończenie chciałam pochwalić Wasze lalki, są przepiękne. Zazdroszczę wielu, wielu, wieeeeluuu z nich. Przez Was muszę ponownie zaktualizować listę życzeń
Czyli na razie siedemdziesiątkę mam tylko jedną
Na zakończenie chciałam pochwalić Wasze lalki, są przepiękne. Zazdroszczę wielu, wielu, wieeeeluuu z nich. Przez Was muszę ponownie zaktualizować listę życzeń