Fashionistas 2015
- Urshula
- Kontakt:
Re: Fashionistas 2015
powiem tak - seria nie powala
a brak artykulacji to juz wogóle poruta i żenada!
- arigato78
- Kontakt:
dollbby: coś rzeczywiście z tą jakością dzieje się nie tak. Naprawdę zaczynam doceniać urodę i urok Barbie z lat 80' i 90'. Ten słodki buziak z wyszczerzonymi ząbkami, wielkimi oczami i burzą włosów (bardzo często te playlinowe Barbie miały mega długie włosy) nawet pomimo tego średnio "ruchawego" ciałka TNT ma jakąś magię w sobie. Te nowe kuszą przeważnie artykułowanymi ciałkami, chociaż już podkreślałem, że lalki takiej wiodącej firmy powinny te ciałka mieć solidniejsze, w większej palecie odcieni i nie takie anorektyczne... Ciuchowe dodatki ostatnio były obfite w róże, srebro, czerwienie, a same ciuszki sięgały maksymalnie kolan. W kwestii dodatków może wkońcu coś się ruszy (na to wskazują fotki promo i nie tylko na rok 2015). Jednak same lalki z serii rzekomo przebojowej (Fashionistas) prezentują się słabo...
P.S. No sami ogarnijcie to (powielam link):
https://www.flickr.com/photos/pattypatt ... otostream/
Nawet ładna buźka... Ale te ręce, tzn. ich układ... Te cieniutkie nóżki z tymi wielgachnymi buciorami... To nie wygląda "faszionistkowo". Taki styl można by wybaczyć jakiejś My Scene (które notabene uwielbiam), ale tutaj to wszystko wygląda conajmniej komicznie :-(
P.S. No sami ogarnijcie to (powielam link):
https://www.flickr.com/photos/pattypatt ... otostream/
Nawet ładna buźka... Ale te ręce, tzn. ich układ... Te cieniutkie nóżki z tymi wielgachnymi buciorami... To nie wygląda "faszionistkowo". Taki styl można by wybaczyć jakiejś My Scene (które notabene uwielbiam), ale tutaj to wszystko wygląda conajmniej komicznie :-(
- privace
- Kontakt:
Seria się chyba kończy... odkąd weszły "Dreamhause" i "Style" fashionistki straciły ruchliwość.
W dodatku jakieś zamieszanie zauważam, ludziom przyzwyczajonym do artykułowanych fashionistas mylą te linie i fashionistkami nazywają wszystko co ruchliwe...
W dodatku jakieś zamieszanie zauważam, ludziom przyzwyczajonym do artykułowanych fashionistas mylą te linie i fashionistkami nazywają wszystko co ruchliwe...
- arigato78
- Kontakt:
No masz rację, privace. Ale to Mattel spowodował chaos w nazewnictwie. Fashionistas to niemal synonim artykułowanych Basiek. I tak się utrwaliło w naszych łebkach.
- Ner
- Kontakt:
arigato78 pisze:No masz rację, privace. Ale to Mattel spowodował chaos w nazewnictwie. Fashionistas to niemal synonim artykułowanych Basiek. I tak się utrwaliło w naszych łebkach.
Mattel właśnie na tym nazewnictwie chciał popłynąć, licząc, że nie będzie się tyle wysilać, a ludzie dalej będą kupowali... Jak patrzę na to, co teraz robi ze swoją ofertą (zamieniając wszystkich klientów w idiotów) to mam ochotę zrezygnować z playline. Może i nawet z samego Mattela. Niestety, tylko on produkuje lalki w tej skali, które mi się podobają.
- arigato78
- Kontakt:
No i tu mamy problem... Bo Mattel jest niejako monopolistą jeśli chodzi o standard lalek 11.5". "Barbie" to marka ponadczasowa, chociaż nie wszyscy konsumenci zagłębiają się w jej rozwój i jakość tak jak np. my....Ner pisze:arigato78 pisze:No masz rację, privace. Ale to Mattel spowodował chaos w nazewnictwie. Fashionistas to niemal synonim artykułowanych Basiek. I tak się utrwaliło w naszych łebkach.
Mattel właśnie na tym nazewnictwie chciał popłynąć, licząc, że nie będzie się tyle wysilać, a ludzie dalej będą kupowali... Jak patrzę na to, co teraz robi ze swoją ofertą (zamieniając wszystkich klientów w idiotów) to mam ochotę zrezygnować z playline. Może i nawet z samego Mattela. Niestety, tylko on produkuje lalki w tej skali, które mi się podobają.
Większość z nas mniej czy bardziej świadomie będzie zasilać kiesę Mattel'a, kupując Baśki, Monsterki, oficjalne ciuchy, akcesoria, lalki dla ciałek, itp. Z chociażby tego powodu Mattel mógłby nas bardziej "porozpieszczać"...
- barbusia77
- Kontakt:
arigato dla ciuszkow można kupić ale za przyzwoitą cenę i takie które starsze barbioszki na siebie wcisna,jeśli chodzi o mój przypadek akurat
Ciekawi mnie seria Style 2015 pod względem ubrań i dodatkow. Tylko pewnie ceny będą kosmiczne i będę czekać do końca roku żeby kupić 
<3
- Annorelka
- Kontakt:
Monsterki i Ever After High jakoś artykulację i ładne ciuszki mają, nie?
- reiha
- Kontakt:
- Stary_Zgred
- Kontakt:
O jaaaa! Chcę Nikki. Czarnoskóra była dla mnie okropna i wydawała się podobna do podstarzałej Ciotki-Klotki, ale w wersji "białej" chcę ją przestraszliwie. Chyba jestem obrzydliwym rasistą.

- Rudy Królik
- Kontakt:
Bo to po prostu najpiękniejsza, najbrzydsza lalka w ostatnim dwuleciu 
Chcę ją mieć, choć tego koloru ust nie trawię.
Ale nic to... przemaluje się
Chcę ją mieć, choć tego koloru ust nie trawię.
Ale nic to... przemaluje się
- MajorMistakes
- Kontakt:
Fa... faktycznie. Czekam na wybuch supernovy, większy od II Wojny o Włosy Honey Swamp.
Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.
http://offwithmyheadhead.blogspot.com/
http://offwithmyheadhead.blogspot.com/
-
JoannaS
- Kontakt:
Trochę ma niskie czoło..
- Ania_DollSecondHand
- Kontakt:
- LolitaDolls
- Kontakt:
O ile czarnoskóre lale z tym moldem lubię, to biała wygląda jak młoda babcia. Uee.