Ta seria jest cudowna, szczególnie z tą Mątwą-Krakenem i Ukwiałem, idealnie dopasowałaby mi w morskie klimaty obok Sireny, Vandali i innych około żeglarskich. Gdyby ten octopus był wielkości Gooliope, to racja, robiłaby niesamowite wrażenie łapiąc mega klimat, Kraken atakujący statek

. No właśnie ciekawe, czy ona będzie krakenem, czy morską wiedźmą Marą, ale morska wiedźma chyba sama zamieniała się w krakena, aniżeli go przywoływała, tak jak zamieniła się Urszula w Małej Syrence, więc jest dwa w jednym.
Zasmuca mnie jednak projekt laleczki z dwiema główkami. Oglądałam lata temu program dokumentalny o siostrach bliźniaczkach, które były właśnie tak zrośnięte. Niesamowicie smutna sytuacja. Dziewczynki nie znały innego życia, więc w jakiś sposób akceptowały tę sytuację, ale to jakby nie patrzyć forma niewoli, mimo ich obustronnej wielkiej wzajemnej miłości, nie wyglądało to tak bajkowo i lekko. Tego projektu chyba nie kupię ze względu na szacunek dla tych dziewczyn, może troszkę demonizuję, przesadzam, ale w głębi serca myślę, że do takiej lalki mają prawo one same i powinna ona być dedykowana właśnie im, jako niesamowity exclusive.