[MH] Great Scarrier Reef

Wszystko o Monsterkach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Re: [MH] Great Scarrier Reef

Post autor: reiha »

Właśnie doczytałam na mh arena, że Kala, ta czteroręka, tak jak Gooliope, ma podwójne stawy w łokciach. Iik! (chociaż tylko przy jednym ręku widzę staw obrotowy...)
Zastanawiam się, czy wydadzą je w ludzkich postaciach? Seria zwykle ma więcej niż 6 lalek, a nowe booyorkowe postaci dostały dwa wydania w jednej serii. Hm. Szkoda, że nie pokazali więcej filmu, może dałoby się wyciągnąć z niego jakąś teoryję spiskową :P

(Mogliby zrobić malopudełkową Ghoulię w stroju nurka :D)

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Post autor: EvilCupcake »

A może z nowymi postaciami zrobią tak jak z Whisp, która miała doczepiane nogi lub ogon?

Awatar użytkownika
Dorii.86
Kontakt:

Post autor: Dorii.86 »

Rekrutuję armię Tory , także dla mnie jest ona obowiązkowa, co do innych nie mam zdania dopóki nie zobaczę na żywo ... xD

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Post autor: EvilCupcake »

Frankie dalej jest brzydka, a nowe postacie podobają mi się jeszcze bardziej, mają ciekawe pyszczki. Nie obraziłabym się za doczepiane nogi.

Awatar użytkownika
Chale
Kontakt:

Post autor: Chale »

Kala ma ładny makijaż, ale Posea jakoś bardziej do mnie przemawia, chociaż pod pewnymi względami przypomina mi Vandalę [może właśnie dlatego].

Niestety muszę stwierdzić, że nie tylko Franka wygląda źle. Odnoszę wrażenie, że Mattel chce zaoszczędzić na starych postaciach. Z Lagoony, Fankie i Toralei tylko ta ostatnia wygląda "w miarę", bo ratuje ją śliczna morduchna. Akcesoria, czy też ubranka u tych postaci też są biedne :(
[To tylko moje zdanie.]

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Czyli nie cała lalka się świeci, tylko jakieś doczepiane buble? Wielka mi atrakcja :P Szkoda, że Kala nie jest olbrzymką. Może i jest na większym ciele, ale na pewno nie gooliopowym. Widzieliście wnętrze jej dłoni? :D Palce wyglądają jak macki :D (pozwolę sobie wkleić jeszcze jedno zdjęcie z tych podlinkowanych stron)
Obrazek
Podobają mi się jej źrenice i długie rzęsy, ale to na razie wszystko.

Posea ma naprawdę śliczną twarz, chociaż przypomina mi jakąś inną lalkę. Może Castę?

Awatar użytkownika
MajorMistakes
Kontakt:

Post autor: MajorMistakes »

Mi przypomina tę Szkotkę...
Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.

http://offwithmyheadhead.blogspot.com/

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Post autor: dollbby »

choćbym miał ogolić na łyso przez klejogluta ale chce!! sa piękne... choć jak dla mnie mogły by podejść pod kolekcjonerskie bo dla dzieci to nijak do zabawy...

Awatar użytkownika
takes
Kontakt:

Post autor: takes »

ojej Posea Reef ma śliczną buźkę, oczka mi sie podobają bardzo! Tylko co tu z niej zrobić.. sama w sbie taka naćpana dekoracjami strasznie

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Peri i Pearl. Zastanawiałam się przez chwilę, czy może z nich nie zrezygnowali. Ale są!
Obrazek
Obrazek
źródło
Zastanawiam się, czy one są szare, czy niebieskawe jak Lagoona Fire.

Viktor
Kontakt:

Post autor: Viktor »

Tak jak myślałem że ufać prototypowym zdjęciom nie należy, o ile byłem mało zainteresowany tymi postaciami na początku to teraz lepsze zdjęcia mnie zachwyciły :D Nawet Lagoona nie wygląda tak zle (chociaż do Frankie nadal nie jestem przekonany).
Kolory są za ciemne ma mój gust, ale kiedyś Peri i Pearl oraz Kala'Mari i Poseę muszę mieć.

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Post autor: Miranda »

Te lalki są tak kiczowate, że mam chęć sobie jakąś jedną paskudę kupić. :D

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Ta seria jest cudowna, szczególnie z tą Mątwą-Krakenem i Ukwiałem, idealnie dopasowałaby mi w morskie klimaty obok Sireny, Vandali i innych około żeglarskich. Gdyby ten octopus był wielkości Gooliope, to racja, robiłaby niesamowite wrażenie łapiąc mega klimat, Kraken atakujący statek :slinka: . No właśnie ciekawe, czy ona będzie krakenem, czy morską wiedźmą Marą, ale morska wiedźma chyba sama zamieniała się w krakena, aniżeli go przywoływała, tak jak zamieniła się Urszula w Małej Syrence, więc jest dwa w jednym.

Zasmuca mnie jednak projekt laleczki z dwiema główkami. Oglądałam lata temu program dokumentalny o siostrach bliźniaczkach, które były właśnie tak zrośnięte. Niesamowicie smutna sytuacja. Dziewczynki nie znały innego życia, więc w jakiś sposób akceptowały tę sytuację, ale to jakby nie patrzyć forma niewoli, mimo ich obustronnej wielkiej wzajemnej miłości, nie wyglądało to tak bajkowo i lekko. Tego projektu chyba nie kupię ze względu na szacunek dla tych dziewczyn, może troszkę demonizuję, przesadzam, ale w głębi serca myślę, że do takiej lalki mają prawo one same i powinna ona być dedykowana właśnie im, jako niesamowity exclusive.

ODPOWIEDZ