ily 4EVER
- Kamelia
- Moderator
- Kontakt:
ily 4EVER
Ostatnio dowiedziałam się o ich istnieniu i... przepadłam.
Są dwie linie tych lalek - jedne produkowane przez Disney Store, drugie przez Jakks Pacific. Różnią się tym, że pierwsze mają oczy plastikowe, wstawiane, drugie malowane. Są też różnice w artykulacji (te z DS mają podwójne stawy kolanowe). Same lalki nie przedstawiają konkretnych postaci Disneya, za to ich stroje i dodatki są inspirowane disnejowskimi bohaterami.
U mnie jest ich już siedem.
Naskrobałam dziś o nich post na blogu, jest małe porównanie do ciałek made to move. Jakby ktoś miał ochotę zajrzeć, to zapraszam.
https://kameliadolls.blogspot.com/2024/ ... lowej.html
Są dwie linie tych lalek - jedne produkowane przez Disney Store, drugie przez Jakks Pacific. Różnią się tym, że pierwsze mają oczy plastikowe, wstawiane, drugie malowane. Są też różnice w artykulacji (te z DS mają podwójne stawy kolanowe). Same lalki nie przedstawiają konkretnych postaci Disneya, za to ich stroje i dodatki są inspirowane disnejowskimi bohaterami.
U mnie jest ich już siedem.
Naskrobałam dziś o nich post na blogu, jest małe porównanie do ciałek made to move. Jakby ktoś miał ochotę zajrzeć, to zapraszam.
https://kameliadolls.blogspot.com/2024/ ... lowej.html
- barbusia77
- Kontakt:
- Kamelia
- Moderator
- Kontakt:
Re: ily 4EVER
Ha, moje też.
No u nas ciężko. Na naszym Amazonie ceny są absurdalne, po prostu z kosmosu. Na alledrogo już lepiej, ale bez szału. Ja wszystkie upolowałam z drugiej ręki w nieco bardziej przystępnych cenach...
No u nas ciężko. Na naszym Amazonie ceny są absurdalne, po prostu z kosmosu. Na alledrogo już lepiej, ale bez szału. Ja wszystkie upolowałam z drugiej ręki w nieco bardziej przystępnych cenach...
- mobe
- Kontakt:
Dla mnie one są takie... no niby ładne i estetyczne, ale wszystkie mają bardzo podobną mimikę i w ogóle moldy, bardzo właśnie w klimacie dizajnu postaci ze współczesnych animacji, a za tymi nie przepadam
- Kamelia
- Moderator
- Kontakt:
Wiadomo, że każdy ma swoje upodobania. Ja jestem zaskoczona tym, że mnie tak zauroczyły.
- barbusia77
- Kontakt:
Na allegro widziałam dwie ale mi się podoba najbardziej ruda a tej nigdzie nie widziałam. Będę szukać bo jest naprawdę sympatyczna. Jakiej one są wysokości?
<3
- Kamelia
- Moderator
- Kontakt:
Ruda jest niestety w 3-paku świątecznym. Choć przyznam, że ciemnoskóra panna zachwyciła mnie równie mocno. A i chłopak okazał się na żywo dużo bardziej interesujący, niż na fotach promo. I jestem zadowolona z całej trójki.
I wzrostem, i proporcjami przypominają barbiowate - choć mi się bardziej podobają kształty ily 4ever. Są bardziej naturalne. Moje kiece wiedźm pasują na ily w sam raz, ale myślę, że bardziej obcisłe ubrania barbiowych nie dopną się na ily. Więcej fot z porównania ruchomości itd wrzuciłam w poście na blogu - zapraszam.
I wzrostem, i proporcjami przypominają barbiowate - choć mi się bardziej podobają kształty ily 4ever. Są bardziej naturalne. Moje kiece wiedźm pasują na ily w sam raz, ale myślę, że bardziej obcisłe ubrania barbiowych nie dopną się na ily. Więcej fot z porównania ruchomości itd wrzuciłam w poście na blogu - zapraszam.
- barbusia77
- Kontakt:
Kurcze, jak mi się coś spodoba to albo niedostępne albo w trójpaku nie lubię ciemnoskórych lalek, nie zbieram chłopaków .. zapłacę za 3 lalki jak chce tylko jedną a pozostałe sprzedam za bezcen znając życie
<3
- KiciaKocia
- Kontakt:
Teraz to ciut za późno, bo po sporych przecenach ILY 4ever nie są już dostępne, ale jeśli chodzi o lalki na motywach Disneya to zawsze warto sprawdzić stronę Disney Store. Zwykle rzeczy są dostępne, często są różnego rodzaju promocje a powyżej pewnej kwoty darmowa wysyłka.
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."
- Kamelia
- Moderator
- Kontakt:
Wiem, przegapiłam i niezmiernie nad tym ubolewam...
Teraz pozostaje mi tylko polowanie na lalki z drugiej ręki. Ech, życie.
Teraz pozostaje mi tylko polowanie na lalki z drugiej ręki. Ech, życie.
- Riv
- Kontakt:
Też przegapiłam, za długo się zastanawiałam nad tymi polipropylenowymi włosami (z reguły nie kupuję lalek z takimi) i wszystko poszło. Chociaż najbardziej i tak mi żal śnieżkowego zestawu akcesoriów z psem.
- Kamelia
- Moderator
- Kontakt:
Tak, te włosy to spory mankament... Choć z drugiej strony fryzura się trzyma i nie rozwiewa jej wiatr, co jest plusem przy zdjęciach "w terenie".
Pozostało tylko polować na jakieś oferty z drugiej ręki...
Pozostało tylko polować na jakieś oferty z drugiej ręki...
- barbusia77
- Kontakt:
- Kamelia
- Moderator
- Kontakt:
Grube i sztywne, nie poddają się też za bardzo wrzątkowaniu.
- barbusia77
- Kontakt:
Rudzielec ma ładna fryzurę więc nic bym jej nie zmieniała. Coraz więcej lalek ma takie trudne włosy. Nawet moje silikonki. Myślałam już że mi się woda za słabo zagotowała
<3