Lalkowy HAPPYTON :)

Luźne rozmowy o lalkach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Re: Lalkowy HAPPYTON :)

Post autor: EvilCupcake »

Wiol pisze: Mam taki szalony pomysł na repaint action mana, po tym jak chińska podróbka się połamała po kiku godzinach użytkowania. Zastanawia mnie, jak wymodelować hełm (materiał).
Pianka kreatywna i suszarka. :)
https://www.youtube.com/watch?v=a_mduSjaPz4
https://www.youtube.com/watch?v=5190km-6n_Y

Awatar użytkownika
Chupacabra
Kontakt:

Post autor: Chupacabra »

Zamówiłam na alieexpresie tyyyle butków, tyle!
W sumie 72 pary. :facepalm:
Z założeniem, że będą dla mnie materiałem do customizacji, oczywiście, po co mi po 10 par takich samych butków? Obie paczki są już w drodze.
Niech już przyjdą! :D
http://wkolorowym.blogspot.com/ - Fotki fotki - 16.04

Awatar użytkownika
Wiol
Kontakt:

Post autor: Wiol »

Ten hełm raczej miałby być integralną częścią lalki- modeluję, farba i wiooo do zabawy. Nie będzie to eksponat do gablotki. Myślicie,że da się czymś ? Uszy jakieś trzeba barptmanowi postawić.. :-)

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Chupacabra pisze:Zamówiłam na alieexpresie tyyyle butków, tyle!
Z założeniem, że będą dla mnie materiałem do customizacji, oczywiście, po co mi po 10 par takich samych butków? Obie paczki są już w drodze.
Możesz pokazać zdjęcia/zdać relację jak dojdą? Tez się zastanawiam nad butkami z aliexpress.

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Wiola Masa termoutwardzalna, bywa takowa w empiku, ona wysycha pod wpływem styczności z powietrzem, a gdy zastygnie jest twarda niczym kamień i można ją spokojnie malować. Do malowania masy, jak i lalki najlepiej użyć farb akrylowych modelarskich, jeden słoiczek, to koszt ok. 5-10zł za jeden kolor rzecz jasna. Możesz też użyć masy światłoutwardzalnej, tak, jak stosuje się przy robieniu paznokci. Przy takich materiałach masz właściwie ogromne szanse powodzenia, że wyjdzie coś więcej, niż tylko improwizacja. Miłej zabawy.

Awatar użytkownika
Wiol
Kontakt:

Post autor: Wiol »

Dzięki za podpowiedzi.
Pewnie sto lat minie zanim cokolwiek zrobię, aleeee mam już o czym myśleć ;)

Awatar użytkownika
Chupacabra
Kontakt:

Post autor: Chupacabra »

Annorelka pisze:
Chupacabra pisze:Zamówiłam na alieexpresie tyyyle butków, tyle!
Możesz pokazać zdjęcia/zdać relację jak dojdą? Tez się zastanawiam nad butkami z aliexpress.
Jasne! :D Wybierałam je ze względu na zdjęcia, które czasem pojawiały się w komentarzach, więc myślę że powinno być okey. Zobaczymy.
http://wkolorowym.blogspot.com/ - Fotki fotki - 16.04

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Właśnie kupiłam mojego barbiowego graala! Goluśka Kentucky Derby! :serducho: A myślałam, że już nie uda mi się jej dorwać za strawną cenę! :D
ObrazekUntitled by BASIC MUSE, on Flickr
Obrazek

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Post autor: Neytiri »

Gratulacje Mangalarga! Śliczna, idealnie wiosenna stylizacja:)
U mnie po zakupie jednego Graala, pojawia się następny, także to niekończąca się historia ;D

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

Mangalarga, gratuluję ogromnie! Wiem już, co to znaczy upolować graala więc podzielam Twoją radość :) A Kentucky Derby to chyba najpiękniejsza blond Lara!

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Post autor: lwica »

Mangalarga gratuluję zdobycia takiej ślicznotki,tym bardziej,że to Twoja wymarzona i wyczekiwana Barbie. :brawo:

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Pink Flamingo pisze:A Kentucky Derby to chyba najpiękniejsza blond Lara!
Ale to Afrodytka jest ;)
Dzięki niej moja mini gromadka tego moldu będzie kompletna - będę miała wszystkie Afrodyty, na których mu zależało :)

(Kentucky nie przyfrunie sama, leci z nią Trixie na moldzie Diva :D )

A co do graali, to mam jeszcze jednego - Włoszka DOTW z mordką Lary, może kiedyś uda się upolować i ją :)
Obrazek

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

Przyszły moje recasty! (A właściwie recast i głowa) Wreszcie! Tym razem przesyłka się nie spieszyła z przyjściem... Poprzednia dotarła w trzy tygodnie, w okresie świąteczno-noworocznym a ta potrzebowała prawie półłtora miesiąca... No, ale są i wszystko z nimi okej, więc wybaczam.

Obrazek
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

Mangalarga pisze:Ale to Afrodytka jest
Ups, gafa! Pomyliła mi się z Belk Barbie! :face: ;)
Mangalarga pisze:A co do graali, to mam jeszcze jednego - Włoszka DOTW z mordką Lary, może kiedyś uda się upolować i ją
Ooo, rozumiem Cię doskonale, też mi się ona marzy! Razem z Hiszpanką z tej serii, również na moldzie Lary.

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Mimo sporego zaangażowania w serię DOTW, to i mi niestety od wielu już lat nie udało się nabyć Włoszki, chociaż bywała w cenie ok 400zł, dyskusyjnie przystępnej. Nie wiem, czy oby szybciej nie wydadzą nowej przedstawicielki tego kraju, niż trafię ten unikat. Możliwe, że Włoszka po prostu nie jest mi dana do kolekcji. Hiszpankę natomiast u siebie mam, bardzo lubię jej Mold, strój, ogólnie lalkę, ale na domiar Hiszpanek mam, aż 3 przedstawicielki tego kraju, jedna do kolekcji, jedna, bo Matadorka, a Lara Ana, bo piękna i wpadła mi za ok. 50zł, to wręcz barbarzyństwem byłoby nie brać jej.

Pośród DOTW, wciąż szukam jeszcze Indianki z lasów Amazońskich, Kambodżanki, Koreanki, Pacyfiku, czy najtrudniejszej chyba ze wszystkich do zdobycia walizkowej Brazylijki.

Poszukiwanych unikatów miałam sporo na liście, jedne odpuszczałam sobie, inne przechodziły koło nosa, a jeszcze inne z czasem pojawiły się w zbiorze i owszem potrafią cieszyć do dzisiaj, ale co racja, to racja, tak, jak się jest w kolekcjonerstwie, tak chyba wciąż pojawiają się jakieś poszukiwane egzemplarze. No ja mam jedynie taki niepisany jakby żal, że za niektórymi lalkami w pewnym sensie trzeba gonić, nie cierpię tego polowania i kupowania w chwili dostępności, gdy goni limit. Wolałabym kupować lalki nawet po latach, na które mam odłożony kapitał, czy do których dojrzałam i mogłabym spokojnie je zamówić przez jakieś np. internetowe zamówienie, tak, jak na Ali są/były dostępne archaiczne już wręcz Cali Girl Kowbojki.

ODPOWIEDZ