(to była jedna z lalek "mam wielką chcicę na jakąś nową", a później zupełnie o niej zapomniałam
Ostrzegam przed tą lalką...
- reiha
- Kontakt:
Re: Ostrzegam przed tą lalką...
Dzięki, Kiciu. Muszę się jej przyjrzeć dokładniej.
(to była jedna z lalek "mam wielką chcicę na jakąś nową", a później zupełnie o niej zapomniałam
)
- mysceneee
- Kontakt:
Jest na to dobra rada. Ja mojej umyłam włosy w szamponie zwiększającym objętość. Moim laluniom to pomaga 
- Pat
- Kontakt:
Tak właśnie działa magia zdjęcia promo, i to nie tylko u mattela. Mnie rozczarowało wiele lalek, na promo świetna lalka, na żywo (czy na innych zdjęciach) już jakby mniej. Dlatego do zdjęć promo podchodzę z dużym dystansem.Mr.Bart pisze: Dobra, dobra. Tylko że w przypadku Mattela w ostatnich latach takie "wpadeczki" to norma. Na widok zdjęć promo człowiek mało nie mdleje a jak zobaczy efekt końcowy na półkach sklepowych to nic tylko się rozpłakać. Jeszcze niech tą Midge spierniczą to nie ręczę za siebie
Dolls... Dolls everywhere...
- KiciaKocia
- Kontakt:
Nie ma za co. Ogólnie to nie jest tak źle. Po wymyciu żelu (bo grzywkę i tą "łysą" stronę" ma wyżelowaną) można jej włosy tak poukładać, że praktycznie tego nie widać. (By the way - mam też Summer z tej serii. Sprawdziłam i obie mają podobną ilość włosów, ale Summer nie ma prześwitów, bo ma inaczej zaczesane włosy. Wszystko się rozbija o ten nieszczęsny rozkład hairplugów...)reiha pisze:Dzięki, Kiciu. Muszę się jej przyjrzeć dokładniej.
(to była jedna z lalek "mam wielką chcicę na jakąś nową", a później zupełnie o niej zapomniałam)
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."
- reiha
- Kontakt:
Ja mam tak - na promo lalka jest ohydna, a okazuje się być moją ulubioną z serii. Najładniejsza z promo - najbrzydsza w realu XDPat pisze:Tak właśnie działa magia zdjęcia promo, i to nie tylko u mattela. Mnie rozczarowało wiele lalek, na promo świetna lalka, na żywo (czy na innych zdjęciach) już jakby mniej. Dlatego do zdjęć promo podchodzę z dużym dystansem.Mr.Bart pisze: Dobra, dobra. Tylko że w przypadku Mattela w ostatnich latach takie "wpadeczki" to norma. Na widok zdjęć promo człowiek mało nie mdleje a jak zobaczy efekt końcowy na półkach sklepowych to nic tylko się rozpłakać. Jeszcze niech tą Midge spierniczą to nie ręczę za siebie
Summer też jest ładna
- mobe
- Kontakt:
Mam Luxurową Teresę i w sklepie właśnie zwracałam uwagę na oczy. Wiele Teresek miało je zbyt głęboko osadzone i wyglądały, jakby się ktoś za długo bawił w simsach tym suwakiem do ustawiania oczu.
- Sakura
- Kontakt:
Ja specjalnie nie lubię lalek z upiętymi włosami, a gdy taka do mnie trafi ma rozpuszczane włosy i układane za pomocą wrzątku. Zazwyczaj jest ich dużo, ale nigdy nie wiadomo co Mattel wymyśli... 
- barbusia77
- Kontakt:
To tak jak ja! Ostatnio rozplatalam cieniutkie warkoczyki u Lei i potraktowalam całą fryzurę wrzątkiemSakura pisze:Ja specjalnie nie lubię lalek z upiętymi włosami, a gdy taka do mnie trafi ma rozpuszczane włosy i układane za pomocą wrzątku. Zazwyczaj jest ich dużo, ale nigdy nie wiadomo co Mattel wymyśli...
<3
- Sakura
- Kontakt:
A po za tym mnie najbardziej drażnią wyciągające się spod gumki włosy... Taka fryzura szybko się psujebarbusia77 pisze:To tak jak ja! Ostatnio rozplatalam cieniutkie warkoczyki u Lei i potraktowalam całą fryzurę wrzątkiemSakura pisze:Ja specjalnie nie lubię lalek z upiętymi włosami, a gdy taka do mnie trafi ma rozpuszczane włosy i układane za pomocą wrzątku. Zazwyczaj jest ich dużo, ale nigdy nie wiadomo co Mattel wymyśli...Wg mnie Barbie musi miec długie rozpuszczone wlosy a nie jakieś koki czy inne sploty.
-
sipkovaruzenka
- Kontakt:
Nam się trafiła właśnie taka łysa Ghoulia - dokładnie ta z dwupaku z Cleo Szalony Naukowiec, czy jakoś tak. Jak ściągnie się lalce kucyk, to wręcz wyczuwa się nierównomiernie rozprowadzenie włosów, strona lewa gęściuteńko włos przy włosie, strona prawa kępki co 4 mm. Dwa dni walczyłam z przesunięciem lekkim przedziałku, i jest odrobinę lepiej, niestety brak kłaków jest na tyle widoczny, że wkurza i praktycznie trzeba ustawić lalkę od lewej strony, żeby tego nie oglądać.
Dla porównania Cleo z tego samego pudełka też ma na czubku głowy fryz oszczędnościowy co 4 mm, ale ona ma chociaż przedziałek na środku głowy i w efekcie końcowym prezentuje się dużo lepiej.
Dla porównania Cleo z tego samego pudełka też ma na czubku głowy fryz oszczędnościowy co 4 mm, ale ona ma chociaż przedziałek na środku głowy i w efekcie końcowym prezentuje się dużo lepiej.
- reiha
- Kontakt:
Moja jest ok, jedyne zastrzeżenie mam do zeza i klejogluta. Może z Twojej też wycieka klej? Jeśli tak, to terapia pudrem dla niemowląt może poprawić jej stan, włosy będą puszyste i trochę zakryją ubytki w rootowaniu.
(i ona ma rozpuszczone włosy
)
(i ona ma rozpuszczone włosy
- Szklanooka
- Kontakt:
Włosy są wszywane lalkom ręcznie i lepiej lub gorzej zrobione trafiają się losowo niezależnie od tego jaka to lalka. Porównywałam sobie np. dwie te same Ashlynn i dwie Draculaury z tej samej serii - każda ma wszyte włosy inaczej.
- hamtaro_wielki
- Kontakt:
Ja mam na odwrót Ghulia to cud, mód i orzeszki, ale Cleo to ups...sipkovaruzenka pisze:Nam się trafiła właśnie taka łysa Ghoulia - dokładnie ta z dwupaku z Cleo Szalony Naukowiec, czy jakoś tak. Jak ściągnie się lalce kucyk, to wręcz wyczuwa się nierównomiernie rozprowadzenie włosów, strona lewa gęściuteńko włos przy włosie, strona prawa kępki co 4 mm. Dwa dni walczyłam z przesunięciem lekkim przedziałku, i jest odrobinę lepiej, niestety brak kłaków jest na tyle widoczny, że wkurza i praktycznie trzeba ustawić lalkę od lewej strony, żeby tego nie oglądać.
- reiha
- Kontakt:
Znalazłam swoją Viperinę (FCA) z wężami urwanymi do połowy, po prostu klej się wykruszył. Wystarczyło lekko pociągnąć, żeby odpadły do końca.
Mieszka w zamkniętym pudełku, nie wiem czy to wina braku powietrza, czy to kolejny bubel od mattela. Wyobrażam sobie radość ludzi trzymających ją w oryginalnym pudle, czekającym aż zyska na wartości.
- MajorMistakes
- Kontakt:
To nie ostrzeżenie, tylko pytanie o disney animators collection- Roszpunkę. Kupiłam ją używaną i przyszła wczoraj, piękna i w ubranku. Ale są dwa problemy: ma dziwnie rzadkie włosy, no i twarz pomalowaną... oryginalnie. Pomijam anizocorię, zdarza się najlepszym. Jednak lalka ma jedno załamanie powieki wyraźnie ciemniejsze i grubsze, oraz linię rzęs nachodzącą na twardówkę. Całość wygląda jakby ktoś nie będący "into repaint" próbował ćwiczyć na firmowym makijażu. Nie wystawiłam jeszcze opinii na Allegro, i zależy mi na informacji- czy to możliwe, żeby nie taka znowu tania lalka miała takie niedoróbki? Nie chcę skrzywdzić sprzedającego, bo lalkę wysłał bezpiecznie i szybko (z bonusem-kinder niespodzianką
), ale ten makijaż naprawdę wygląda dziiiwnie.
No nie mogę na nią paczeć, chyba zrobię przetarg na repaint, bo mold przesłodki
To miała być nagroda za zdaną okulistykę, a siedzę nad nią i się gryzę- zostałam zrobiona w ciula, czy to mattelowska jakość...
No nie mogę na nią paczeć, chyba zrobię przetarg na repaint, bo mold przesłodki
Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.
http://offwithmyheadhead.blogspot.com/
http://offwithmyheadhead.blogspot.com/