Nienawidziłam tych lalek, ale teraz ...
- Elin
- Kontakt:
Re: Nienawidziłam tych lalek, ale teraz ...
Mi się nie podobały Monster High, ale w końcu się przekonałam i teraz mam 2 
- Illama
- Kontakt:
Zarzekałam się, że w życiu nie będę miała MH bo są pokraczne, wielkogłowe i w ogóle... Ale kiedy odkryłam, że ubóstwiam fantastykę moje serce zostało pożarte przez Monstery
Wydają się takie inne, z przesłaniem, wielkookie, w szałowych strojach i takie różnorodne
Jakoś Every mnie aż tak nie przekonują ale powoli zaczynam lubić ich kluskowate pyszczki 
- jewelsnake
- Kontakt:
Nienawidziłam lalek Integrity Toys, ta marka kojarzyła mi sie tylko z paniami Fashion Royalty (nie mogłam znieść tych wydatnych szczęk i odszykowania na damulki) i paniami Dynamite Girls (nienawidzę mangowych twarzyczek), ale na szczęście odkryłam panów IT i wpadłam po uszy. Obecnie w zasadzie kupuję przede wszystkim ich, a lalki Mattel czy inne jako "zapchajdziury", czasami z sentymentu, czasami z litości, rzadko kiedy ze względu na urodę lalki (można powiedzieć, że z lalkami Mattel poszłam w przeciwnym kierunku co z lalkami IT). Teraz nie mogę sobie wyobrazić polegania tylko na facetach od Mattel. Integrity Toys są dla mnie prawdziwą kopalną złota - sporo rożnych męskich facemoldów, różne fryzury, zawsze ZGINALNE CIAŁKA, zgrabne, wysokie męskie figury. Z pań najbardziej lubię te z linii Jem, to one sprawił, ze zaczęłam kupować również panie z IT.
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers
- EvilCupcake
- Kontakt:
Nienawidziłam Operetty i to bez względu na serię. Sytuacja uległa zmianie w momencie gdy w wyniku wymiany na olx jedna taka brzydzia zawitała do mojego domu. Wymagała czyszczenia, a dolna warga miała uszkodzoną farbę więc machnęłam ją na czarno i... ze zwykłej brzydzi lalka zamieniła się w moją brzydzię. Nie żałuję swojej decyzji i teraz tylko czekam na jakiś ładniejszy dzień żeby cyknąć jej kilka zdjęć. 
- Carleesi
- Kontakt:
I znowu mi się odmieniło - weź tu człowieku zrozum babę... x'DCarleesi pisze:Tak mówiłam, że Pullipy takie śliczne, a Dale takie małe kwadratowe brzydoki są. A teraz idzie do mnie Little Dal, a Pullipy już mi się nie podobają tak bardzo.
Sprzedałam Dalkę i kupiłam pełnowymiarową Pullipannę...
- Suriri
- Kontakt:
Ja nie trawiłam Barbioszek, ale jak zobaczyłam nowe Fashionistas i serię Look (a wszystko przez Was!
) to kupiłam ... i będę kupować...
mój flickr: https://www.flickr.com/photos/116456933@N02/
- Miranda
- Administrator
- Kontakt:
A mnie nie przekonywali lalkowi panowie. W lalkowym hobby stawiam na stylizację, a męskie jakoś mnie specjalnie nie pociągały.
Dopóki nie zobaczyłam Night Lolitowego bruneta i nie przyszedł mi na niego pomysł.![uśmiech :]](./images/smilies/kwadr.gif)
Dopóki nie zobaczyłam Night Lolitowego bruneta i nie przyszedł mi na niego pomysł.
- EvilCupcake
- Kontakt:
Jeszcze kilka dni temu gdyby ktoś się mnie zapytał co sądzę o kucołakach odparłabym, że są paskudne, a teraz? Jestem posiadaczką dwóch (w sumie jeden jeszcze nie dotarł). Dzisiaj w bardzo dobrej cenie kupiłam w tesco PP z Gummym, nie ukrywam, że głównie dla zielonego słodziaka ją wzięłam.
Sama lalka bardzo dużo zyskuje po wyjęciu z pudła, jej jakość jest dużo lepsza w porównaniu do pierwszych equestria girls. Lalka ma śliczną, uroczą mordkę i gęsto rootowane włoski. Samo ubranko też jest przyzwoicie wykonane.

- reiha
- Kontakt:
Zamówiłaś Adagio? Pamiętam, że kiedyś chciałaś ją. Te artykułowane kucolalki są tak rozczulająco małe 
- EvilCupcake
- Kontakt:
Nie spodziewałam, się, że ktoś będzie pamiętał moje "chcieje" hehe.
Ostatecznie się poddałam i kupiłam polską wersję za 39 zł.
- trujewszczak
- Kontakt:
Nah, mordki mają przesłodkie. To i tylko to. Zmieniłabym w nich kompletnie wszystko prócz moldu. Ale wciąż się zastanawiam czy warto je kupić tylko dlatego. 
-
Lisa1977
- Kontakt:
To jest niesamowite, jak zmienia się gust lalkowy. Ja kiedyś nie mogłam na dyńki patrzeć. Teraz wszędzie widzę te wielkie oczęta!Stary_Zgred pisze:Doznałam nawrócenia na lalki od Jun Planning. 3 lata szczerej niechęci zaowocowało zaproszeniem 5 Taeyangów do domuA tak plułam jadem na wielkogłowce. Na co mi przyszło na stare lata!
-
Selinka
- Kontakt:
Barbie ! Kiedy widziałam w latach 80-90 typowe okazy słodkopierdzącej głupawo uśmiechniętej blondynki z kiczowatym błękitem ocząt -z jak się okazało teraz-moldem Superstar- to dostawałam śmiechawki z politowania plus wstrętu. Sytuacja zmieniła się tylko częściowo-nadal nie trawię tych samych przedstawicielek baśkowego rodu, jednak okazało się, że barbie nowoczesne mnie zachwycają ! Rzecz jasna nie wykonanie, ale uroda, stylizacja i artykułowana cielesność made to move, choć i ciałkami model muse też nie wzgardzam !
Łatwiej mi napisać jakich lalek nie znoszę, ale podpadłabym tu 99% kolekcjonerów. Tak więc napiszę tylko tyle, że nie sądziłam, bym kiedykolwiek chciała mieć lalki "dziecięce" a pokochałam wielce laluszki Paola Reina. Byłam przez chwilę zainteresowana Jolinkami, ale na szczęście mi to przeszło, zanim choć jedną upolowałam. Na rzecz paolek
Z niemowląt zachwycają mnie te maksymalnie naturalne ale pod warunkiem , że skala jest nienaturalna, czyli mini i mikro, tak, żeby nie przypominały łudząco prawdziwych niemowlaków.
Z lalek, które miałam okazję zmacać, te, które mnie obrzydzały, śmieszyły czy dziwiły (jak mogą się komukolwiek podobać)-wszystko zostało bez zmian, uczucia się ugruntowały.
Łatwiej mi napisać jakich lalek nie znoszę, ale podpadłabym tu 99% kolekcjonerów. Tak więc napiszę tylko tyle, że nie sądziłam, bym kiedykolwiek chciała mieć lalki "dziecięce" a pokochałam wielce laluszki Paola Reina. Byłam przez chwilę zainteresowana Jolinkami, ale na szczęście mi to przeszło, zanim choć jedną upolowałam. Na rzecz paolek
Z lalek, które miałam okazję zmacać, te, które mnie obrzydzały, śmieszyły czy dziwiły (jak mogą się komukolwiek podobać)-wszystko zostało bez zmian, uczucia się ugruntowały.
-
Karo
- Kontakt:
Wręcz przeciwnie. Właśnie bardzo dobrze, że każdemu podoba się co innego. Inaczej świat byłby nudny. Nie tylko w kwestii lalek.Selinka pisze:
Łatwiej mi napisać jakich lalek nie znoszę, ale podpadłabym tu 99% kolekcjonerów.
- barbusia77
- Kontakt:
Nigdy nie lubiłam syrenek Barbie. Wydawały mi się dziecinne i tandetne. Te ogony mnie śmieszyły, a wmoldowane łuski na piersiach przyprawiały o dreszcze. Kilka dni temu zmieniłam totalnie zdanie i zakochałam się w tej dziewczęcej buzi, wielkich niebieskich oczach i połyskujących pasemkach. Jak długo to potrwa? Nie wiem, narazie nie mogę się na nią napatrzeć 
<3