Baby, chłopy, obojnaki... czyli o płci naszych okazów

Luźne rozmowy o lalkach

Płeć lalkowych egzemplarzy

Kupuję tylko lalki kobiety/dziewczyny.
15
27%
Kupuję tylko lalkowych mężczyzn/chłopaków.
3
5%
Kupuję zarówno żeńskie, jak i męskie okazy.
37
67%

Liczba głosów: 55

Awatar użytkownika
Mysha
Kontakt:

Re: Baby, chłopy, obojnaki... czyli o płci naszych okazów

Post autor: Mysha »

ingrid pisze:Mogliby wydać np. lalki w stylu japońskiego Yaoi, zapewne wiele dziewczyn za nim przepada :zawstydzony:
Like this? :hyhy:

ObrazekSmart Doll 005 Eiji Seiun by Danny Choo, on Flickr
Kizuna [Smart Doll] Isabelle [DD Saber Extra] Maya [DD DDH-06] Angelica [DD Sakuya] Koteczek [MDD Mariko] Lancer [Ringdoll Lucifer] Moonlight [Smart Doll] Emilka [DD Miku]
Obrazek

Awatar użytkownika
Rudy Królik
Kontakt:

Post autor: Rudy Królik »

Ja zbieram wyłącznie lalki baby. Mam alergię na lalkowe chłopstwo. Po prostu, ani trochę, nie odczuwam posiadania w domu czegoś, co nie spełnia moich norm estetycznych. Mam pecha, bo nie jestem fanką ani androgynicznych, delikatnych, chłoptasiów, ani napakowanych mięśniaków w typie action mana. I bardzo nie lubię Yaoi ;)

Mam trzech facetów w kolekcji- obowiązkowo Jacka Sparrowa, przypadkiem Febusa z Dzwonnika z Notre Dame i Foxa Muldera w pudełku. Trzech to aż nadto.

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

ingrid pisze:Co do obojnaków, hmmm, wiem, że była lalka Ru Paul i była niezwykle intrygująca
RuPaul to Drag Queen, nie obojnak :) Czyli pod scenicznym kobiecym zewnętrzem kryje się facet :) Który notabene w codziennym życiu wygląda zupełnie niekobieco: Obrazek

A a propos tematu, to ciężko mi zagłosować w ankiecie, podobnie jak Jewel. Kupuję raczej lalki kobiety, ale nie zamykam się na facetów. Ostatni pierwszy w moich zbiorach wprowadził spore zamieszanie kreatywne i ciekawie mi się z nim pracuje :) Rozbudził apetyt na więcej facetów, ale nie spodziewam się, że będą elementem dominującym w mojej kolekcji.
Żałuję trochę, że spóźniłem się na Basicsowych facetów Mattel, bo mam na wishliście wszystkich, ale nieraz ciężko ich utrafić w znośnej cenie.

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Szanuję fakt, że nie każdemu Yaoi przypada do gustu, ja nie jestem w nim fanatycznie zakochana, chociaż jest w tej twórczości jakaś przestrzeń, którą lubię podziwiać, po prostu.

Pink Flamingo Ru Paul wcale nie wygląda tak bardzo męsko bez swoich dodatków, a ucharakteryzowany jest zdecydowanie kobiecą postacią, chyba nawet bardzo świadomą swojego potencjału. Nie wiem jakiej jest orientacji, ale oceniając powierzchownie widać, że jest osobą zadbaną, pedantyczną i mimo wszystko sfeminizowaną. Zresztą kobiecość potrafi mieć różne oblicza...

a gdyby tak zrobili lalkę Konczity? Konczitę też na swój sposób lubię, ma ładny sposób wysławiania się, poruszania, sympatyczną buzię i mimikę. Zarost nieco mnie drażni, bo nie pasuje nawet niektórym mężczyznom, co dopiero kobiecie, aczkolwiek Konczita chyba też jest drag queen, więc po co ma się golić, skoro odrośnie hehe :rotfl: , kontrowersji we mnie nie wzbudza.

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Post autor: Miranda »

Dziekuję za udzielanie się w temacie.
Ankieta miała być ogólna, aby zachęcić do wypowiadania się w temacie. :P
U mnie przeważają żeńskie okazy. W tym hobby skupiam się na stylizacji lalkowego towarzystwa. Uważam, że lalki-kobiety dają mi więcej możliwości, aby "wyżyć się" artystycznie.
Jakoś niespecjalnie mam pomysł na stadne wykorzystanie lalków. :D Na razie mam dwóch. :D Trzeci czeka w kolejce na zakup, pewnie też trzeba będzie dać jakiegoś Barbiowatym, ale tu wybitnie będzie tylko tłem do zdjęć. :D

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

Post autor: Dampirg85 »

ingrid pisze:Mogliby wydać np. lalki w stylu japońskiego Yaoi, zapewne wiele dziewczyn za nim przepada :zawstydzony:
Like this? :hyhy: [/quote]

Nie tylko dziewczyn hehe :P Sam z chęcią bym chciał mieć takich chłopaków...

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Jaka różnorodność w Yaoi, bo i różne rodzaje panów "Uke" i różne rodzaje panów "Seme", Ci drudzy nie wiedzieć czemu kojarzą mi się z długimi włosami.

Wątek jest bardzo ciekawy, przełamuje bariery, bo dzisiejsza sztuka, nawet ta lalkowa zaczyna mieć różne oblicza, nie dzieląc ich na gorsze i lepsze.

U mnie podobnie, jak u Mirandy dziewczęce lalki dają mi większe pole do popisu, o czym wspominałam kilka postów wcześniej, nie mniej powtórzę się znowu, że są lalki mężczyźni, którzy potrafią być naprawdę ciekawi i nie zastąpią ich z większym powodzeniem dziewczęce odmiany. Np. moich kochanych trzech Kenów z Krainy Oz, Drwal, Lew i Strach na wróble nie wyobrażam sobie w wersji żeńskiej, pewnie jakby takie zrobili, byłoby ciekawie i twórczo, ale wolę Kenów w tej akurat odsłonie.

Awatar użytkownika
Mysha
Kontakt:

Ja mam głównie dziewczyny. I tak w sumie miało zostać, bo na facetów nie miałam pomysłu. Lalki dobieram pod kątem postaci - każda musi mieć swój charakter i być kimś, a nie tylko ładnie wyglądać. No ale w ktorymś momencie Isabelle aka Saber wymusiła na mnie sprowadzenie Lancera i tak oto zamówiłam pierwszego faceta :D Możliwe, że będzie jeszcze jeden, bo kusi mnie zrobić Archera Gilgamesza - chociaż chyba musiałabym go w kuchni trzymać, bo Saber nie zdzierżyłaby go w tym samym pomieszczeniu, co ona :D
Ponadto Danny zrobil ciemnoskórego winyla i ... no fajniutki jest ^^ Tak więc proporcje w mojej rodzinie mogą się jeszcze zmienić ;)

A propos yaoi, to Danny na początku promował swoich chłopaków właśnie jako BL i nawet gdzieś była plota (łamana na żart), że będzie ich w dwupakach sprzedawał :D
Kizuna [Smart Doll] Isabelle [DD Saber Extra] Maya [DD DDH-06] Angelica [DD Sakuya] Koteczek [MDD Mariko] Lancer [Ringdoll Lucifer] Moonlight [Smart Doll] Emilka [DD Miku]
Obrazek

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

@ingrid
W takim przypadku, gdy postać źródłowa jest kojarzona z facetem, to też nie wyobrażam sobie, aby robić żeńską odmianę. Chłop ma pozostać chłopem i już. :D

A do swoich facetów. Muszę mieć na nich pomysł. Najczęściej jest to odwzorowanie jakiejś postaci z filmu, serialu. "Zwykli" lalkowie w sumie średnio mi są potrzebni, bo nie robię jakichś scenek rodzajowych, itp. Choć nie powiem, czytając Wasze posty coraz większa nachodzi mnie chętna na kupno jakiegoś mężczyzny w skali 1:6. :D

Awatar użytkownika
Mysha
Kontakt:

Miranda pisze:@ingrid
W takim przypadku, gdy postać źródłowa jest kojarzona z facetem, to też nie wyobrażam sobie, aby robić żeńską odmianę. Chłop ma pozostać chłopem i już. :D
Hahaha, well... król Artur :D

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Mysha
Kontakt:

A propos lalków promowanych jako yaoi / BL :D

Obrazek

https://twitter.com/MiraiRobotics/statu ... 5630706688
Obrazek

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Mysha pisze: Hahaha, well... król Artur :D
A tam Artur... silna inspiracja Joasią jak nic. Nawet jeśli podświadoma. :D

Awatar użytkownika
Mysha
Kontakt:

Miranda pisze:
Mysha pisze: Hahaha, well... król Artur :D
A tam Artur... silna inspiracja Joasią jak nic. Nawet jeśli podświadoma. :D
Hah, coś w tym musi być - nie da się nie inspirować Joasią, jak chce się zrobić kobietę rycerza. Ale to japońska wersja króla Artura, a oni lubią luźne interpretacje - mają nawet różowego Sherlocka Holmsa :D
Obrazek

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Post autor: jewelsnake »

Mysha pisze:A propos lalków promowanych jako yaoi / BL :D
W jakiej skali są panowie? Yaoi uwielbiam, ale raczej inaczej wyglądających panów niż tych dwóch (seme musi mieć długie włosy :D). W każdym wypadku bardzo ciekawe lalki!
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Mysha
Kontakt:

jewelsnake pisze:
Mysha pisze:A propos lalków promowanych jako yaoi / BL :D
W jakiej skali są panowie? Yaoi uwielbiam, ale raczej inaczej wyglądających panów niż tych dwóch (seme musi mieć długie włosy :D). W każdym wypadku bardzo ciekawe lalki!
1/3 - dokładnie 60,5cm. Ale robi się też 1/6 (30cm), przynajmniej ten czarnowłosy będzie w pierwszej kolejności. A włosy to długo zmienić ? :D
Obrazek

ODPOWIEDZ