Lalki w filmach ;)

Luźne rozmowy o lalkach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Daga
Kontakt:

Re: Lalki w filmach ;)

Post autor: Daga »

Saikou pisze:W serialu "Sam & Cat", który leci na Nickelodion główne bohaterki pracują jako opiekunki do dzieci i w jednym odcinku (Halloweenowym ;) ) miały opiekować się lalką przyniesioną przez nieco nawiedzonego gościa, który uważał lalkę za swoją córkę. Potem oczywiście okazało się, że lalka nie jest do końca nieżywa (np wycinała sobie dynie za pomocą sporawego noża) :evil: a na koniec zamieniła się w prawdziwą dziewczynkę ;) cóż, nie mam pojęcia co to za lala, ale znajdziecie ją w odcinku "doll sitting" :)
Mam fotkę ;)
A tak w ogóle awww, ktoś poza mną ogląda "Sam & Cat" (i nie przegapia połowy odcinków tak, jak ja :<).

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

Daga pisze:
Saikou pisze:W serialu "Sam & Cat", który leci na Nickelodion główne bohaterki pracują jako opiekunki do dzieci i w jednym odcinku (Halloweenowym ;) ) miały opiekować się lalką przyniesioną przez nieco nawiedzonego gościa, który uważał lalkę za swoją córkę. Potem oczywiście okazało się, że lalka nie jest do końca nieżywa (np wycinała sobie dynie za pomocą sporawego noża) :evil: a na koniec zamieniła się w prawdziwą dziewczynkę ;) cóż, nie mam pojęcia co to za lala, ale znajdziecie ją w odcinku "doll sitting" :)
Mam fotkę ;)
A tak w ogóle awww, ktoś poza mną ogląda "Sam & Cat" (i nie przegapia połowy odcinków tak, jak ja :<).
Mi ta lalka wygląda na American Girl, ale nie jestem wstanie konkretnego modelu określić.
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

CSI: Las Vegas (Sezon 14 Odcinek 9) na samym początku dwie ofiary w motelowym pokoju pełnym lalek...

Awatar użytkownika
hamtaro_wielki
Kontakt:

Post autor: hamtaro_wielki »

Pojawia sie rówież lalka w musicalu "Upiór w Operze" z 2004 roku w trakcie piosenki "The Music of the Night". Laleczka (miniaturowa wersja Christine) wkomponowana jest w scenerię opery, łącznie z kryształowym żyrandolem, który, zacytuje "spowodował słynną katastrofę". W trakcie tej samej piosenki i w kilku innych kadrach pojawia się naturalnych rozmiarów figura woskowa Christine w sukni slubnej z welonem na gołwie - ale nie wiem czy figury woskowe się liczą jako lalki :) nie bijcie :P

Awatar użytkownika
ladyPauline
Kontakt:

Post autor: ladyPauline »

Jeszcze most do therabhithi. Co prawda sama lalka tam nie występuje ale jest rozmowa o torturowaniu barbie. Smutne dla lalkowych serduszek, ale jest.

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

Wczoraj powtarzali Bewitched (Czarownica) i sobie przypomniałam.
W filmie (2005 rok) noskiem kręciła
Obrazek

Awatar użytkownika
Lirazel
Kontakt:

Post autor: Lirazel »

[/url]Nie w filmie, lecz w dwóch teledyskach estońskiej piosenkarki Kerli pojawiają się lalki BJD:
Walking on Air
Tea Party

Natomiast w niemieckim filmie Lollipop Monster (polecam!) jest sekwencja demolowania przez główną bohaterkę jej różowego pokoju (oczywiście w ramach buntu), zainspirowana przez obejrzenie teledysku o wielce mówiącym tytule Bye Bye Barbie. Jak widać na screenie, nie wykorzystano prawdziwej Barbie, lecz krajowy produkt - starutką Steffi :D

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

:P
ObrazekObrazek
tumblr

i Cedar z Cedar :P
Obrazek
tumblr

Awatar użytkownika
Ner
Kontakt:

Post autor: Ner »

Urocza animacja o chłopcu z dużymi oczami.

https://www.youtube.com/watch?v=HtxcZpHtRCk

Awatar użytkownika
Daga
Kontakt:

Post autor: Daga »

Taki ciekawy link:
klik!
Nie tylko lalki w filmach, bo i kukiełki z animacji poklatkowej, i pozowane fotki ludzi filmu - głównie aktorek - z lalkami, ale i tak przeglądanie tego zbioru zdjęć może być bardzo pouczające ;)
Tego takowoż.

Awatar użytkownika
Madelaine
Kontakt:

Post autor: Madelaine »

W 4 serii Zaklinaczki Duchów (powtórki lecą w TVN7 i pasjami oglądam ;) ) jest odcinek o domku dla lalek. Domek jest zrobiony na wzór prawdziwego domu, którego właściciele rzecz jasna nie żyją i zaklęci w lalki próbują załatwić pewną sprawę.

Obrazek
Czasem się leci ładnie, czasem się na dupę spadnie
---
http://drugiezyciemad.blogspot.com/

Awatar użytkownika
kiankali
Kontakt:

Post autor: kiankali »

W jednym z odcinków "Moja niania jest wampirem" lalka młodszej siostry jednego z bohaterów ożywa i nie chce wrócić do swojej normalnej postaci. Jest jeszcze Anime. Jest "Rozen Maiden"- opowiada o "Różanych Pannach", które walcza w Alice Game (Grze Aliicji) o to, która stanie się prawdziwą dziewczynką. "Another"- Mei.Misaki zabiera lalki z zawiązanymi oczami do szpitala. "Kuroshitsuji"- szalony lalkarz porywa dziewczynki i zamienia je w lalki.

http://www.iv.pl/images/83201849671056695704.jpg

http://www.iv.pl/images/79826667747193660847.jpg

Awatar użytkownika
Manhamana
Kontakt:

Post autor: Manhamana »

"Anioł Śmierci (Wakolda)" co prawda o Mengele, ale za to w temacie przewijają się lalki z bijącymi sercami - pełne uroku starych lalek.
"Lekcje pana Kuki" cudny wiedeński sklepik/klinika lalek
http://klinikalalek.blogspot.com/

Nie piję, nie palę, na lale wydaję cash :)

Awatar użytkownika
Lirazel
Kontakt:

Post autor: Lirazel »

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... KvYU#t=134
czy możemy udać, że to jest film???
Wrażliwym odradzam!
(chociaż pomysł jest, trudno zaprzeczyć :D )

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

Nie wiem, co o tym myśleć, bo z początku pomysł bardzo mi się spodobał - jestem miłośnikiem kiczowatych akcesoriów z poczuciem humoru i ironią więc ten obiekt wpisuje się w tę kategorię doskonale. Nie umiem się ustosunkować do takiego wykorzystania lalek ;) Ale półką bym nie pogardził :D

ODPOWIEDZ