Nasze ubranka dla lalek - wątek zbiorczy ..

Szyjesz, dziergasz? Pochwal się swoim dziełem!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morrighan
Kontakt:

Re: Nasze ubranka dla lalek - wątek zbiorczy ..

Post autor: Morrighan »

W końcu i ja coś uszyłam :D Mało czasu mam więc szyłam te trzy kiecki ze dwa tygodnie, a następny tydzień zbierałam się, aby porobić i wstawić zdjęcia. Ostrzegam, że są to moje pierwsze w życiu twory i szyte ręcznie bez maszyny :P bo nigdy nie uczyłam się szyć na maszynie :/ Jedyne doświadczenie z igłą i nitką miałam przy haftowaniu, ale to było lata temu :) Po uszyciu czegoś dla siebie tym bardziej podziwiam wasz talent do szycia :)

Tą sukienkę uszyłam już dawno i przerobiłam z sukieneczki niemowlęcej. Wydawała mi się taka bezpłciowa. Za długa i za prosta. Musiałam coś z nią zrobić.
Obrazek
Po przeróbce. Moja siostra, że lalka w niej wygląda grubo i jak panna z pod latarni :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Elfia sukienka. Przerobiona z damskiej bluzki. Ta jaśniejsza zieleń to była halka :D Tu było więcej szycia niż przy poprzedniej. Nie patrzcie na perukę lalki. Zdjęta z wyleniałej porcelitki :D Tak jakoś pod sukienkę kolor mi podpasował :D
Obrazek
Obrazek

I sukienka, która miała sprawić że sprzedam nietrafioną lalkę... Nie wyszło bo się nie sprzedała :D A najtrudniej było mi ją uszyć, bo szyłam ją od podstaw a nie tak jak wcześniej, że przerabiałam. Myślałam że mnie coś trafi szyjąc ją :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Coś czuję, że nie prędko za następne szycie się wezmę :D

Awatar użytkownika
Orioness
Kontakt:

Post autor: Orioness »

Fioletowa podoba mi się i w pierwszej i w drugiej wersji :)
Elfia sukieneczka wymiata :) Pozwolisz, że którejś ze swoich panien spróbuję uszyć podobną?

Awatar użytkownika
Morrighan
Kontakt:

Post autor: Morrighan »

A jasne, że pozwole :D Nie sądziłam, że wogóle ktoś chciałby nałożyć coś takiego na lalkę :)

Awatar użytkownika
Naćpana Żelkami
Kontakt:

Post autor: Naćpana Żelkami »

A ja tu wam przedstawię moją pierwszą kreacje. Cudów niema . Lecz ja z każdym dniem się jeszcze uczę.
Więc cudów się nie spodziewajcie
Obrazek
,,Nie jestem dziwna. Jestem z limitowanej edycji''

Awatar użytkownika
lubamaruda
Kontakt:

Post autor: lubamaruda »

Morrighan borze szumiący jakie piękne kiecki *.* Zwłaszcza ta czarno-czerwona... Widać jak pięknie dopracowana :)
Orioness Twoja lalka w stylu Marii Antoniny zaparła mi dech :) Uwielbiam takie obfite suknie i jeszcze jak się błyszczą to padam...! :D
Rhaenys może kiedyś zrobię coś dla kogoś ale na razie nie czuję się na siłach :P Moim tworom daleko do ideału, jak już będą bardziej precyzyjne to może zastanowię się nad tym by coś tam opchnąć czy :P

Chciałabym Wam pokazać bieliznę, którą ostatnio zmajstrowałam dla lalki. Przy robieniu butów prawie oszalałam ale wyszłam z tego cało :D Do jej przemiany i uszycia tego stroju zainspirowała mnie Vanessa Ives z serialu Penny Dreadful :D Tak też ją ochrzciłam - Vanessa :) :szampan:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Balbinka
Kontakt:

Post autor: Balbinka »

O rany, ale super!!! I pończoszki też własnej roboty?
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
...

Awatar użytkownika
lubamaruda
Kontakt:

Tak, też sama robiłam :) Pierwsza wyszła krzywa ale już potem się poprawiłam :P Dziękuję za miłe słowa :hurra:

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Post autor: jewelsnake »

Świetna bielizna, z tak dużą ilością detali i nie w standardowym, najprostszym kroju! Buty ( rety, sama je zrobiłaś?? Duży szacunek!) i szlafrok pasują idealnie! Uszyłaś coś więcej? Jestem bardzo ciekawa Twoich prac!
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
lubamaruda
Kontakt:

Buty doprowadziły mnie do szału :P nie są idealne, ładnie wyglądają tylko na zdjęciach :D Mam bloga - niedużo strojów na razie zrobiłam ale mam pełno pomysłów :) coldandbeauty.blogspot.com - oto on :) miło mi, że Ci się podoba :)

Awatar użytkownika
arigato78
Kontakt:

Post autor: arigato78 »

lubamaruda: mały off-topic... Kim jest Twoja modelka? Czy to jakaś oryginalna lalka czy "przeróbka"? Jakoś tak mi się podoba :-)

Awatar użytkownika
lubamaruda
Kontakt:

Niestety nie mam pojęcia co to za lalka :( Ciało i głowa na pewno mattel - głowa jest z 1999 roku :)

Awatar użytkownika
Dorii.86
Kontakt:

Post autor: Dorii.86 »

Jakie super stroje!
Ja też trochę szyje. Moje ostatnie dzieło, spodnie trochę za ciasne ale nie jest żle :)

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Orioness
Kontakt:

Post autor: Orioness »

Jesień przyszła, czas płaszczyki z szafy wyciągnąć :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ