Jak pozbyć się tłustych włosów u Barbie?

Masz problem z lalką? Zapytaj o radę!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Re: Jak pozbyć się tłustych włosów u Barbie?

Post autor: reiha »

Ojej :serducho: Skoro działa, to też zainwestuję. Dzięki za opinie! We wtorek lecę do Rossmanna :D

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Też spróbuję, może uda mi się uratować czuprynę Klimtki! :D
Obrazek

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

Właśnie wypróbowuję na Frankie, której zrobił się sztywny hełm na głowie. Miała taki "od nowości" po umyciu było fajnie, ale widać w upałach coś zaczęło wyłazić;/
W tej chwili siedzi sobie hojnie posypana talkiem dla dzieci. Póóóźniej (albo jutro jak mi się nie będzie chciało dziś) planuję pranie kudełków i zobaczymy efekt.

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Post autor: Szklanooka »

Jestem zachwycona włosami po tej metodzie i do tego ślicznie pachną (talk nivea). Obrazek

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Post autor: Mono »

Ja trafilam na zdjecie i czlowieka na flicku, ktory z Fashionistkami tez ma ten problem. W komentarzach radzono mu uzyc najzwyklejszej maki :D Wlasnie testuje ten sposob, poinformuje o efektach.
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Pariflora306
Kontakt:

Post autor: Pariflora306 »

Najzwyklejszej to jest pszennej?
Z tego co wiem jak kiedyś nie było talków to dzieciaczkom pupki posypywali mąką ziemniaczaną, bo ma takie same właściwości;)
A wy po tym talkowaniu prałyście je jeszcze w proszku czy już wystarczy zwykłe mydło/szampon/płyn do naczyń?
Moja Rochelle jak widać na awatarze ma strasznie ciężkie i tłuste włosy, pogodziłam się już z tym aczkolwiek skoro da się coś zrobić to chętnie zawalczę :D
Raz się żyje! Dlaczego mam sobie odmówić lalki, która mi się podoba i sprawia że się uśmiecham? Ja również nie widzę przeciwwskazań ;)

Wszystkich miłośników lalek zwłaszcza Monster High i Pullip zapraszam na mój blog

http://pariflora.blogspot.com/

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

Ja umyłam płynem do mycia naczyń, bo to akurat miałam pod ręką i było w porządku.
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

Było fajnie, ale minął tydzień z kawałkiem i włosy z fajnych, sypkich znów zaczynają być lekko cięższe. Jeszcze nie są tłuste, ale jednak wyczuwalnie coś się dalej "ulatnia" z łba w tym upale.

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

Moja Rochelle ma ciągle ładne, sypkie włosy a myłam ją prawie trzy tygodnie temu. Widać wszystko zależy od temperatury.
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
Leela
Kontakt:

Post autor: Leela »

A próbował ktoś kiedyś suchego szamponu na lalkach?

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Któregoś razu stwierdziłam, że wykaże się sprytem i do zwalczenia tłustych lalkowych włosów użyję babcinych sposobów na tłuszcz: wybrałam sól. Zamoczyłam w solance głowę Barbie, która miała lekko tłuste włosy przy głowie, po 12 godzinach wyjęłam, opłukałam i wysuszyłam. Jaka była moja radość, gdy pomogło! To było już ponad tydzień temu, a włosy nadal są w porządku. Stwierdziłam, że skoro działa, odtłuszczę najbardziej zapaćkaną lalkę. Zabieg powtórzyłam, nawet porobiłam fotki i napisałam post na bloga, żeby cudowną metodą podzielić się z ludnością. Niestety, w przypadku bardzo zaklejonej lalki ani trochę nie pomogło :zalamka:
Z desperacji użyłam mleczka do czyszczenia typu Cif - jest lekka poprawa. Tylko wypłukać jedno i drugie jest trudno: po solance tej tłustej Barbie jeszcze dziś sól uszami wychodzi :hihi:
W świecie Barbie

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Zasypałam 6 Monsterek, jedną główkę Fashionistki i kawałek podłogi. Jestem ciekawa czy uda się pozbyć tłustych włosów i ile czasu zajmie mi zmycie pudru :facepalm: Nie wiem czy posypałam wystarczająco obficie, chciałam żeby wystarczyło mi pudru na inne lalki :/ Sypkie włosy brałam za dobry znak i przestawałam je męczyć...
Sypkie włosy Abbey wyglądają tak ładnie! Zupełnie inna lalka. Oby się tak utrzymały!

Awatar użytkownika
hamtaro_wielki
Kontakt:

Post autor: hamtaro_wielki »

Mam ten sam problem z Frankie z serii Skull Shores i Clawdeen Sweet 1600 :( spróbuję umyć im włosy na poczatek...

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Post autor: dollbby »

moje osobiste zdanie, nic się nie zda na te tłuste wstrętne włosiska jak tylko reroot. To jest spowodowane klejem w środku głowy który wychodzi na włosy z każdą podwyższoną temperaturą. . . :mur:

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Może trzeba urządzić zbiorową histerię, że klej jest szkodliwy dla dzieci, to Mattel przestanie go używać.
Skoro kiedyś zmniejszyli dekolt u Basics po fali protestów przewrazliwionych mamusiek, to zaprzestanie stosowania kleju ma teoretycznie większe szanse powodzenia :mysli:
W świecie Barbie

Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ