Barbie lata 90-te

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Re: Barbie lata 90-te

Post autor: ingrid »

Ooo, Bubble Angel, jedno z moich marzeń z dzieciństwa :> . Bardzo śliczna laleczka, taka radosna, skromna, a zarazem bardzo konkretna w formie, Gratuluję ^^

Awatar użytkownika
VintageVixen
Kontakt:

Post autor: VintageVixen »

Dziekuje przekaze jej :) Jedynie co jest brakujace to jej skrzydla, ale mam nadzieje jeszcze ze kiedys wpadna w moje posiadanie, bo lalke w takim stanie kupilam w second handzie wiec nie moge narzekac na tylko brak skrzydel, chociaz wlasnie u niej byly dosc istotne.

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Post autor: lwica »

Piękne dziewczyny,obie są śliczne ale chyba Bubble Angel jest bardziej wyjątkowa.Nieważne,że nie masz skrzydeł,jak na sh i tak jest w niezłym stanie.Nawet ma oryginalne ubranko i piękne karbowane włoski.

Awatar użytkownika
VintageVixen
Kontakt:

To prawda, ze jest bardziej wyjatkowa choc My First z tej dwojki dla mnie ma wieksza wyjatkowosc przez stan w jakim ja kupilam, bidulka byla potraktowana markerem/atramentem z piora czy badz czym i tak naprawde kupilam ja tylko dla ubranka bo w momencie kupna bylam absolutnie zrezygnowana ze w ogole cos z tego bedzie. Ale po spa moim oczom ukazala sie ta slicznotka i pokochalam od razu. Wklejam miniaturke malutka zeby mnie ktos tu o off topic nie osadzil :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Daga
Kontakt:

Post autor: Daga »

Słyszałam, że obgadujecie Baśki z lat 90-tych... :P
Moje absolutne faworytki - nieistotne, czy obiektywnie, czy z sentymentu, bo to moje dzieciństwo, ale jednak. Parę nawet udało mi się zdobyć. Poza Barbie z serii Tropical Splash oraz Skipper i Christie z serii Sparkle Beach, które pokazałam w temacie z plażówkami...

Przede wszystkim najwspanialsza mała księżniczka ever, czyli Kelly/Shelly New Baby Sister of Barbie! (1994) :D

Obrazek
Kelly's new toys by Daguchna, on Flickr

http://2.bp.blogspot.com/-5jeK36v81i8/V ... C14741.JPG
Songbird Barbie (1995), wyłowiona z lumpa goła i z pękniętą szyją, szuka nowego domu.

http://4.bp.blogspot.com/-U6M7jLXpjqA/U ... C11787.JPG
Blossom Beauty Barbie (1996), również wyłowiona z lumpa goła i z jeszcze bardziej uszkodzoną szyją, też szuka nowego właściciela.

http://3.bp.blogspot.com/-kiVV2V9i3og/U ... C17038.JPG
Nicole Miller City Shopper Barbie (1996), kupiona z rozmysłem, goła, ale cała, nie szuka nowego właściciela, bo ją lubię bardzo :D

Awatar użytkownika
DragonLady
Kontakt:

Post autor: DragonLady »

Kurczę, a ja te skrzydła ze dwa lata temu luzem w sh widziałam... Samą Bąbelkę też mam, ale do rerootu, ciachnięta na krótko. Zaznaczam, że nie przeze mnie ;)...
Plażówek parę też mam, a całkiem niedawno dorwałam Pearl Beach Teresę i Barbie. W świetnym stanie zresztą, tylko włosy trzeba jeszcze trochę poprawić.
Blossomki też mam, Teresę zresztą pokazywałam w wątku. Śliczne są , ale ich suknie są okropne - potwornie gubią brokat :), zdjęłam i schowałam.

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

U mnie mieszka Bubble Angel, ale NRFB, ma chyba jeszcze nawet ten płyn do baniek mydlanych hehe (pewnie ze trzy razy po terminie, o ile to ma termin) .

DiLady, jak takie skrzydła gdzieś są, to myślę, że warto brać, jak spotykam takie drobinki, akcesoria, to staram się brać na zapas, ostatnio np. nabyłam drugi już ogon nakładkę dla Syreny z Fairytopii/Mermaidii, ale poszukuję wciąż skrzydeł dla Eliny.

Awatar użytkownika
DragonLady
Kontakt:

Post autor: DragonLady »

Mnie takie dodatki nie są bardzo potrzebne, a dwa lata temu o forum nawet nie myślałam ;)... ale tak to jest, jak nie trzeba, to się w oczy pchają, jak się komuś do czegoś by przydały, to jak na złość posucha ;).

Awatar użytkownika
VintageVixen
Kontakt:

Szkoda i to wielka. Ja szukam ich luzem, ale jak narazie bez skutku. Zawsze tez jak mam okazje to kupuje takie rozne ''szpeje'' bo nigdy nie wiadomo kiedy sie lalka trafi bez czegos.

I moja dzisiejsza porcja 90siatek

Perfect Pink Teresa 1997
Obrazek
Obrazek

Twirlin' Make-up Barbie 1997
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Perfect Pink w pudełku, nazwy z tamtych lat były równie wybitne, jak same lalki :>

Nie wiedzieć czemu, ale lubię lalki w pudełkach, szczególnie z tamtych właśnie wydań. Lalka wyjęta z pudełka często wiele zyskuje, ale ta w pudełku jest jakoś zawsze nowa, świeża, w pełni kompletna, często ciekawie wyeksponowana, a samo pudełko również dopełnia całość. Swoich lalek 90, które mam NRFB nie planuję raczej otwierać i nawet mnie do tego nie ciągnie od dłuższego czasu. Wyjęłam jedynie Syrenkę Fontannę, ale w obawie, że się zniszczy wsadziłam ją ponownie do pudełka.

Awatar użytkownika
VintageVixen
Kontakt:

Niestety musze przyznac tak po cichu, ze Teresa zostala raz wyciagnieta...ale mialam ku temu absolutny powod, bo cala ta seria Extreme Skipper kiedy wyszla na swiatlo dzienne i zobaczylam ja w reklamie jako mala dziewczynka oszalalam na ich punkcie, bijac sie z myslami ktora piekniejsza. Czasy byly takie, ze nie moglam miec ani jednej i wkoncu jak juz dostalam ta, to po miesiacu peklam, wyjelam bardzo ostroznie bawiac sie i kipiac ze szczescia. Pozniej trafila do pudelka identycznie odwzorowana i pewnie juz tam zostanie.

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Podobna historia, jak u mnie z Fountain Mermaid Barbie :>

Awatar użytkownika
VintageVixen
Kontakt:

Moj nowy skarb z second handu wpasowal sie idealnie w temat

Europejska wersja Fashion Play 1990
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Post autor: lwica »

VintageVixen gratuluję tak pięknego znaleziska.Barbie z lat 90-tych są wyjątkowe,maja takie słodkie buziaki,duże oczy i bardzo przyjemnie się na nie patrzy.W końcu to mold superstar najładniejszy ze wszystkich.

Awatar użytkownika
VintageVixen
Kontakt:

Zgadzam sie i bede sie klocic z kimkolwiek co uwaza inaczej, sa najpiekniejsze i nie bez powodu to superstary, gwiazdy mattela :P Ta buzka jest ciekawa ze wzgledu na oczy ktore ma w kolorze fioletowym i pomaranczowym i dlugo sie naszukalam zeby w ogole wiedziec kim jest. Nie znalazlam jej w galerii identyfikacji na naszym forum, jakby ktos wiedzial jak ja dodac to prosze o pomoc, mysle ze moze sie komus przydac (moge sie mylic, mozliwe ze przegapilam choc wnikliwie ogladalam )

ODPOWIEDZ