Barbie lata 90-te
- ingrid
- Kontakt:
Re: Barbie lata 90-te
Ooo, Bubble Angel, jedno z moich marzeń z dzieciństwa
. Bardzo śliczna laleczka, taka radosna, skromna, a zarazem bardzo konkretna w formie, Gratuluję 
- VintageVixen
- Kontakt:
Dziekuje przekaze jej
Jedynie co jest brakujace to jej skrzydla, ale mam nadzieje jeszcze ze kiedys wpadna w moje posiadanie, bo lalke w takim stanie kupilam w second handzie wiec nie moge narzekac na tylko brak skrzydel, chociaz wlasnie u niej byly dosc istotne.
- lwica
- Kontakt:
Piękne dziewczyny,obie są śliczne ale chyba Bubble Angel jest bardziej wyjątkowa.Nieważne,że nie masz skrzydeł,jak na sh i tak jest w niezłym stanie.Nawet ma oryginalne ubranko i piękne karbowane włoski.
- VintageVixen
- Kontakt:
To prawda, ze jest bardziej wyjatkowa choc My First z tej dwojki dla mnie ma wieksza wyjatkowosc przez stan w jakim ja kupilam, bidulka byla potraktowana markerem/atramentem z piora czy badz czym i tak naprawde kupilam ja tylko dla ubranka bo w momencie kupna bylam absolutnie zrezygnowana ze w ogole cos z tego bedzie. Ale po spa moim oczom ukazala sie ta slicznotka i pokochalam od razu. Wklejam miniaturke malutka zeby mnie ktos tu o off topic nie osadzil

- Daga
- Kontakt:
Słyszałam, że obgadujecie Baśki z lat 90-tych... 
Moje absolutne faworytki - nieistotne, czy obiektywnie, czy z sentymentu, bo to moje dzieciństwo, ale jednak. Parę nawet udało mi się zdobyć. Poza Barbie z serii Tropical Splash oraz Skipper i Christie z serii Sparkle Beach, które pokazałam w temacie z plażówkami...
Przede wszystkim najwspanialsza mała księżniczka ever, czyli Kelly/Shelly New Baby Sister of Barbie! (1994)

Kelly's new toys by Daguchna, on Flickr
http://2.bp.blogspot.com/-5jeK36v81i8/V ... C14741.JPG
Songbird Barbie (1995), wyłowiona z lumpa goła i z pękniętą szyją, szuka nowego domu.
http://4.bp.blogspot.com/-U6M7jLXpjqA/U ... C11787.JPG
Blossom Beauty Barbie (1996), również wyłowiona z lumpa goła i z jeszcze bardziej uszkodzoną szyją, też szuka nowego właściciela.
http://3.bp.blogspot.com/-kiVV2V9i3og/U ... C17038.JPG
Nicole Miller City Shopper Barbie (1996), kupiona z rozmysłem, goła, ale cała, nie szuka nowego właściciela, bo ją lubię bardzo
Moje absolutne faworytki - nieistotne, czy obiektywnie, czy z sentymentu, bo to moje dzieciństwo, ale jednak. Parę nawet udało mi się zdobyć. Poza Barbie z serii Tropical Splash oraz Skipper i Christie z serii Sparkle Beach, które pokazałam w temacie z plażówkami...
Przede wszystkim najwspanialsza mała księżniczka ever, czyli Kelly/Shelly New Baby Sister of Barbie! (1994)

Kelly's new toys by Daguchna, on Flickr
http://2.bp.blogspot.com/-5jeK36v81i8/V ... C14741.JPG
Songbird Barbie (1995), wyłowiona z lumpa goła i z pękniętą szyją, szuka nowego domu.
http://4.bp.blogspot.com/-U6M7jLXpjqA/U ... C11787.JPG
Blossom Beauty Barbie (1996), również wyłowiona z lumpa goła i z jeszcze bardziej uszkodzoną szyją, też szuka nowego właściciela.
http://3.bp.blogspot.com/-kiVV2V9i3og/U ... C17038.JPG
Nicole Miller City Shopper Barbie (1996), kupiona z rozmysłem, goła, ale cała, nie szuka nowego właściciela, bo ją lubię bardzo
- DragonLady
- Kontakt:
Kurczę, a ja te skrzydła ze dwa lata temu luzem w sh widziałam... Samą Bąbelkę też mam, ale do rerootu, ciachnięta na krótko. Zaznaczam, że nie przeze mnie
...
Plażówek parę też mam, a całkiem niedawno dorwałam Pearl Beach Teresę i Barbie. W świetnym stanie zresztą, tylko włosy trzeba jeszcze trochę poprawić.
Blossomki też mam, Teresę zresztą pokazywałam w wątku. Śliczne są , ale ich suknie są okropne - potwornie gubią brokat
, zdjęłam i schowałam.
Plażówek parę też mam, a całkiem niedawno dorwałam Pearl Beach Teresę i Barbie. W świetnym stanie zresztą, tylko włosy trzeba jeszcze trochę poprawić.
Blossomki też mam, Teresę zresztą pokazywałam w wątku. Śliczne są , ale ich suknie są okropne - potwornie gubią brokat
- ingrid
- Kontakt:
U mnie mieszka Bubble Angel, ale NRFB, ma chyba jeszcze nawet ten płyn do baniek mydlanych hehe (pewnie ze trzy razy po terminie, o ile to ma termin) .
DiLady, jak takie skrzydła gdzieś są, to myślę, że warto brać, jak spotykam takie drobinki, akcesoria, to staram się brać na zapas, ostatnio np. nabyłam drugi już ogon nakładkę dla Syreny z Fairytopii/Mermaidii, ale poszukuję wciąż skrzydeł dla Eliny.
DiLady, jak takie skrzydła gdzieś są, to myślę, że warto brać, jak spotykam takie drobinki, akcesoria, to staram się brać na zapas, ostatnio np. nabyłam drugi już ogon nakładkę dla Syreny z Fairytopii/Mermaidii, ale poszukuję wciąż skrzydeł dla Eliny.
- DragonLady
- Kontakt:
Mnie takie dodatki nie są bardzo potrzebne, a dwa lata temu o forum nawet nie myślałam
... ale tak to jest, jak nie trzeba, to się w oczy pchają, jak się komuś do czegoś by przydały, to jak na złość posucha
.
- VintageVixen
- Kontakt:
- ingrid
- Kontakt:
Perfect Pink w pudełku, nazwy z tamtych lat były równie wybitne, jak same lalki
Nie wiedzieć czemu, ale lubię lalki w pudełkach, szczególnie z tamtych właśnie wydań. Lalka wyjęta z pudełka często wiele zyskuje, ale ta w pudełku jest jakoś zawsze nowa, świeża, w pełni kompletna, często ciekawie wyeksponowana, a samo pudełko również dopełnia całość. Swoich lalek 90, które mam NRFB nie planuję raczej otwierać i nawet mnie do tego nie ciągnie od dłuższego czasu. Wyjęłam jedynie Syrenkę Fontannę, ale w obawie, że się zniszczy wsadziłam ją ponownie do pudełka.
Nie wiedzieć czemu, ale lubię lalki w pudełkach, szczególnie z tamtych właśnie wydań. Lalka wyjęta z pudełka często wiele zyskuje, ale ta w pudełku jest jakoś zawsze nowa, świeża, w pełni kompletna, często ciekawie wyeksponowana, a samo pudełko również dopełnia całość. Swoich lalek 90, które mam NRFB nie planuję raczej otwierać i nawet mnie do tego nie ciągnie od dłuższego czasu. Wyjęłam jedynie Syrenkę Fontannę, ale w obawie, że się zniszczy wsadziłam ją ponownie do pudełka.
- VintageVixen
- Kontakt:
Niestety musze przyznac tak po cichu, ze Teresa zostala raz wyciagnieta...ale mialam ku temu absolutny powod, bo cala ta seria Extreme Skipper kiedy wyszla na swiatlo dzienne i zobaczylam ja w reklamie jako mala dziewczynka oszalalam na ich punkcie, bijac sie z myslami ktora piekniejsza. Czasy byly takie, ze nie moglam miec ani jednej i wkoncu jak juz dostalam ta, to po miesiacu peklam, wyjelam bardzo ostroznie bawiac sie i kipiac ze szczescia. Pozniej trafila do pudelka identycznie odwzorowana i pewnie juz tam zostanie.
- ingrid
- Kontakt:
Podobna historia, jak u mnie z Fountain Mermaid Barbie 
- VintageVixen
- Kontakt:
- lwica
- Kontakt:
VintageVixen gratuluję tak pięknego znaleziska.Barbie z lat 90-tych są wyjątkowe,maja takie słodkie buziaki,duże oczy i bardzo przyjemnie się na nie patrzy.W końcu to mold superstar najładniejszy ze wszystkich.
- VintageVixen
- Kontakt:
Zgadzam sie i bede sie klocic z kimkolwiek co uwaza inaczej, sa najpiekniejsze i nie bez powodu to superstary, gwiazdy mattela
Ta buzka jest ciekawa ze wzgledu na oczy ktore ma w kolorze fioletowym i pomaranczowym i dlugo sie naszukalam zeby w ogole wiedziec kim jest. Nie znalazlam jej w galerii identyfikacji na naszym forum, jakby ktos wiedzial jak ja dodac to prosze o pomoc, mysle ze moze sie komus przydac (moge sie mylic, mozliwe ze przegapilam choc wnikliwie ogladalam )