Tereski

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
Awatar użytkownika
VintageVixen
Kontakt:

Re: Tereski

Post autor: VintageVixen »

I ja sie musze dolaczyc do Smoczycy, jakos chyba nie moja bajka, i te zeby sa jakies takie troche creepy...

Awatar użytkownika
Saga
Kontakt:

Post autor: Saga »

A mi się bardzo ten repaint podoba. Przypomina mi Arię Montgomery by Lucy Hale ^^ Zgoda, zęby są creepy, ale przez to całość jeszcze bardziej mi pasuje.

Awatar użytkownika
BarbieDream
Kontakt:

Post autor: BarbieDream »

VintageVixen pisze:Powiem szczerze, ze nawet nie wiedzialam, ze Hollywoodka Teresa istnieje, jakos zawsze skupialam sie na Barbie z tej serii, nie wiem czemu nigdy jej nie widzialam. Podoba mi sie jednak w cheerleaderskim stroju chyba nawet bardziej niz w oryginalnym. Genialnie do niej to pasuje, razem z fryzura i kolczykami, caloksztalt wyglada jakby wlasnie byla tak oryginalnie ubrana.
Była cała seria Hollywod Hair :) W sumie na swoją trafiłam używaną, z mocno skróconymi włosami, częściowo wyskubanymi, ale jakoś tak przypadła mi do gustu jako cheerlederka, że nie chciało mi się szukać jej oryginalnego stroju - a zazwyczaj właśnie tak robię :)
lwica pisze:
BarbieDream szczękę zgubiłam i muszę jej poszukać.One są piękne,wspaniałe i choć każda z nich jest inna bo wszystkie mają w sobie to coś dzięki czemu można się w nich zakochać.Ruda Tereska jest nieziemska a Hollywood Hair to moje marzenie,ale te ceny ponad 200 zeta to jakiś kosmos,może kiedyś ją znajdę w sh.O ja durna kto by takiej Tereski się pozbył,ale pomarzyć sobie mogę.
Dziękuję, w dzieciństwie to były jedne z moich najukochańszych lalek - z tego okresu pochodzi większość z nich, zalewie 5 kupiłam już jako świadoma kolekcjonerka :)
Serio jest tak ciężko dostępna? Swoją upolowałam, co prawda już jakiś czas temu, na naszym allegro... Nie była w stanie idealnym, ale nie pamiętam by ktokolwiek się o nią ze mną bił.
DragonLady pisze:Super zdjęcie, tyle Teresek w jednym miejscu robi wrażenie :). Takie stadko sama chętnie bym do domu zaprosiła ;), widzę parę których nie mam.
Hollywodkę ciężko dostać, a jak jest, to osiąga z reguły ceny w okolicy dwóch stówek. Mam hybrydkę zrobioną z łysego łebka od niej, dorwanego przypadkiem.
Bardzo dziękuję :) Polecam, polecam :) one lubią mieć towarzystwo innych Teresek kolo siebie :)
Neytiri pisze:Barbie Dream, no to zakosiłaś wszystkich pod względem Teresek ;D Patrzę, patrzę i się napatrzeć nie mogę ;D Uwielbiam zdjęcia grupowe, poproszę o więcej! :D Mam tylko Teresę Sit In Style, jak Twoja na zielonym fotelu, ale po przejściach i reroocie.

Nie wiem jak to się stało, że tylko jedna Tereska u mnie jest. Tereski to były moje najulubieńsze lalki w dzieciństwie. Chociaż wtedy Teresą nazywałam po prostu każdą Barbie brunetkę, jak np. moja Barbie Sweetheart ;D Szczególnie wtedy marzyłam o Perfect Pink Teresa z 1997, także bardzo Wam dziewczęta gratuluję takich wspaniałych nabytków w swoich kolekcjach :)
Hahah, zdjęcia grupowe to teraz chyba już tylko w innych działach - tu nie mam już więcej Teres do pokazania, ale Superstarki, Mackie, Ashe itd... :) Coś by się znalazło :)
Co do nazewnictwa - też długo tak miałam, każda z ciemnymi włosami była Teresą, np Dance Moves Midge, czy Very Velvet Barbie Brunette, dopiero potem okazało się, że to inne lalki :)
A Twoja Sit in Style prezentuje się genialnie..! Jak widzisz moja też ma nieco skrócone włosy - nie wiem co mnie podkusiło za małolata - teraz chętnie odzyskałabym jej oryginalną fryzurę....

Awatar użytkownika
DragonLady
Kontakt:

Post autor: DragonLady »

Dobra, to i ja coś wrzucę. Ograniczenie rozmiaru nieco psuje efekt ;)... no ale zmobilizowałam się i wyciągnęłam kawałek witrynki ;). Ze względu na kapryśną pogodę fot co prawda zrobiłam parę, ale wyszły tak sobie.
Obrazek
Moje Tereski, w towarzystwie paru panów. Nie wszystkie zresztą, złapałam lenia po drodze. A ponieważ lenia mam nadal, odmawiam wyliczania co i ile jest na zdjęciu.
:rotfl:

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Post autor: lwica »

BarbieDream niestety Hollywood Hair Tereskę bardzo ciężko znaleźć bo od pół roku jej szukam.Na olx była jedna za 200zł kompletna bez pudełka,a na allegro była kilkanaście dni temu ale za 245zł nowa w pudełku.Dla mnie te ceny są kosmiczne,żeby kosztowała tak do 100zł to jeszcze mogłabym kupić.

Smoczyco ja dostałam oczopląsu bo nie wiem na którą patrzeć.Wszystkie są cudne i przepiękne.A tyle Teresek na raz na jednym zdjęciu to pierwszy raz w życiu widzę i zazdroszczę.Bardzo mocno Ci gratuluję,że uzbierałaś tyle Teresek i dziękuje,że chciało Ci się wyjąć je wszystkie i ustawić do zdjęcia dla Nas.A masz może Tereski w dwóch egzemplarzach,czy każdą po jednej sztuce?

Awatar użytkownika
DragonLady
Kontakt:

Dzięki, cieszę się, że się podobają :). Większość jest pojedyncza, niektóre są zdublowane, bo lubię dany model, albo różnią się nieco wyglądem.

Awatar użytkownika
VintageVixen
Kontakt:

Kolekcja taka,ze tez nie wiedzialam na co mam patrzec od ktorej zaczac i w ogole wszystkie bym oczami pochlonela na raz. Dziekuje rozwniez, za checi i chcieja ze uraczylas nas tym grupowym zdjeciem.

BarbieDream pisze:Była cała seria Hollywod Hair :) W sumie na swoją trafiłam używaną, z mocno skróconymi włosami, częściowo wyskubanymi, ale jakoś tak przypadła mi do gustu jako cheerlederka, że nie chciało mi się szukać jej oryginalnego stroju - a zazwyczaj właśnie tak robię :)
Przeciez to oczywiste i jasne, ze byla cala seria, ja nie wiem czemu akurat przy tej serii mi cos przyblokowalo w umysle i nie dopuszczalam mysli, ze poza Barbie cos istnieje. Dzieki twojej cheerleader mi odblokowalo wiec dziekuje bardzo i gratulacje, ze ja zdobylas i przygarnelas. :)

Awatar użytkownika
Daga
Kontakt:

Post autor: Daga »

Czytam ten temat i mogę tylko wzdychać z zazdrością - niestety jeszcze żadna Tereska nie wpadła mi w ręce. A zwłaszcza z wymarzonych, a parę ich mam. Mimo, że moje odczucia wobec jej najbardziej znanego headmoldu są trochę... ambiwalentne - kiedy przy jednym malowaniu/fryzurze/kolczykach ta twarzyczka jest absolutnie urocza, przy innym sprawia wrażenie lekko kwadratowej czy coś. Co nie zmienia faktu, że szanuję bardzo, wszak to jeden z klasyków jednych z moich ukochanych mattelowskich dekad :D
Moja skromna Tereskowa wishlista póki co wygląda tak... (zdjęcia pożyczam od miłych ludzi z Flickra, jak zawsze)...

Slumber Party Teresa:
Obrazek
Time to brush your teeth and go to bed by Ayrton Guillaume, on Flickr

Tropical Splash Teresa (niby najpierw nie chciałam, ale w sumie nie odmówiłabym):
Obrazek
Tropical Splash Teresa by ilaria, on Flickr

Sparkle Beach Teresa (jak wyżej):
Obrazek
Sparkle Beach Teresa :) by Marziola91, on Flickr

Nie wykluczam innych w przyszłości, ale póki co tyle.

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Ojej Tropical Splash Teresa, hmm, wciąz poszukiwana przeze mnie wraz z Kirą...

Mi ostatnio wpadła w ręce blond włosa Tereska na ciałku Belly Button, nie wiem z jakiej serii, musiałabym zrobić fotkę i poddać identyfikacji.

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Slumber Party Tereska jakoś do mnie nie przemawia.Ma takie dziwne oczy,jakby zamglone.Ale dwie następne prześliczne,mam chcieja na Tereski.

Ingrid Ty masz kobieto Tereskę w wersji blond i jeszcze nam jej nie pokazałaś.A wstydź się.Wrzucaj fotki,będziemy podziwiać.

Awatar użytkownika
DragonLady
Kontakt:

Lwico, ona ma te ślepka takie bo to farba wrażliwa na temperaturę. Ogrzana znika i lalka "zamyka" oczy, taki bajer miała też jedna ze śpiących królewien Mattela :).

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Poważnie,nie miałam o tym bladego pojęcia.Nawet bym nie posądzała Mattela o takie cuda.Jak to dobrze mądrego człowieka czasem posłuchać.
A tak może ktoś wie jak była pierwsza wyprodukowana Tereska przez Mattela.Znaczy jaka nazwa serii,jaki mold i w którym roku Tereska się narodziła?

Awatar użytkownika
VintageVixen
Kontakt:

Zadebiutowala jako California Dream Teresa z 1988 roku, na moj gust z tego co widze to wyglada tam jak Whitney wiec to bylby jej pierwszy mold?

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

VintageVixen gratuluję takiej wiedzy.Mądra kobieta z Ciebie jest.Ja nawet nie wiedziałam,że istnieje mold Whitney.I mi osobiście on się nie podoba.Za to podobają mi się bardzo Tereski z moldem Steffie( tak zwany dziubek),oraz te z kwadratowa szczęką i znowu nie wiem co to za mold.Jakaś niedoinformowana jestem ostatnio.Sorki.
Pierwsza Teresa - California Dream Teresa z 1988
Obrazek
fotka z ebay

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Post autor: Miranda »

W 1988 roku Teresa miała "Spanish headmold".

ODPOWIEDZ